Top Model

Zaczęty przez joker, So, 17 Paź 2009, 19:14:50

chatiflatt

Karolina powiedziała do Soni:
"Masz takie jaja, jakich nie ma nikt na tej sali".

I to chyba wystarczy za komentarz do tego programu. Sztuczne jury, wymuszone zachowania, okrzyki Krupy a'la okrzyki Tyry Banks. No i modelki. Z celulitem na d****.

Nuda. Tylko czołówka mi się podobała, dziewczyny jako konie, pędzące po kontrakt.
"Może kiedy umierasz wszystko umiera, wszystko i wszyscy? Zostaje tylko pustka, próżnia, dziura, którą starają się wypełnić ci, którzy pozostali."
Barbara Weston

Gender.Bender

Nie zapowiada się najlepiej, ale dam im szansę.
Czołówka rzeczywiście zacna, tylko nie macie wrażenia, że chcieli dać Gagę, ale ich nie było stać na licencję, więc wstawili to, co wstawili :P

Swoją drogą właśnie ruszył ANTM cykl 15, który z kolei zapowiada się świetnie :D

chatiflatt

Właśnie. Wolę Tyrę, niż jej polską podróbkę.
(powinienem raczej napisać amerykańską podróbkę)
"Może kiedy umierasz wszystko umiera, wszystko i wszyscy? Zostaje tylko pustka, próżnia, dziura, którą starają się wypełnić ci, którzy pozostali."
Barbara Weston

Rosa

Jak na pierwszy odcinek to było zdecydowanie za malo aby zainteresowac widzow, kandydatki na modelki takie sobie, malo sie dzialo, troszke za duzo nudy.

A co do America Next Top Model to uwazam że jest to porazka ktora powinna zmienic nazwe na America Freak Model. A to te  niby modelki sa grube, a to niskie, a jak nie to to z jakimis chorobami a sam program skupia się bardziej na promocji Tyry niz samych uczestniczek. Naprawde na duzo lepszym poziomie jest wersja chociażby australijska.

Kardines

1 odcinek był troche dziwny i chaotyczny. Przez pierwsze 15 minut wiało bardzo nudą i kusiło żeby przełączyć na coś innego. Troche ciekawiej było później, ale pewnie nie wszyscy widzowie wytrwali tak jak ja :P
A tak poza tym najlepszą wersją jest dla mnie Germany's Next Topmodel.

chatiflatt

Dziewczyna, którą Tyszka określił jako "plastik-fantastik" miała więcej testosteronu we krwi niż Tyszka i Woliński razem wzięci.

Krupa próbuje, próbuje, ale wybitnie nie wychodzi jej bycie polską modową ikoną.

A przykład dziewczyny, która czekała cały dzień, żeby dowiedzieć się, że jest "za niska", pokazał brak profesjonalizmu precastingów. W komisji siedział sam Rinke, jednak zasady to zasady, powinni przynajmniej mierzyć te dziewczyny.

Badziewie.
Barbara Weston

podmark

Cytat: chatiflatt w Śr, 15 Wrz 2010, 22:35:02
A przykład dziewczyny, która czekała cały dzień, żeby dowiedzieć się, że jest "za niska", pokazał brak profesjonalizmu precastingów. W komisji siedział sam Rinke, jednak zasady to zasady, powinni przynajmniej mierzyć te dziewczyny.
Podczas precastingów "Idola" komisja również przepuszczała "kosmitów", którzy próbowali śpiewać przed właściwym jury. W talent show nie mogą występować tylko ideały - widzowie chcą oglądać także tych, którym do ideału wiele brakuje. Produkcja przepuściła tę dziewczynę, bo była zdeterminowana na udział w programie. Sama jest sobie winna - w zapowiedziach była mowa o wymaganym minimalnym wzroście wynoszącym 170 cm ;).

Program jest klapą i nie sądzę, by cokolwiek było w stanie go uratować. Jury jest słabe. Panie w ogóle nie mają nic do powiedzenia (chociaż lepiej, by Krupa się w ogóle nie odzywała i nie kaleczyła naszego języka), panowie niby mają coś do powiedzenia, ale jakoś nie chce się ich słuchać. Nadrabia trochę Piróg i Mielcarz, ale to za mało.

Edziu - a wystarczyło przywrócić "Agenta" - format sprawdzony, idealnie wpasowałby się w środowe pasmo... Może jeszcze Miszczak pójdzie po rozum do głowy i da temu programowi szansę.

Rosa

Dwa odcinki poświęcone na casting? Robią wszystko aby z tego wyszla klapa. Casting moze byc wstępem ale nie żeby na to poświecać 2 tygodnie, to nie Idol.

A panna plastik ciało miała rzeczywiście niezle ale jeśli w tym wieku juz się botoksuje to wiadomo że modelki z niej nie bedzie i dobrze zrobili ze sie jej pozbyli. Ryby niech se plywaja w Bałtyku.

slawek

A czy czasem Klaudia, ta z BB 5 też się nie pojawiła na castingu? Bo była taka podobna dziewczyna i mówiła, że dwa lata była policjatnką ...
Sławek

joker

Jak donosi dziennik.pl powołując się na Fakt - pierwsze zadanie jakie czeka nowe modelki to sesja z wężami oraz pająkami. Raczej nie byłem nigdy widzem amerykańskiej edycji, ale wydaje mi się, że w jedynym odcinku jaki w życiu widziałem America's Next Top Model było właśnie to zadanie :]
https://kobieta.dziennik.pl/moda-na-topie/artykuly/302951,chcesz-byc-modelka-pokochaj-pajaka.html

chatiflatt

Co ma wspólnego przetrwanie na poligonie wojskowym z przetrwaniem na wybiegu?
Nic.

Na jakiej podstawie dokonywano selekcji dziewcząt w pierwszej (odrzut dwóch) i w drugiej fazie (odrzut trzynastu) półfinału?
Nie wiem.

Czy warto oglądać ten program?
Nie.
Barbara Weston

Damian

Dom w którym zamieszkają dziewczyny , to ten sam dom w którym kręcono serial Polsatu "Tylko Miłość" prawie nic się nie zmieniło.