Monika Sewioło

Zaczęty przez Showmag, Wt, 01 Lut 2005, 00:14:08

Showmag

Monika Sewioło spowodowała wypadek
Wtorek, 1 lutego 2005, godzina 16:04

W ubiegłą sobotę, około godziny 19:00 na rogu Chodakowskiej i Mińskiej w Warszawie miał miejsce wypadek, który spowodowała uczestniczka pierwszej edycji "Big Brother"- Monika Sewioło. Dziewczyna stanowczo za szybko wjechała na skrzyżowanie granatową alfą romeo, wymusiła pierwszeństwo, gwałtownie skręciła i uderzyła w taksówkę jadącą drogą z pierwszeństwem przejazdu. W skodzie octavii, na którą wpadła, był taksówkarz i jego żona. "To nie był ich szczęsliwy kurs, mieli pecha spotkać panią Monisię"- kwituje policjant, który zna szczegóły wypadku. Kiedy samochód Sewioło uderzył w skodę, ta uderzyła z kolei w zaparkowaną nieopodal hondę. Całe szczęscie, że był już wieczór. O tej porze po małych praskich uliczkach mało kto ma odwagę spacerować, samochody nie stratowały więc przechodniów. Monika Sewioło nieraz opowiadała, że lubi dodać gazu, kiedy prowadzi. "To jej trzeci wypadek, o którym wiem"- mówi warszawski policjant. "Monika nigdy nie była dobrym kierowcą"- potwierdza Klaudiusz Sevković, kolega Sewioło z Domu Wielkiego Brata. Alfa romeo Moniki ma strzaskany przód i mocno wgnieciony bok. "Sewioło wyszła z samochodu i klęła, na czym swiat stoi, że ma uszkodzone auto. Powinna się cieszyć, że żyje"- mówi swiadek wypadku. Taksówkarz i jego żona oraz Monika Sewioło zabrani zostali do szpitala. Sewioło trafiła na oddział ortopedii, gdzie została zbadana, przeswietlona i jeszcze tego samego wieczoru wypisana do domu. Nie stwierdzono poważniejszych obrażeń. "Interesował ją tylko rozbity samochód. Nie czuła się winna. Wykrzykiwała: Już nigdy nie kupię sobie alfy romeo!"- relacjonuje poszkodowana, 33-letnia Małgorzata Płudowska. "Siedziałam tuż za kierowcą. Mąż obok mnie. Kiedy zobaczyłam, że zaraz się zderzymy, chwyciłam się mocno za oparcie siedzenia. Dlatego zwichnęłam tylko obojczyk"- opowiada kobieta. Niestety jej mąż nie miał tyle szczęscia. Z obrażeniami głowy, nieprzytomny, trafił do szpitala. "Kiedy czekalismy na karetkę, pani Sewioło nawet do nas nie podeszła, żeby zapytać, czy wszystko w porządku. O mało nas nie zabiła, a interesowało ją tylko to auto"- mówi Małgorzata Płudowska. Kierowca taksówki ma połamane żebra i obojczyk. Do tej pory przebywa w szpitalu. "Gdyby uderzyła w bok, nie w przednie koło, już by nas tu nie było. To musi być jakas straszna materialistka. Dla niej samochód ważniejszy jest od ludzi"- mówi 33-letni Paweł Płudowski. Monika Sewioło nie została poszkodowana w wypadku. Szpital przy Szaserów opusciła w towarzystwie narzeczonego, 60-letniego Ryszarda (zdjęcie obok), który zabrał ją swoim autem do domu. Ale przedtem oboje udali się z powrotem na miejsce wypadku. "Siedzieli w mercedesie i przyglądali się, jak policja robi oględziny i zabiera roztrzaskane samochody"- opowiada swiadek. "To się stało tylko dlatego, że ona chciała wymusić pierwszeństwo. Ciekawe, czy ten wypadek ją czegos nauczy"- dodaje. Monika Sewioło odpowie przed sądem.

