Wojciech Glanc

Zaczęty przez Showmag, So, 09 Lip 2005, 00:16:43

DJ Ice

CytatNo na pewno najbardziej zależało mu na tym by zwrócić na siebie uwagę no i tego dokonał.

Zaś w dzisiejszym ''Happy Hour'' w Czwórce, mocno zaprzeczał jakoby miał to zrobić dla rozgłosu.  :wisienka: Bardziej chciał ''coś'' udowodnić ludziom. A co? Wiadomo - nie będę tego pisał, bo już mówił konkretnie ''co'' - informował też o tym w swoich listach, komunikatach itp. Czyli nic nowego.

chatiflatt

Ten człowiek jest śmieszny. Gra pewnego siebie, choć wszyscy pamiętamy jego zachowanie z BB2, stosuje "manipulacje, elementy techniki perswazji", hipnotyzuje. No i oczywiście "ludzie sami dopisali sobie numer z samobójstwem".
Śmieszne..
"Może kiedy umierasz wszystko umiera, wszystko i wszyscy? Zostaje tylko pustka, próżnia, dziura, którą starają się wypełnić ci, którzy pozostali."
Barbara Weston

kamil2505

Chciał coś udowodnić? Swoim postępowaniem niejednego mógłby do grobu wpędzić... Bo może ktoś uwierzył w jego słowa i stwierdziłby, że to jedyne rozwiązanie... Niech on się zastanowi co robi... Nic nie udowodnił robiąc to. Tylko zaszkodził. Reality-show i tak będą produkowane...  :kreci:

Showmag

Wojciech Glanc w "Happy Hour"
W środę wieczorem Wojciech Glanc - uczestnik "Big Brother 2" i "Mam Talent!" był gościem programu "Happy Hour" w Czwórce.

Więcej: https://showmag.info/2008/12/04/wojciech-glanc-w-happy-hour/

Showmag

Sara May o Glancu: "Przyczepił się do mnie jak rzep"
Burza wokół Wojtka Glanca - uczestnika "Big Brother 2" i programu "Mam Talent!", nie cichnie.

Więcej: https://showmag.info/2008/12/09/sara-may-o-glancu-przyczepil-sie-do-mnie-jak-rzep/

Kuba 942

Kim jest niby ta Sara May? Raz gdzieś czytałem artykuł w którym "jechała" po Ewie Lewandowskiej.

Showmag

Lalka Wojtka Glanca skradziona?
Wojciech Glanc - uczestnik "Big Brother 2" i "Mam Talent!", opublikował na swoim blogu kolejny wpis, w niewybredny sposób komentując zaginięcie jego lalki - Eustachego. Wydarzenie miało miejsce w niedzielę, 14 grudnia.

Więcej: https://showmag.info/2008/12/21/lalka-wojtka-glanca-skradziona/

Kuba 942

Kradzież kontrolowana? Chyba tak, teraz lekko przycichło o Glancu to teraz znów ma być głośno.
Ile w tym prawdy, pewnie mało choć mogę się mylić

Ps. Ta walizka Big Brother była fajna .

Pudelek

Yola Drutowicz ma więcej klasy od niego.
No i jej koń też potrafi gadać :los:

Showmag

Mnie najbardziej rozbawił ten fragment:
CytatZapłacę 5 tysięcy złotych temu, kto naprowadzi mnie na to ścierwo dresiarskie.

Zabić się nie zabił, a niby 5 tys. za donosicielstwo to komuś zaplaci? :co?:

Nie wiem, do kogo on kieruje swoje słowa. No chyba że grupą docelową są dla niego - cytuję - "jakieś debile", bo nikt przy zdrowych zmyslach nie uwierzy w nic, co wyjdzie z ust tego faceta. :ha-ha:

Pudelek

Glanc znowu atakuje :los:

CytatGlanc do Wojewódzkiego: "JESTEŚ ZA CIENKI!"

Dziwna sprawa. Wygląda na to, że Wojciech Glanc ma poważny żal do Kuby Wojewódzkiego za ironiczny komentarz o jego internetowym "samobójstwie", które zaplanował na dzień finału Mam talent. Kuba nabijał się z niego w Polityce i w swojej audycji radiowej. Glanc stwierdził, że dorzucił tym "swoje okrutne trzy grosze" do jego tragicznej sytuacji. Później jednak uśmiechnięty od ucha do ucha opowiadał w TV4, że samobójstwo było tylko żartem i prowokacją. Cieszył się, że nas wszystkich wkręcił...
Niechęć jednak pozostała. Ponieważ Wojewódzki dalej się z niego naśmiewa, Glanc atakuje go twierdząc, że ten się kończy, traci oglądalność, robi program dla dresiarzy, jest "populistą", "pseudodziennikarzem" oraz że... "promuje bandytyzm":
Właśnie dotarły do mnie słuchy, że Wojewódzki znowu robił sobie jaja moim kosztem wczoraj w swojej amatorskiej debilnej audycyjce - pisze Glanc. Zadzwonił do mnie jakiś ciołek, podał się za kolesia z Eski i próbował podpytać o to, czy będę podawał do sądu etc... No cóż. I jak się okazuje to stoi za tym Wojewódzki, który ponieważ jest totalnym amatorem nie odważył się już odezwać sam. A tak bardzo zależy mu na ratowaniu swojego medialnego upadku. Przypomnijmy, że stracił oglądalność i zdejmują go nareszcie z anteny na rzecz reklam dropsów.
Trudno mi nie wyrazić pogardy dla tego populisty o tandetnym wyrazie pseudo dziennikarskim. Za moich czasów tacy ludzie wysyłani byli na zajęcia wyrównawcze, gdzie wpajano abecadło i podstawowe umiejętności życia w społeczeństwie. Powiedzmy sobie szczerze. Gościowi spada oglądalność na łeb na szyję, bo brak mu talentu do utrzymania się w mediach i próbuje wszelkich sposobów aby zabłyszczeć.
Kiedyś ktoś z moich dobrych znajomych, bardzo wysoko postawionych niegdyś w mediach powiedział "lepiej być szarą myszką wśród gwiazd niż "gwiazdą" wśród szarych myszek". I jak myślę o Wojewódzkim.... hmmm zmieńmy temat na kawałek szkiełka błyszczący w gównie przydeptanym na ulicy. Albo pryszcz na dupie podstarzałego pawiana. Tak oceniam tfurczość Wojewódzkiego. Próbuje błyszczeć przed dresiarstwem za wszelką cenę.
Glanc wyzywa też Wojewódzkiego na pojedynek. Chce się z nim zmierzyć na antenie:
Kubusiu słoneczko Figura - przestań trząść Twoimi porteczkami i bądź facetem. Spotkaj się ze mną na antenie jeśli masz odrobinę intelektu. Powiedzmy sobie szczerze, że jesteś za cienki aby stoczyć ze mną rozmowę.
Stanąłem w obronie słabych ludzi i nie pozwolę abyś dalej promował bandytyzm. Żartuj sobie z ludzi, którzy mogą i oddać, bo żartując sobie ze mnie, żartujesz z ludzi w których obronie stanąłem.

