[Australia] Big Brother 09

Zaczęty przez Damian, Wt, 15 Lut 2011, 22:42:20

slawek

Z ciekawości po przeczytaniu postów obejrzałem sobie finał BB Australia. Mimo iż nie oglądałem żadnego odcinka finał mnie naprawdę zaciekawił. Widać finał BB w Australii jest jeszcze dużym wydarzeniem ponieważ sporo ludzi się tam przewijało i z fetą to wszystko zrobione. Edycja chyba była ciekawa więc może może powrócę do obejrzenia od początku, tylko pytanie dla Was - gdzie tego szukać ? Tak mi się ten finał skojarzył trochę z finałem BB2 w Polsce :)
Sławek

Toni

Edycja może nie należy do jakichś super ciekawych lecz spokojnie można sobie ją obejrzeć.
Na YT pod Big Brother 2012 Australia i wpisujesz tylko episode 1 itd...
Ja z pewnością finał sobie jeszcze nie raz obejrzę lecz nie ma to jak zobaczyć całą edycję i wówczas finał ma jeszcze większy smak. :)
Pozor! Velký bratr nikdy nespí!

Damian

Cytat: Toni w Pt, 09 Lis 2012, 08:12:05
Wcale nie musiała specjalnie odchodzić. Po jedenastu edycjach zmiana prowadzącej osoby jak najbardziej wskazana. Ponadto prowadzi codzienne programy typu morning show.
No nie byłbym taki pewien czy wskazana. U nas to się nie sprawdziło. W każdym bądź razie w "BB" Ją polubiłem.

Rosa

Mnie Sonja nie przekonała i nie podobala mi sie jako prowadząca. Była nieco zbyt sztywna. A co do finalu to niestety ale zwycięstwo Bena spowodowało że ogladałem to bardziej z przymusu niz dla przyjemnosci. Juz mogła chociaż "nasza" Layla wygrać, potomkini Sobieskiego :)

Toni

Ja Sonię polubiłem ją od razu od pierwszego odcinka. Bardziej mi się podobała niż prowadzący poprzednią edycję. Do tego Sonia ładna kobieta. Nie uważam żeby była sztywna.
Co do oglądalności to finał obejrzało 1,4 miliona widzów (pierwszą część 1,26 miliona, drugą czyli gdy były już wyjścia 1,54 miliona). Wynik fajny bo większy niż cotygodniowe programy live.
Z kolei całą edycję średnio oglądało 1.03 miliona widzów [Go!] podczas gdy ósmą edycję oglądało
945 tysięcy widzów.

Damian

No proszę, jakby nie patrzeć - sukces! Przerwa nieco pomogła, bo nowa edycja po latach miała wyższą oglądalność niż ósma. Brawo!  :yeah:

Toni

Mnie to nie dziwi gdyż była znacznie lesza od ósmej.

Damian

Ja się akurat z tym nie zgodzę. Moim zdaniem BB08 o wiele, wiele lepszy.

Ediss

Wzrost minimalny, więc nie wiem czy to taki sukces. Chociaż w sumie znaczna część programów, która wraca po przerwie znika po jednym sezonie z powodu spadku oglądalności..

Damian

No niby nie za dużo, ale i tak coś, nie ma porażki.

Toni

Owszem wzrost może nie jest jakiś oszałamiający ale mogło być gorzej tj np mniej niż chociażby miała poprzednia edycja.