Inne teleturnieje

Zaczęty przez Luxis, Pn, 16 Maj 2005, 20:03:22

Ice

Dlaczego nie? Były kiedyś podobne programy (np. świetne ''Czar par''). Jeśli będzie to program robiony z rozmachem to tylko chwalić.

Kuba 942

Tylko za pewne pojadą po kosztach i będzie gniot choć póki się programu nie obejrzało (nawet nie wiemy co będzie) to nie powinno się już oceniać jaki będzie, mogę tylko przypuszczać co może z tego wyjść :P

Co do teleturniej na jesień to ja oczywiście liczę na kolejna edycję Kłamczucha i 1 z 10 no i Moment Prawdy. Może Czwórka pokusi się o kolejną edycję Hole In The Wall? Milionerzy z tego co wiem też będą.
Raczej wysyp nowych (lub nowych starych) nam się nie zapowiada. Ale cóż się dziwić dobrze wiemy jak jest. O Idź na Całość znów ucichła sprawa czyli raczej nie wróci a by mógł...

Ice

Cytat: Kuba 942 w So, 18 Lip 2009, 01:01:39
Tylko za pewne pojadą po kosztach i będzie gniot choć póki się programu nie obejrzało (nawet nie wiemy co będzie) to nie powinno się już oceniać jaki będzie, mogę tylko przypuszczać co może z tego wyjść :P

No to nie rozumiem po co jednak wysuwasz takie stwierdzenia.
Poza tym piszesz tak jakby KAŻDY polski program pojechany był po kosztach - co w sumie jest nieprawdą.

Jeśli chodzi o teleturnieje to o ''1 z 10'' nie masz się co martwić. Tak jak o ''Milionerów'' czy też ''Moment Prawdy''.
Odnosząc się do kontynuacji formatów w TV4 - to nadal jedna wielka niewiadoma. Nic nie słychać.

Pudelek

Spokojnie. Spokojnie. Wymyśli się coś. Byłoby przecież tragicznie gdyby Ibisz miał się utrzymać tylko z prowadzenia JOŚ i innych wiejskich pikników...

Ice

Jeśli chodzi o Klawitera i jego przygodę z TVP2 to rozwija się ona bardzo dobrze. :) Dzisiaj poprowadzi z Beatą Sadowską ''Hity na Czasie''.

Kuba 942

No i na pewno Kubie lepiej wyjdzie prowadzenie Hitów na Czasie niż Samuelowi Palmerowi  :los:

Jeszcze do tego dochodzą Jankes i Pawelec :P powinno być lepiej pod tym względem niż w Zielonej Górze :D

Kuba 942

Dziś na stronie TVP Gdańsk znalazłem coś takiego (choć wiadomość pojawiła się 13 lipca):

"Pobij Mistrza !!!

W związku z uruchomieniem nowego teleturnieju programu 2 TVP pod tytułem "BIJ MISTRZA", osoby zainteresowane wzięciem udziału w teleturnieju prosimy o kontakt na adres mailowy [email protected] bądź pod nr telefonu 512-131-661
Jednocześnie odbywa się casting na prowadzącego program. Osoby zainteresowane prosimy o kontakt pod w/w nr telefonu lub mail. Emisja teleturnieju, który produkowany będzie w gdańskim oddziale TVP na licencji francuskiej, zacznie się we wrześniu 2009 roku. "

Nigdzie w internecie nie mogę znaleźć informacji o tym teleturnieju. W ogóle wie ktoś co to za program?

joker

Kojarzy mi się to z niemieckim programem Schlag den Raab ( https://en.wikipedia.org/wiki/Schlag_den_Raab ) albo jego angielskim odpowiednikiem Beat the Star ( https://en.wikipedia.org/wiki/Beat_the_Star) :)

Kuba 942

Zapowiada się ciekawy nowy teleturniej w TVP2:

Roman Czejarek zostanie gospodarzem teleturnieju "Gilotyna", który nadawany będzie na antenie TVP2 od października. Nagrania do programu, który produkować będzie Mastiff Media Polska, ruszają już w tym tygodniu.

Czejarek jest dziennikarzem radia Vox FM. Latem br. na antenie TVP 1 prowadził cykl "Niezwykłe podróże rzeczy i ludzi", a w przeszłości w Dwójce był gospodarzem "Pytania na śniadanie" i teleturnieju "Telemilenium".

"Gilotyna" to teleturniej skojarzeniowy oparty na formacie "The Guillotine". W każdym odcinku biorą udział cztery osoby, z których w drugim etapie zostają dwie, a do finału dochodzi jeden gracz. Jeśli zawodnik wylosuje tytułową gilotynę i dobrze odpowie na pytanie, to połowę wygranej traci jego przeciwnik, natomiast w przypadku błędnej odpowiedzi, połowę pieniędzy traci on sam.

Program nadawany będzie w TVP 2 w poniedziałki i wtorki o 19.05 począwszy od 5 października. Każdy odcinek potrwa 25 minut.

[wirtualnemedia.pl]

Czyli Koło Fortuny znika. Tutaj jeszcze taki mały dodatek ze strony TVP:
W każdy poniedziałek i wtorek o godz. 19.05 będzie można oglądać grę, która opiera się na słowach i skojarzeniach, i która wymaga niekonwencjonalnego myślenia. ,,Gilotyna" to najpopularniejszy teleturniej we Włoszech, emitowany z sukcesem od 7 lat. Osiągnął lepsze wyniki oglądalności niż międzynarodowy hit – ,,Milionerzy".

podmark

Cytat: Kuba 942 w Cz, 17 Wrz 2009, 16:27:16
Czyli Koło Fortuny znika.
Nie znika :). Koło Fortuny od początku sezonu jesiennego jest nadawane o 18:00. Oczywiście w poniedziałki i wtorki, w środę i czwartek o tej samej porze - "Jeden z 10".

chatiflatt

Podmark, właśnie widzę Cię w tv, Ty Kłamczuchu :D
"Może kiedy umierasz wszystko umiera, wszystko i wszyscy? Zostaje tylko pustka, próżnia, dziura, którą starają się wypełnić ci, którzy pozostali."
Barbara Weston