28-letnia Monika Sewioło pochodzi z Suchej Beskidzkiej, była gwiazdą "Big Brother'a". Niedługo po udziale w programie rozwiodła się z mężem, 31-letnim Jerzym Sewiołą i wyjechała do Warszawy. Nagrała płytę "Wiatr", wzięła udział w sesji zdjęciowej dla "Playboy'a" i wystąpiła w 2 filmach. Obecnie jest związana z zamożnym, starszym od siebie, producentem telewizyjnym. Ostatnio zerwała kontakty z kolegami z reality show. Zmieniła numer telefonu i swoje życie utrzymuje w tajemnicy.

[Fakt / Super Express]

Showmag

Monika Sewioło i jej nowy partner
Sobota, 5 lutego 2005, godzina 16:23

Już ponad dwa lata temu serwis "Big Brother Show!" (www.showmag.info) informował, że 28-letnia Monika Sewioło (uczestniczka pierwszego polskiego "Big Brother'a) po rozwodzie ze swoim mężem, związała się z jednym z producentów programów telewizyjnych w srednim wieku. Dopiero teraz o nowym związku Moniki zaczęła rozpisywać się prasa. Temat podjął dzisiejszy "Super Express". Poniżej pełna tresć artykułu o Monice i jej nowym partnerze.

Bohaterka "Big Brother'a" zamieniła 32-letniego Jerzego Sewioło (frezera z fabryki armatur), na 60-letniego Ryszarda Krajewskiego (biznesmena, producenta telewizyjnego oraz niedoszłego eurodeputowanego). Monika i Ryszard bywają razem na salonach, ale ze swoim związkiem się nie afiszują. Tuż po wypadku widziano ich w jednym z modnych warszawskich klubów. Przypomnijmy: tydzień temu na warszawskiej Pradze, Monika staranowała samochodem taksówkę. Najbardziej żal jej było auta. "Monika była mocno wkurzona, głównie na prasę"- opowiada jedna z jej koleżanek. Jerzy Sewioło jest smutny, kiedy "Super Express" pyta go o byłą żonę. "I tak nie chciałem z nią żyć"- przyznaje. Monika Sewioło od dziecka pragnęła sławy i pieniędzy, a u boku Krajewskiego ma jak w raju. Ma na napiwki, drogie ciuchy, kosmetyki, no i oczywiscie mandaty. Jej były mąż- Jerzy, nie dziwi się niczemu. "Mogę pogratulować narzeczonego"- mówi kpiąco. "Jest parę lat młodszy od jej babci. A babcię Monika ma młodą, 35. rocznik"- dodaje. Dla wielu znajomych Ryszarda Krajewskiego, jego związek z Moniką jest niezrozumiały. Nie mogą uwierzyć, że młode, ponętne ciało przyćmiło mu rozum. "Znam go od lat i widzę, jak się zmienił. Kiedys był elegancki, taki facet z klasą, a dzis goni za modą. Chce być trendy. Stąd te skóry, sportowe ciuchy"- mówi jeden z jego znajomych. Ryszard Krajewski nie znalazł czasu na to, by porozmawiać z "Super Expressem" o związku z Moniką Sewioło.

60-letni Ryszard Krajewski to prawnik i finansista oraz niedoszły poseł do Parlamentu Europejskiego. W latach 70. wyemigrował do USA. Był gońcem, sprzedawcą mebli, a nawet ochroniarzem. Potem jego firma chemiczna w kilku stanach zatrudniała tysiące ludzi, a jego biuro podróży sprzedawało najtańsze bilety do Polski. W 1996 roku, po powrocie do Polski, Krajewski założył firmę, która produkuje popularne teleturnieje, między innymi "Familiadę". W maju ubiegłego roku Krajewski postanowił zostać politykiem. Do Parlamentu Europejskiego kandydował z listy Platformy Obywatelskiej. Wtedy też opublikował hasła wyborcze. Szczególnie intrygujące wydają się być dwa następujące: "Wierzę, że obywatele powinni być duzi, a państwo małe" oraz "Nie wierzę, że bieda jednej osoby jest spowodowana przez bogactwo innej". Biznesmen chwalił się, że w Hollywood był współproducentem pierwszego filmu z udziałem Arnolda Schwarzeneggera (obecnego gubernatora Kalifornii). Film nosił tytuł "Herkules w Nowym Jorku" i powstał w 1970 roku. Od ponad dwóch lat Ryszard Krajewski związany jest z 28-letnią Moniką Sewioło, gwiazdą pierwszej edycji "Big Brother'a".

