Top Chef

Zaczęty przez Showmag, Pn, 08 Lip 2013, 03:39:05

Showmag

Pudelek

Ludzie z Polsatu powinni się wstydzić za to, że są tacy wtórni!

chatiflatt

Dziś media2 opublikowało pełen skład jury. Na czele jury stanie Wojciech Modest Amaro. Pozostali to: Joseph Seelesto, Maciej Nowak oraz Ewa Wachowicz. Prowadzącym program jest Grzegorz Łapanowski.

I już wiem, że nie będę oglądał polskiego Top Chefa. Format znam. A jurorzy i sam prowadzący są mało ciekawi. "Józek" z DDTVN i żona właściciela Polsatu...
"Może kiedy umierasz wszystko umiera, wszystko i wszyscy? Zostaje tylko pustka, próżnia, dziura, którą starają się wypełnić ci, którzy pozostali."
Barbara Weston

Showmag

Jesień 2013 w Polsacie: wiemy, kiedy zadebiutują "Top Chef", "Zabójcy tłuszczu" i "Nasz nowy dom"
https://showmag.info/2013/08/20/jesien-2013-w-polsacie-wiemy-kiedy-zadebiutuja-top-chef-zabojcy-tluszczu-i-nasz-nowy-dom/

Showmag

chatiflatt

Obejrzałem w IPLA pierwszy odcinek. Cienko. Plusem programu jest na pewno Modest Amaro. Profesjonalny juror. Minus - kiepski prowadzący i "Józek" z Dzień Dobry TVN, który nie potrafi poprawnie mówić po polsku (sorry, ale nie rozumiem, co on mówi) i nie potrafi sformułować swoich myśli ("myślisz, że twoja ryba jest szczęśliwa?"). Do tego krzyczy, nie mówi. Panie reżyserze, popracuj pan z "Józkiem".

Największym rozczarowaniem jest na pewno nierówne dobranie uczestników. Zestawili ze sobą blogera i speca od głupkowatych zestawień produktów kulinarnych (afera tatarowa z Sokołowem w tle), kucharkę z domu weselnego oraz Marcina Piotrowskiego, mistrza kucharskiego, który wygrał wiele konkursów kulinarnych, naucza w szkole kulinarnej, gotował przez wiele lat dla ambasadora Australii i współprowadził program "SmaczneGO!" w Dwójce wraz z Olgą Bończyk.

Moim zdaniem, mamy już Top Chefa. Będzie nim Marcin Piotrowski. A jego udawany cynizm będzie irytować widzów przez kolejne 12 odcinków.
"Może kiedy umierasz wszystko umiera, wszystko i wszyscy? Zostaje tylko pustka, próżnia, dziura, którą starają się wypełnić ci, którzy pozostali."
Barbara Weston

podmark

Miał być wielki hit, a będzie przeciętniak totalny...
W programie jest tylko Amaro sensowny. Reszta, tj. jury i prowadzący to słabiutkie tło.

Program rozciągnięty w czasie zdecydowanie na niekorzyść. Przez 1,5 godziny program stał się nużący i nawet kibicowanie "swojskiej kucharce" przestało mnie w pewnym momencie podtrzymywać przy oglądaniu.
Gwiazdorem programu ,tak jak napisał chatiflatt, jest niezwykle wkur***jący Marcin. Zapewne będą go trzymać do przedostatniego odcinka, dopóki widzowie będą mu życzyć przegranej, a potem powiedzą, że "kucharz oprócz talentu musi mieć pokorę". No i w finale wygra jakaś szara myszka, która pewnie nawet nie miała setki w pierwszym odcinku.

Kolejna nowość w jesiennej ramówce Polsatu, która nie przyczyni sie do wzrostu oglądalności tego kanału. 2 bardzo średnie seriale, słaby talent show z kucharzami, koszmarek o 13:00 z sądem w roli głównej. Jedynie "Fat killers" mi się spodobało, ale to pewnie spadnie po jednym sezonie z/w na brak promocji ;)

chatiflatt

Ja doszedłem nawet do wniosku, że tej jesieni nie mam co oglądać w polskiej tv. Albo ja się starzeję, albo tv durnieje.
Barbara Weston

chatiflatt

A może Marcin jest podstawiony przez producentów? Wq***a na maxa, bo taka jego rola - irytowanie uczestników i widzów. I odpadnie tuż przed finałem, jak napisał Podmark.

Józek jest jednym z najgorszych elementów tego programu.

Barbara Weston

Showmag

Showmag

Showmag