Niezły sposób by znowu wprosić się na antenę tak przez niego objechanego TVNu...

Pudelek

To sie rozkręcił nam ten Wojtek Glanc...

Cytat: pudelek.pl"Udam się na psychoterapię!"

Sorry, że piszemy o tym gościu w wigilię, ale nas rozczulił. Ogłosił właśnie na blogu, że zgodnie z Waszymi zaleceniami zamierza... udać się na psychoteriapię. Słusznie, nigdy nie jest za późno.
Na swoim blogu żali się, że po wczorajszym ataku na Wojewódzkiego (zobacz: "JESTEŚ ZA CIENKI! Nie pozwolę, abyś dalej promował bandytyzm!") pisze do niego sporo osób, zalecając wyciszenie i refleksję.
Jestem zachwycony emailami od "zatroskanych" internautów, którzy po przeczytaniu tak "wiarygodnego" reportażu na mój temat w Pudelku uznali, że koniecznie muszę się leczyć, że aż nie mogę pozostać obojętny wobec tak silnej chęci pomocy - pisze Glanc. Jestem Wam niezmiernie wdzięczny za Wasze porady i propozycje pomocy w opłaceniu psychoterapii!!! Postanowiłem Wam pomóc w dotarciu do mnie. Byłoby to niesmaczne zignorować tak "dobre serduszka".
I przechodzi do sedna:
Bardzo chętnie poslucham Waszych rzeczowych porad i udam się na psychoterapię lecz nie wierzę psychologom z publicznego bloku i wolałbym skorzystać z usług lepszych specjalistów w Polsce... ale niestety to kosztuje. Dlatego ułatwiam Wam darowizny na ten szczytny cel i w zamian życzę Wam szczęścia i pomyślności. Oto podstawowa opcja. Możecie łatwo wpłacać poprzez PayPal [tu podaje namiary].
PayPal umożliwia szybkie płatności dlatego dobrze jest go mieć. Rejestracja jest także łatwa. A cel przecież tak szczytny. Skoro tyle mówicie o konsekwencji, jestem "przekonany", że będziecie absolutnie konsekwentni i będziecie szczodrymi ofiarodawcami.
Pomożecie?
(Ach, mamy prośbę - darujcie mu dzisiaj w komentarzach, jest wigilia :) Wojtek, życzymy zdrowia, wyciszenia i ukojenia nerwów.)
Pudelek apeluje - nie zabijajcie się. Spójrzcie, nic z tego dobrego nie wynika. Niech taki będzie morał z tej całej komedii.

Showmag

Glanc zarobił pół miliona na układzie z Wojewódzkim
Wojtek Glanc - bohater drugiej edycji programu "Big Brother" oraz uczestnik widowiska "Mam Talent!", który jesienią ubiegłego roku wywołał skandal mówiąc, że zamierza popełnić samobójstwo przed kamerą, przyznał, że cała sprawa została sprytnie wyreżyserowana przez niego i jednego z jurorów - Kubę Wojewódzkiego.

Więcej: https://showmag.info/2009/04/01/glanc-zarobil-pol-miliona-na-ukladzie-z-wojewodzkim/

Showmag

Gdyby ktoś miał jeszcze jakieś wątpliwości, powyższa informacja stanowiła żart primaaprilisowy :)
Dla ciekawskich: był to żart w żarcie, bowiem sam Glanc zamieścił 1 kwietnia na swojej stronie informację, że akcja "samobójstwo przed kamerą" była pomysłem jego i Wojewódzkiego i miała ona przede wszystkim wypromować program "Mam Talent!".
Wiadomość, że za całe przedsięwzięcie Glanc skasował pół miliona była już żartem Reality-TV.pl :)

Showmag

O tym, jak wkręcono redaktorów Pudelka
W grudniu ubiegłego roku serwis Pudelek.pl opublikował informację, zgodnie z którą Wojtek Glanc zaczepiał pasażerów w pociągu relacji Warszawa-Poznań. Na zdarzeniu najbardziej miała ucierpieć laka Glanca - Eustachy, która podobno została wyrzucona z pociągu przez dzieci.

https://showmag.info/2009/05/08/o-tym-jak-wkrecono-redaktorow-pudelka/