[Iga Prus, Super Express / Foto: Sebastian Wolny]

Showmag

Jerzy Sewioło o byłej żonie
Wtorek, 8 lutego 2005, godzina 15:36

Małżeństwo Jerzego i Moniki Sewiołów zakończyło się niedługo po udziale Moniki w pierwszej polskiej edycji "Big Brother". "Monika była moją pierwszą wielką miłoscią. Sliczna blondynka, z pięknym ciałem, niejednemu zawróciła w głowie. Wybrała jednak mnie. Pobralismy się po blisko dziesięciu latach chodzenia. Jej zdrada spadła na mnie jak grom z jasnego nieba. Nie mogłem zrozumieć, jak moja kobieta mogła całować się z jakims przypadkowym facetem. Jak mogła pozwolić, by ktos inny piescił jej ciało. Kiedy rozbierała się przed milionami telewidzów, pozowała dla 'Playboya', byłem z niej dumny. Miałem swiadomosć, że faceci mi zazdroszczą. Ale gdy 'życzliwi' doniesli mi o jej wyczynach z kierowcą, facetem, którego znała kilka godzin, poczułem się jak zbity pies. W jednej sekundzie mój swiat się zawalił. Po prostu nie chciało mi się żyć"- opowiada Jerzy. "Monika pochodziła z bardzo biednej rodziny. Ją i młodszego o trzy lata brata wychowywała babcia. Zakochałem się w niej i nie mogłem odkochać, choć wszyscy mówili, że to dziewczyna nie dla mnie. Kochałem ją jedenascie lat"- dodaje. Kiedy po udziale w "Big Brother" Monika znalazła się w centrum zainteresowania, Jerzy poszedł w odstawkę. Za bardzo przypominał jej Suchą Beskidzką, o której chciała zapomnieć. Jerzy nie zdziwił się, kiedy usłyszał o ostatnim wypadku, który spowodowała jego była żona. "Na drodze zachowywała się jak w życiu: po trupach do celu"- mówi. Kilka lat temu, jeszcze w Suchej Beskidzkiej, Monika rozbiła nowiutkiego fiata punto. "Wracała od koleżanki, bez dokumentów i po kieliszku. Najechała na dyszel od przyczepy, skasowała cały tył, ale obyło się bez ofiar. Naprawdę miała dużo szczęscia, że byłem w okolicy. Inaczej straciłaby prawo jazdy i miałaby sprawę w sądzie"- mówi Jerzy Sewioło. Obecnie 28-letnia Monika związana jest z 60-letnim Ryszardem Krajewskim- biznesmenem, producentem telewizyjnym oraz niedoszłym eurodeputowanym. "Nie wierzę, by to była miłosć. Poleciała na kasę"- tak o nowym związku Moniki mówi jej były mąż. "Pamiętam, jak kilka lat przed rozwodem mówiła mi o swoich koleżankach, które wiązały się ze starszymi mężczyznami. Dla niej to była obrzydliwosć. Staruchy- tak ich nazywała. Skoro teraz się do takiego przytula, musi mieć w tym interes"- opowiada Jerzy. Ostatnio Monika zmieniła numer telefonu i swoje życie utrzymuje w tajemnicy. Zerwała wszystkie kontakty z rodziną i przyjaciółmi Jerzego oraz z kolegami z reality show. Nie pojawiła się nawet na pogrzebie tescia, który odbył się 15 stycznia. Przysłała brata.

