Tylko Taniec

Zaczęty przez Showmag, So, 03 Gru 2011, 10:32:03

Ediss

Informacja została już zdementowana przez pracownika Polsatu.

Showmag

PR Polsatu niczego nie zdementował, a nie chciał komentować i dodał, że jest za wczesnie by o tym mowic.

ciriefan

Nie traktowałbym Plotka jako źródła wiarygodnych informacji (sama nazwa portalu wskazuje, czym on się zajmuje). Plejada jest najbardziej wiarygodnym źródłem i skoro Plejadzie powiedzieli, że na razie tego nie komentują, to tym bardziej nie daliby komentarza Plotkowi.

Showmag

Pudelek

Nie oglądam żadnych Talent Shows ale ostatnio widziałem kilka scenek z programu i zapowiedź odcinka, w której pojawiał się Alan Andersz.  Jestem zażenowany! Ten chłopek jest jak Misiek Koterski! On ma problem z wypowiadaniem się. Ocenianie i riposty też nie są jego mocnymi stronami. Miał to być chyba odpowiednik Łoza z konkurencyjnego talent show ale ten to chociaż zna się na rzeczy (co udowodnij choćby w teleturnieju muzycznym na VIVIE).
To norma czy może widziałem jakieś słabe momenty po tym nieszczęśliwym wypadku?

ciriefan

Wraz z każdym odcinkiem coraz bardziej odnoszę wrażenie, że to jury jest... słabe.

Alan nigdy mnie nie przekonywał. Liszowska umie ładnie ubrać w słowa swoje wypowiedzi, ale tak naprawdę sprowadzają się do: podobało mi się, nie podobało mi się, poruszyło mnie, nie poruszyło mnie. Ta cała Mazurówna to mi tak zaczęła działać na nerwy. Jej niektóre teksty są tak żenujące i do tego ten jej skrzek, że nie mogę się na nią patrzeć. Malitowski to jedyna osoba na właściwym miejscu, ale on sam nie ratuje jury, bo jest też dosyć nudny, chociaż ocenia merytorycznie. W tym sezonie chyba najgorsze jury w tego typu programach.

podmark

Jak wyglądało wybieranie półfinalistów ? Na panelu jurorskim pojawił się Andersz, czy wybierało 3-osobowe jury ?

Ediss

Każdy z jurorów (oprócz Alana) jeździł do różnych uczestników i przekazywał dobrą, lub złą wiadomość. Jak wyglądał wybór - dokładnie tego nie pokazano. W różnych miejscach jurorzy dokonywali swojej selekcji a potem zapewne wspólnie wybrali półfinałową 30 :).

podmark

Dzięki za odpowiedź.

Po Twoim opisie przypuszczam, że zmienili pierwotnie zakładaną opcję z poinformowaniem o przejściu do następnego etapu. Zapewne miało być tak jak w MBTM, ale wypadek Alana sprawił, że podzielili jurorów i mieli się stać "wysłannikami dobrej nowiny". Niejasny do końca wybór półfinalistów pozwala przypuszczać, że Alan nie miał nic do powiedzenia (choć i reszta niewiele może, bo o wszystkim decyduje tu produkcja...)

Ediss

Z początku też myślałem, że tak przyczyną tak zorganizowanego wyboru półfinalistów jest nieobecność Alana, ale uświadomiono mi, że w brytyjskiej edycji było podobnie (i w brytyjskim MBTM też). A żeby jakoś oddzielić od siebie GTD i MBTM wybór półfinalistów w obu wyglądał inaczej.

TVoP

A wie ktoś może, ile w końcu będzie półfinałów i jak będzie wyglądał wybór finalistów?
Po wypadku Alana miały być 3 półfinały, w każdym po 8 uczestników, a teraz nagle jest 30. 

Toni

"Got to dance - Tylko taniec" po emisji sześciu odcinków ogląda średnio 3,03 miliona widzów.
Największą oglądalność zanotował podczas emisji drugiego odcinka. Zgromadził on wówczas 3,380 miliona widzów.
[Wirtualne media]
Pozor! Velký bratr nikdy nespí!