Mam Talent! 3

Zaczęty przez Showmag, Pt, 29 Mar 2010, 10:17:26

Kuba 942

Tragiczna ta trzecia edycja Mam Talent. Jak oglądam to tylko śpiewanie, tańczenie ewentualnie jakieś dziecko coś pokazuje (najczeciej taniec i śpiew) Polacy nic innego nie potrafią czy to TVN nie chce "tego innego" pokazywać i promować? Także w półfinałach to naprawdę ciężko będzie o coś ciekawego, raczej nie będę oglądać. Niektóre wybory do czterdziestki mocno naciągane i są według mnie dużą pomyłką.
A najbardziej irytującą postacią w tym programie jest Foremniak, która jest ciągle niezadowolona, ciągle jej czegoś brakuje a przy wyborach półfinalistów większości już nie pamiętała. Ot ekspertka...

Kuba 942

Podobno Gienek Loska nie zgodził się na wykorzystywanie jego wizerunku w reklamach TVN i dlatego go brak dalej...

chatiflatt

Internauci węszą spisek w wyrzuceniu dwóch utalentowanych uczestników MT3: Genka Loski i Pawla Ostrovskyego.
Pojawiają się informacje o tym, że Genek nie chciał podpisać kontraktu z TVN, w którym jest zapis o wykorzystaniu przez stację jego wizerunku, bo Genek "nienawidzi komercji". Ludzie piszą w swoich komentarzach, że Loska był największym odkryciem tej edycji, a w tak plastikowej telewizji, jaką jest TVN, "nie ma miejsca dla prawdziwego faceta z prawdziwym talentem, który gra na rynku, zbierając drobne do futerału".

Internauci, niestety, nie zadali sobie jednak trudu, aby przed wydaniem osądu wygooglować nazwisko Genka. Ja tak zrobiłem, i okazało się, że Loska posiada profil na myspace.com, a jego zespół istnieje już rok. I ma się całkiem dobrze. Na profilu można posłuchać kilku piosenek, nie wiem, czy autorskich czy przeróbek Dżemu, bo nie lubię bluesa. Można też podziwiać kilkadziesiąt pięknych zdjęć, a kilkanaście z nich na pewno nie zostało zrobionych spontanicznie, np. te https://c2.ac-images.myspacecdn.com/images02/122/l_e069462040ea42abaf63f4a12b72c24d.jpg , https://c4.ac-images.myspacecdn.com/images02/142/l_d63a081d6d044b18bf0b9263a0c788a3.jpg (czyt.: pozowanie za zdjęcia, czyli zainteresowany umawia się z fotografem, fotograf nawet amator pstryka fotki, wybiera najlepsze i przekazuje zainteresowanemu. Obie strony nie mają wobec siebie roszczeń finansowych co do wykorzystania zdjeć).

Jak ktoś, kto promuje siebie w internecie w taki sposób może powiedzieć, ze "nienawidzi komercji"? Czymże jest publikacja swojego wizerunku w komercyjnym show jak nie komercją?
Świetny sposób na wypromowanie rodzącego się zespołu bluesowego, Dżem2 - "zgłosić się do najbardziej badziewiastego i komercyjnego programu w Polsce, gdzie nie liczy się talent tylko sprzedajność na wizji, zaprezentować się marketingowo przed producentami (jury, jak widzimy, nie decyduje w tym programie), a potem odmówić podpisania kontraktu na występ w kolejnych etapach". Potem trzeba jeszcze puścić plotkę w internecie, że "Genek Loska został wyrzucony z programu, bo odmówił podpisania złego kontraktu!!!! Zuooo!!!!"

Jeżeli jest to prawda, to ktoś podpowiedział panu Loska bardzo prosty i szybki sposób na łatwą reklamę i rozpromowanie swojej twórczości. Wątpię, by sam na to wpadł. Ktoś będzie kosił niezłą sałatę na tym człowieku.
"Może kiedy umierasz wszystko umiera, wszystko i wszyscy? Zostaje tylko pustka, próżnia, dziura, którą starają się wypełnić ci, którzy pozostali."
Barbara Weston

chatiflatt

Największe odkrycie tej edycji - Damian Skoczyk - został odrzucony przez jury. Wybrano koncertujący od dawna zespół.
Już nie muszę oglądać tego programu.

Sabina właśnie pozdrowiła w DDTVN "cały odcinek półfinałowy" i przesłała buziaczki.
"Może kiedy umierasz wszystko umiera, wszystko i wszyscy? Zostaje tylko pustka, próżnia, dziura, którą starają się wypełnić ci, którzy pozostali."
Barbara Weston

joker

Absolutnie się z Tobą zgadzam! Damian Skoczyk był dla mnie jedyną osobą, która mogła wygrać tą edycję!
BTW czy w finale przewidywane są jakieś inne talenty poza muzycznymi? :nie!:

chatiflatt

Joker, niestety wszystko wskazuje na to, ze nie.
Spójrz na dobór półfinalistów. W ostatnim odcinku mieliśmy aż trzech śpiewaków, a za tydzień będzie dwóch, w tym ten mały "szopen" z burzą loków na głowie i zębami jak łopaty, co rodzice są muzykami i "od małego pomagają mu w śpiewaniu i karierze". Jest dzieckiem i jest faworytem TVNu do finału, więc zostanie wystawiony na koniec, aby widzowie mogli porównać wszystkie występy z jego występem i wysyłać smsy na niego. (Identycznie było z Welc i Jeszką).
Reszta uczestników w przyszłym odcinku to tło.

EDIT
Damian nie był faworytem stacji, nie wystawiono go bowiem tuż przed Jeszką tylko w środku. A mimo wszystko podbił serca widzów. To mogło być sporym zaskoczeniem dla producentów. Może dlatego decyzja "dżury" była taka a nie inna..?
Barbara Weston