Tylko Muzyka 4

Zaczęty przez ciriefan, Nd, 22 Kwi 2012, 22:36:28

Showmag

Toni

Byłem pewien, że Pan Opera napewno nie przejdzie dalej. Ja bym dalej widział All Sounds Allowed oraz Alicję.
Pozor! Velký bratr nikdy nespí!

Toni

Pierwszy półfinałowy odcinek MBTM4 obejrzało w kategorii wiekowej 3,728 miliona widzów.
[Wirtualne media]

ciriefan

Live 1 - oceny występów

8 miejsce: Przemek Radziszewski - jak dla mnie no fajna historia, że żołnierz śpiewa operowo i pewnie to się sprzedało i wlazł do finału, ale tak naprawdę on na rynku muzycznym nie ma nic do zaoferowania, jakbym wybierał finalistów to chyba byłby u mnie na ostatnim miejscu z tego odcinka

7 miejsce: Alicja Monczkowska - dla mnie duże rozczarowanie. Głos ma, tego jej się nie da odmówić, ale tragiczny wybór piosenki, w ogóle mnie nie poruszył jej występ, wręcz zanudził

6 miejsce: Oho Koko - jak dla mnie oni byliby dla wytwórni świetnym produktem marketingowym, bo tego typu sweet historie miłosne świetnie się sprzedają. Byłem zaskoczony, że ze względu na to nie dostali smsów, nawet w pierwszej 4 nie byli. Piosenka przez nich skomponowana była dobra, ale nie w tym wykonaniu. Jakby dodać bębny, inne instrumenty, to dałoby się zrobić hit, a w wersji gitarowej mi dupy nie urwało.

5 miejsce: All Sounds Allowed - na castingach mi się bardzo podobali, na livie już nie. Ponieważ już raz to widziałem, ich instrumentarium tym razem szokiem nie było. No i piosenka bardzo słaba, od pierwszych dźwięków miałem wrażenie, że już gdzieś to słyszałem, takich piosenek jest mnóstwo. Jak dla mnie wykonawcy 1 występu.

4 miejsce: Alicetea - Świetny kawałek, wpadł w ucho, poderwał do tańca. Jak dla mnie są gotowi na to, by zrobić karierę i tak jak powiedziała Kora grać na festiwalach.

3 miejsce: Maciek Krystkowiak - ogólnie nie lubię instrumentalistów, a jednak oba występy były świetne, ma w sobie to coś, co przyciąga uwagę

2 miejsce: Ilona "Potania" Chylińska - jak Maciek ma po prostu to coś, że się ją kupuje. Nie zgodzę się z opinią Kobry, że chce zajechać na takim temacie piosenek jak najdalej. Jakby zarapowała "kochajmy się, życie jest cudowne" to w ogóle by nie wiadomo było, jaki ma styl. Jest ostrą hip hopową laską, która pisze mądre teksty. A finalisty z poprzedniego sezonu nie mogłem strawić, bo on właśnie był sztuczny i na tym chciał zajechać. A Ilona jak dla mnie jest prawdziwa.

1 miejsce: Brains All Gone - haha no są mega, najlepszy filmik przed występem z wszystkich, żadnych ckliwych historyjek, tylko filmik z jajem. Własna piosenka co też na plus, na dodatek świetna, wymagająca jednak dopracowania. Jakby zajęła się tą piosenką porządna wytwórnia, to dałoby się zrobić z tego hit. A to, że technicznie słabe, no to cóż. Można mieć najlepszy głos, najlepszych muzyków, a robić szajs, a one mają w sobie to coś, co lubię.

Toni

Drigi odcinek live i drugi raz się rozczarowałem werdyktem. W finale widziałbym Kasię i Beer Coaster mimo, że to nie mój ulubiony gatunek muzyczny. Pozostali uczestnicy, zespoły dla mnie słabi.

Toni

Drugi odcinek półfinałowy w kategorii 4+ obejrzało 3,36 miliona widzów. [Wirtualne media]

ciriefan

Live 2

Cóż, ja bym już dawno wywalił Paulinę Sykut. To jest tak irytujące, jak zadaje co chwila pytania i po 3 słowach zabiera mikrofon i nie daje się wypowiedzieć. Już lepiej zadać 1 pytanie i dać czas na wypowiedź, niż takie coś. Jest tragiczna.

