Taniec z Gwiazdami 14

Zaczęty przez Showmag, Pt, 23 Wrz 2011, 18:51:37

ciriefan

Wow. Skandal. Zając w finale. Żenada i tyle. Na całe 10 odcinków miała tylko 1 naprawdę dobry taniec. Nie wiem, jakim cudem Kwiatkowski odpadł, bo te jego fanki słały na niego smsy na pewno. Wystarczy poczytać ich komentarze na facebooku TzG: "mama zabrała mi telefon, bo wysłałam tyle smsów na niego, że przyszło 90 zł rachunku" itp. Ale w sumie i tak dla mnie to jest ustawione, Polsat ma w finale jedną główną bohaterkę swojego serialu, a Moro ponoć ma dostać główną rolę w czymś nowym, także ten. Chyba po raz pierwszy nie będę odczuwał przyjemności z oglądania finału, bo z jednej strony mamy słabą tanecznie i nudną Zając, a z drugiej może i perfekcyjną, ale zimną Moro, której nie jestem w stanie polubić. Szkoda mi Kwiatkowskiego, bo widać, że nie tylko był w tym dobry, ale i dobrze się bawił. No i Janji szkoda najbardziej.

I na koniec dodam, że po dzisiejszym odcinku jednak cieszę się, że Tyszkiewicz jest w jury. Rozniosła system, śmiałem się z 10 minut.

podmark

A ja w końcu odetchnąłem z ulgą. Niesamowicie irytujące dziecko Internetu wreszcie odpadło! W ustawki wyników nie wierzę, ale snucie teorii spiskowych rozpocznie się na całego - fanki Kwiatkowskiego już pewnie zalewają fb programu. Na szczęście tego nie zobaczę, bo wszedłem na fanpage tylko raz - ale te dziecinki zalewały swoimi kretyńskimi komentarzami wszystko co jest możliwe. No i pewnie przez rozhisteryzowane nastolatki, Kwiatkowski tracił w moich oczach więcej niz przez swój charakter.

A co do Twoich argumentów dotyczących Zając i Moro - przypominam, że Terentiew od początku promowała nachalnie Kwiatkowskiego, więc zarzut jest co najmniej śmieszny.

Damian

Kwiatkowski nareszcie opuścił złote bramy "Tańca z Gwiazdami". :los:
Teraz można spokojnie oglądać finał, chociaż z Panią Tyszkiewicz może być wybuchowo. Jej dzisiejsza wpadka rozwaliła system!
Dla tych, którzy nie widzieli:

Uprzedzam o brzydkim słowie. :D

Showmag

ciriefan

Może i był irytujący, ale na pewno tańczył lepiej niż Zając. Halejcio też była 15 razy od niej lepsza. Może i go promowała, ale i tak zaszedł do 3 miejsca, praktycznie był przez cały sezon, ten argument byłby dla mnie słuszny, gdyby odpadł 5 odcinków temu. A nasycanie mediów romansem Anety ze Stefano czy kłopotami małżeńskimi Moro to jak dla mnie o wiele gorsza promocja. Ale takie jest tylko moje zdanie ;) Uważam, że na ten finał sobie Dawid zasłużył i tyle, bez względu na to kim on jest (sam nie jestem fanem ani jego osoby ani jego muzyki, oceniam jedynie jego występ w TzG), nie musimy się w tym zgadzać. A najbardziej jest mi żal Janji, którą uwielbiam :(

mike8907

Moro niech wygra chociaż jej nie lubię.

Damian

Aneta Zając wygrała czternastą edycję "Tańca z Gwiazdami"! Brawo! Idealne zakończenie.

Showmag

ciriefan

No i Aneta wygrała. W sumie podchodzę do tego bez emocji, bo i tak nikomu w tym finale nie kibicowałem. Z jednej strony to chyba najsłabsza tanecznie zwyciężczyni w historii. Z drugiej strony fajnie było popatrzeć jak Moro i Maserak próbują ukryć rozczarowanie. Jeśli chodzi o sam przebieg finału, to w tańcach zwykłych Moro jak zawsze pobiła Anetę na głowę. Przyznam jednak, że freestyle Anety o wiele bardziej mi się podobał - i dobór piosenki i kostiumy i pomysł i emocje. No właśnie - u Moro niby emocjonalnie, ale no po prostu Zając jest "cieplejsza", ludzka, nieperfekcyjna i dlatego bardziej da się ją lubić.

W ten sposób zakończyła się 1 edycja w Polsacie. Uważam, że TVN lepiej realizował ten program, ale cieszę się, że Polsat do niego wrócił. Co bym zmienił? Prowadzących. A przynajmniej Głogowską. Lubię ją, nie jest taka najgorsza, ale jednak widać, że to amatorka jeśli chodzi o konferansjerkę. Ibisz może zostać, ale niech przestanie robi te idiotyczne samojebki i chwalić się ile mają lajków, bo mnie coś wtedy trafia - jedno z najbardziej żałosnych lokowań produktu w historii. Pomimo tego, że Polsat nie dorównał TVNowi to i tak jestem na tak. Czekam na kolejny sezon.