[Iga Prus, Super Express]

Showmag

Monika Sewioło z nowym partnerem
Czwartek, 30.06.2005, 14:03

28-letnia Monika Sewioło, gwiazda pierwszej edycji "Big Brother'a", ponownie zmieniła partnera. Kilka lat temu rozwiodła się z Jerzym Sewiołą, a teraz dotychczasowego narzeczonego, 60-letniego Ryszarda Krajewskiego (producenta teleturnieju "Familiada"), zastąpił u boku Moniki wysoki, przystojny brunet- Bartosz Kotalewicz. Monika wyranie zaznaczyła, że jest jej nowym partnerem, przypieczętowując deklarację namiętnym pocałunkiem.

[Igor Michalski, Super Express / Foto: Studio 69]

Mook

..."60-letniego Ryszarda Krajewskiego (producenta teleturnieju "Familiada")"... taa... "prawdziwa miłosć"... khmkhmoney!khm...

Pudelek

W ostatnim numerze Na Żywo jest zdjęcie Małgosi Maier i Moniki Sewioło przy okazji imprezy związanej z otwarciem jakiejs restauracji. Przyznaje, że Monika nadal wygląda bardzo apetycznie  :hungry:  ;P (stąd pewnie jej udział w otwarciu restauraci  :los: )

Pudelek

Artykuł o mojej ulubionej uczestniczce Big Brothera:
https://pudelek.pl/artykul/8689/monika_sewiolo_po_latach/
Pudelek przesadził. Nic takiego się nie stało, a Monika wygląda świetnie!

Showmag

Monika Sewioło i Wojciech Witczak razem?
31-letnia Monika Sewioło - gwiazda pierwszej edycji "Big Brothera", która zasłynęła z nagiej kąpieli pod prysznicem przy publice złożonej z męskiej części mieszkańców Domu Wielkiego Brata, wraca na salony. Ostatnio pojawiła się na jednej z imprez w Warszawie... w towarzystwie bohatera "Big Brother 2".

Więcej: https://showmag.info/2009/03/28/monika-sewiolo-i-wojciech-witczak-razem/

Kuba 942

Cytat: Aaragorn w So, 28 Mar 2009, 20:19:31
Monika Sewioło - gwiazda pierwszej edycji "Big Brothera", która zasłynęła z nagiej kąpieli pod prysznicem przy publice złożonej z męskiej części mieszkańców Domu Wielkiego Brata
Jak ktoś chce sobie przypomnieć tą sytuację to niech luknie tutaj ;):
https://youtube.com/watch?v=Je5eNejsK2E&f

Showmag

Monika Sewioło o swoim życiu
32-letnia Monika Sewioło - gwiazda pierwszej edycji "Big Brothera", w wywiadzie dla Wirtualnej Polski opowiedziała o swoim obecnym życiu i o popularności, jaką zyskała dzięki udziałowi w reality show.

Więcej: https://showmag.info/2009/07/05/monika-sewiolo-o-swoim-zyciu/

Pudelek

Moja ulubienica. :D
Bardzo się wyrobiła. Nie tylko z wyglądu. Bardzo sprawnie udziela wywiadu, wie co mówić. No i z wiekiem jest co raz bardziej pociągająca...

chatiflatt

Albo też portal ma wybitnych edytorów tekstów, którzy natrudzili się, by ten wywiad "jakoś wyglądał" :D
"Może kiedy umierasz wszystko umiera, wszystko i wszyscy? Zostaje tylko pustka, próżnia, dziura, którą starają się wypełnić ci, którzy pozostali."
Barbara Weston

Pudelek

Wątpie, te wywiady internetowe mają chyba charakter łapanki vipów na różnych imprezach, którzy/które muszą (i chcą)odpowiadać na typowe pytania z zaskoczenia. :D

DK

Chyba najseksowniejsza że wszystkich uczestniczek BB.

Pudelek

https://kozaczek.pl/plotka.php?id=23966

Ten cały tekst niepotrzebny. Polecam obejrzeć tylko zdjęcie.