8 miejsce - Jamaican Acordeon. Po prostu słaba piosenka.

7 miejsce - Piotr Kita, fajny wokal, fajna historia i miejsce w półfinale zasłużone. Nie jest to po prostu ktoś, kto zasłużył na finał - powinni pójść ludzie, którzy coś tworzą i mają szansę się wybić. On na karierę jest za stary.

6 miejsce - Beer Coaster. To było po prostu straszne. Tak zmasakrowana piosenka. Wokal okropny, nie dało się go słuchać.

5 miejsce - Jan Niezbędny Band. Mnie też to nie rozśmieszyło i się nie spodobało, ale wyszła im pozycja 5.

4 miejsce - Kasia Grzesiek, piękny wokal, ale jednak trochę za mało. Wolałbym, żeby miała własny repertuar.

3 miejsce - Klepson. Za to, że własny repertuar, ma producenta, który załatwił naprawdę dobry podkład, piosenka chwytliwa, wpada w ucho i ma potencjał na hit. Na dodatek dobry tekst.

2 miejsce - Trzynasta w samo południe. Kolejni z własnym repertuarem i z piosenką, która ma szansę na bycie hitem. Czemu takich piosenek nie grają w radiu tylko jakieś ckliwe do porzygu Jule i Rafały Brzozowskie?

1 miejsce - Tomasz Kowalski. Tu chyba nie trzeba komentarza. Jeden z najlepszych, o ile nie najlepszy polski wokal, jaki słyszałem.

Toni

The Toobes wymiata. Pewniak, że przejdą dalej. Obym trzeci raz się nie rozczarował ogłoszeniem wyników.
Jeden z najbardziej wyróżniających się bandów w tej edycji.

Toni

Co za!!! Jak mogli nie przejść Toobsi!!!

Toni

Po dobrych wynikach oglądalności znowu jest tak sobie. Ostatni odcinek w kategorii 4+ obejrzało 3,014 miliona widzów. To o 350 tysięcy mniej niż poprzednio.
[Media2]

ciriefan

Ocena live 3:

Świetny odcinek. Najlepszy półfinał tej edycji. W sumie podobali mi się wszyscy oprócz 1 występu. I do finału weszły te 2 podmioty muzyczne, którym kibicowałem 

8 miejsce - Mateusz Ziółko. Ten występ był bardzo słaby. W ogóle nie podoba mi się jego barwa głosu. Zastanawiam się, w czym tkwi wina. To nie jest wina piosenki, bo jak tak się w nią wsłuchałem, to ma potencjał. On chyba po prostu nie ma charyzmy. Jedyny występ, przy którym byłbym na nie.

7 miejsce - Camero Cat. Piosenka fajna, charakteryzacja fajna, jednak coś poszło nie tak. Miałem tak jak Łozo, w połowie utworu zacząłem się nudzić. Niby wszystko fajne, ale jednak za mało się na tej scenie działo.

6 miejsce - Dziubek Band. Świetna orkiestra, świetne wykonanie. Mam nadzieję, że uda im się pójść naprzód i występować na jakichś festiwalach i różnych polskich scenach.

5 miejsce - Agata Majeran. Występ może i nie powalający, ale po prostu kocham jej rockowy głos.

4 miejsce - Jenna Eight. Nie lubię takiej muzyki, a o dziwo podobało mi się. Ciekawa kompozycja i myślę, że w sferze metalowej są w stanie odnieść sukces.

3 miejsce - The Toobes. Tak mało instrumentów, a tak dobrze brzmieli. Świetny kawałek. Zespół rockowy z prawdziwego zdarzenia.

2 miejsce - Iwona Kmiecik. Po prostu wymiotła i wykonaniem i własną kompozycją. Oby udało jej się wybić.

1 miejsce - Bass. Może i wokal nie najlepszy, może i rozczarowały mnie tym, że znowu wybrały Black Eyed Peas, więc nie był to jakiś zaskakujący wybór repertuaru. Ale po prostu mają to coś. Przez cały czas, jak były na ekranie, czy to filmik, występ, czy rozmowa z Pauliną, miałem banana na twarzy. I chyba o to w tym programie chodzi - by przyciągnąć uwagę. Tak jak Mateusz nie miał charyzmy, one są definicją charyzmy.