X Factor

Zaczęty przez Showmag, Pt, 24 Lis 2006, 12:11:28

Toni

Z piętnastki uczestników wybranych podczas wczorajszego odcinka pozostanie dziewięciu.
Uspokoiłem się dowiedziawszy się o tym, iż uważam że w tej piętnastce nie wiem co po niektórzy robią.
Pozor! Velký bratr nikdy nespí!

Kuba 942

Dobrze, że ten cały Michał Szpak trafił do Kuby Wojewódzkiego  :devil:
Fajny wczorajszy odcinek, ale po zapowiedzi następnego odcinka można się domyślać kto odpadnie... :sciana:

A tak jak można było się spodziewać, bojkot PiS i brak "Rancza" spowodował, że X Factor był hitem weekendu

Toni

Michał Szpak według mnie ma największe szanse na wygranie.
3mam także kciuki za Adę Szulc.

Toni

Noo wyniki bardzo zadowalające. Super!Oj gdyby nie te Ranczo... :)

Toni

Na miejsce Mai Sablewskiej widziałbym Katarzynę Nosowską, Violetta Najdenowicz vel Fiolka byłaby równie ciekawą osobą, Beata Kozidrak, Małgorzata Ostrowska, może Ewa Farna? Reni Jusis? Shazza?
:)
Kolorowo mogłoby być gdyby była Majka Jeżowska. :) bądź któraś z wielkich piosenkarek lat osiemdziesiątych jak np Alicja Majewska, Halina Frąckowiak.
Napewno nie chciałbym Dody, Edyty Górniak.

Toni

Jedna z uczestniczek o niesamowicie wspaniałym głosie...
Czy wygra? hm tego nie wiem, ale sądzę, że zajdzie daleko.

Toni

Pudelek podaje, że wczoraj producenci X Factor zorganizowali konferencję prasową. Zaprezentowano na niej dziewięciu wykonawców, którzy dostali się do odcinków finałowych (pierwszy już w wielkanocną niedzielę).
Z grupy solistów do 24. roku życia Kuba Wojewódzki i Alicja Bachleda-Curuś wytypowali Adę Szulc, Michała Szpaka i Matsa Meguenniego.
WIELKA SZKODA, że w finale nie znalazła się Ania Kłysz i Ada Strycz. :( :(
Grupę solistów powyżej 24. roku życia wybrał z pomocą Moniki Brodki Czesław Mozil.
Należą do nich Gienek Loska, Małgorzata Szczepańska-Stankiewicz oraz William Malcolm.
Maja Sablewska oraz Sebastian Karpiel-Bułecka wybrali takie zespoły jak Avocado, Dziewczyny i Sweet Rebels.

Damyan

Witam.
Ten temat pragnę poświęcić szczegółom dotyczących programu "X Factor".
Zacznę od grup.
W Polskiej wersji mamy ich 3.
Według mnie powinno ich być 4 lub 5.
4 - Dziewczęta w wieku od 16 do 26 lat, Chłopcy w wieku od 16 do 26 lat, Osoby powyżej 27 roku życia i Zespoły wokalne.
5 - Teen (Osoby w przedziale wiekowym 14-19 lat), Kobiety w wieku od 20 do 29 lat, Mężczyźni w wieku od 20 do 29 lat, Osoby powyżej 30 roku życia i Zespoły wokalne.

Drugą, podstawową rzeczą jest wiek uczestników.
W Polsce trzeba mieć ukończone 16 lat, a np. w Ameryce tylko 12.
Według mnie dolna bariera powinna być w granicach 14-16.

I wreszcie ilość uczestników.
Według mnie przy standardowych 3/4 grupach powinno ich być 12, a przy 5 nie więcej niż 15.
9 jak dla mnie to zdecydowanie za mała ilość, a wpuszczenie aż 3 z nich do finału wydaje się niedorzeczne.
Przecież nawet w finale TzG z 14 par tylko 2 zostają w finale!

Pozwolę sobie też wtrącić wątek ilości odcinków, bo widać, że TVN bardzo na nich oszczędzą.
Wbili sobie do głowy, że musi być najwyżej 14 odcinków, inaczej niż to jest w innych krajach, gdzie X Factor liczy ok. 20 odcinków.

Mam nadzieję, że pod tym postem będziecie wyrażać swoje opinie na te tematy  :yeah:

Toni

Jeśli tak jest w rzeczywistości, to nieźle z nią mają. :)
A odcinki na żywo będą naprawdę ciekawe nie tylko ze względu na to, jak zaśpiewają uczestnicy
oraz kto przechodzi dalej.
:)

Damyan

Moja finałowa dziewiątka spośród półfinalistów to:

Adrianna Styrcz
Adrianna Szulc
Michał Szpak
Marta Podulka
Małgorzata Szczepańska-Stankiewicz
William Malcolm
Sweet Rebels
By Mistake
Avocado

A jeśli miałaby być wybrana dwunastka, to dołączyłbym:

Gienka Loskę, Matsa Meguenniego i Dziewczyny :)

A Wasza?  :los: