The Amazing Race 19

Zaczęty przez Pudelek, Cz, 03 Lut 2011, 14:58:24

Pudelek

Zgłoszenia były przyjmowane do 4 stycznia. W marcu zostaną wybrani uczestnicy. Program nakręcą na przełomie wiosny i lata. W telewizji zobaczymy nowe pary jesienią. (Nie wiele trzeba by uczestnicy zrobili furorę większą niż Ci, którzy pojawili się w dwóch poprzednich edycjach).

iceman09

Według mnie formuła programu się skończyła. Od kilku edycji uczestnicy wybierani do show są bardzo słabi. Niewiele krajów zostało do odwiedzenia, gdzie można byłoby wykonywać ciekawe zadania. Oszczędności produkcji powodują ze program zrobił się poprostu nudny. Jak dla mnie mogliby zrobić jeszcze 1 ostatnią edycję- THE BEST OF i w tej edycji wystąpiłyby najlepsze drużyny ze wszystkich:Kelly & Jon-TAR4,Colin & Christie - TAR5, Kris & Jon-TAR6, Rob & Amber- TAR7,Tyler & James- TAR10, Dustin & Kandice- TAR10,Nathan & Jennifer- TAR12, Ken & Tina- TAR 13, Jamie & Cara- TAR14- tylko ze względu na Cycki Jamie,Sam & Dan- TAR 15, Maria & Tiffany -TAR15

Phil

Rozpoczęła się realizacja 19-go sezonu. W programie m.in. Jenna Morasca & Ethan Zohn (uczestnicy Survivor)

Pudelek

Cytat: iceman09 w Śr, 09 Lut 2011, 11:51:49
Jak dla mnie mogliby zrobić jeszcze 1 ostatnią edycję- THE BEST OF i w tej edycji wystąpiłyby najlepsze drużyny ze wszystkich: [..] Maria & Tiffany -TAR15

To była jak nic bardzo dobra (mocna) drużyna. Hehe...
Co do nowej edycji to po australijskiej wersji trochę przychylniej patrzę na kolejną amerykańską odsłonę programu.

sloneczko107

19x01
Co tu dużo mówić, odcinek mnie nie zachwycił. Zadania nie były dla mnie w ogóle ciekawe. Drużyny? Cóż nie wiele powiem. Na pewno na plus że Jenna i Ethan nie są na siłę kreowani na gwiazdy edycji. Na minus damskie drużyny... bliźniaczki nie pokazały klasy ale pokazały że z komunikacją kiepsko u nich... drużyna z Las Vegas może jeszcze coś pokaże ale wielkiej przyszłości im nie wróżę, obym się myliła.

Thorvald

19x01

Hahaha, świetny odcinek :D Przynajmniej się pośmiałem :D Na początek muszę powiedzieć, że cast wydaje mi się bardzo sympatyczny, nie ma żadnej pary, która by nie wzbudziła mojej sympatii. Bardzo polubiłem pary, które zajęły miejsca 1 i 2. Oczywiście jak zwykle kibicuję parom damskim (wierzę, że się poprawią!) i parze emerytów (dobrze, że 1 etap to NEL :) ).

Para Las Vegas - genialne są :D Dobrze, że ktoś im podrzucił paszport na lotnisko - potem już nie popełniały błędów (nie liczę "baloników", gdzie chyba żadna z par od razu się nie skapnęła, że to wskazówka) i ostatecznie 9te. Jak dla mnie panie mają potencjał - wydaje mi się, że są dość cwane i że dalej będzie im szło tylko lepiej.

Po blondynkach oczekiwałem więcej, no ale cóż :D Może dalej będzie lepiej. No ale jak można nie zapamiętać 2 zdań, 100 razy odsłuc**jąc?!

Tak, na pewno Jennie i Ethanowi dużo da to, że nikomu nie powiedzą, że są zwycięzcami survivora - w końcu na pewno nikt ich nie pozna :lol:

Podobało mi się zadanie, które dali na Hazard - skoków na bungee "indoor" nie pamiętam :D No i pokazali jakie ludzie mieli miny jak to oglądali :)

Zadanie z parasolkami - loool. Porównywalna głupota z zadaniem w sezonie 15 (gdzie para odpadała na początku od razu).

Po zapowiedzi kolejnego odcinka widać, że będzie fajnie - podwójna eliminacja i pary będą popełniać błędy, przez co na bank będzie zabawnie :)

Początek sezonu oceniam pozytywnie - zobaczymy, która para odwali jako pierwsza coś, przez co przestanę ich lubić. Mam nadzieję, że nikt nie będzie się zachowywał w stylu Caite z 16... To by była porażka.

Snowboarderzy przypominają mi BJ&Tylera nieco.

sloneczko107

19x02
Ten odcinek dużo bardziej mi się podobał jak ostatni. A to wszystko zasługa tej podwójnej eliminacji i tego że praktycznie do końca nie wiadomo było po objeździe kto odpadnie. Oczywiście szkoda, że Jenna i Ethan odpadli, bo ja ich bardzo lubię. Na plus zaskoczył mnie damskie drużyny, bo o ile po ostatnim odcinku raczej uznalam je za słabe, tak teraz bardzo pozytywnie wypadły :)

Thorvald

19x02

Hmmm, odcinek dość fajny - szkoda jedynie, że odpadli Ethan i Jenna. Wolałem by odpadła para, która się tak strasznie na początku kłóciła... Ale pozytyw to, że damskie pary i starsi państwo nadal w grze. Dobre było jak Phil "Jesteście drużyną dziesiątą"... Entertainerki już w płacz, a Phil, że są trzecie :D To było piękne! Pierwsze 2 miejsca co prawda zajęły pary, za którymi niezbyt przepadam - no ale wszystkiego mieć nie można ;)

Zadania nawet, nawet ;) No i jakiś taki normalny speed bump (ostatni jaki widziałem to rzucanie monetami przez detektywów w 16stce, co trudno nazwać było przeszkodą -.-)... Zadanie w jaskini miało jak dla mnie jeden minus - maska i miecz były razem, a gdyby były oddzielnie, to byłoby o wiele weselej :D

Ale za to wszystkie drużyny miały takie same szanse, bo wszystkie leciały jednym lotem. Zadanie z tańczeniem jak dla mnie łatwiejsze (na objeździe). Jednak jakoś odcinek tak mega-krótki mi się wydał (chociaż trwał powyżej 43 minut, gdzie zazwyczaj chyba ponad 41 trwa), może to dlatego, że zwykłych zadań nie było.

No i bardzo fajnie, że The Amazing Race chociaż tak wspomógł sieroty w Indonezji :)

Phil

19x02
Jestem pozytywnie zaskoczony tym sezonem. Wróciły emocje :) Dawno się tak nie denerwowałem oglądając TAR. Odcinek rzeczywiście krótki, ale ciekawy. I cieszę się, że drużyny się "zrównały" choć zazwyczaj tego nie lubię. Walka była wyrównana. Szkoda Ethana i Jenny. Może będzie twist z powrotem xd
I było normalny speed bump, a nie siedzenie przez 5 minut na lodzie czy w saunie. Zadania też nawet, nawet. Lubię zadania, w których nie wszystko zależy od drużyny. Na plus też muzyka w tym sezonie :) Oby tak dalej. I wsparcie sierot - fajnie że w TAR US też zaczynają to robić ;) I niech Phil częściej starszy drużyny xdd Mógł jeszcze dłużej "przytrzymać" Kaylani i Lisę w niepewności :)