[Australia] Big Brother 09

Zaczęty przez Damian, Wt, 15 Lut 2011, 22:42:20

Toni

Dla mnie bez sensu jest to, że tylko dwie dziewczyny otrzymały misję odgadnięcia sekretów. Misja ta powinna dotyczyć wszystkich. Każdy dąży do odgadnięcia sekretów mieszkańców.
Cóż no widać program nie opiera się na identycznych zasadach jak w Secret Story.
Pozor! Velký bratr nikdy nespí!

illumanti

Genezą tego programu jest chyba niesprawiedliwość, nie?

mseptember

1. Skąd informacja, że tylko dwie dziewczyny dostały zadanie?
2. Różowy pokój nazywa się Parlour
4. Pierwszego dnia do domu wprowadziło się 10 osób (ktoś napisał 11), drugiego dwie kolejne
3. Szkoda, że brak przekazu na żywo z domu stał się już tradycją..
:yeah:

Toni

Informacja o tym, że dwie dziewczyny dostały misję przeczytałem w poście Damiana.
Jednak w informacji podanej na temat tej edycji można przeczytać, że nie wszyscy uczestnicy weszli do domu
z sekretem (myślałem, że każdy).
Oglądalność launchu taka sobie. Co prawda większa o pół miliona od finału poprzedniej edycji lecz sądzę, że z ciekawości być może większość obejrzała i co poniektórzy na tym poprzestaną jak np ja tylko najpierw muszę go obejrzeć. :) Czas pokaże. Wydaje mi się, że nie będzie się cieszyć jakimś dużym zainteresowaniem.

Damian

Taka sobie? Oglądalność startu bardzo dobra! Jeśli taki wynik się utrzyma to szykują się kolejne edycje!
Obejrzałem drugi odcinek, live (czy aby na pewno? :P) I średnio to wszystko wygląda, brakuje tego czegoś co było w BB08, chyba nic u mnie nie przebije tej edycji. Szkoda że tak jak w poprzedniej serii Wielki Brat nie ma tego samego głosu, bo w tym odcinku słychać było inny, badziewny.

mseptember

Co do liczb, to warto zwrócić uwagę, że Australia jest wprawdzie ogromna, ale stosunkowo słabo zaludniona, i nie ma jej co porównywać choćby do Polski, nie mówiąc już o np. Wielkiej Brytanii.
:yeah:

Toni

Nie porównywałem wyników oglądalności do żadnych z krajów. Porównywałem do wyników poprzednich edycji w Ten.
Launch show, przepaść nad chociażby poprzednią edycją. No cóż u nas była jeszcze większa a nawet ogromna przepaść po pięciu latach przerwy.
Uczestnicy tacy sobie a nawet jestem w stanie zaryzykować i powiedzieć, że dość słabi.

Damian

No właśnie, wynik więc jest naprawdę świetny, Toni po prostu nie wiedział. Poza tym pisałeś że oglądalność taka sobie, a to nie prawda. Dobry start!

Toni

Czego nie wiedziałem? że kraj nie jest jakoś bardzo zaludniony? No comment.
Zaznaczyłem, że uważam wynik launchu za taki sobie, iż nie mała część widzów obejrzała go jednorazowo z ciekawości (po czterech latach przerwy) a dalej będzie gorzej, średnio będzie poniżej miliona tak jak w 2008 roku. Mnie osobiście nic za bardzo nie przekonywuje aby oglądać daily.
Michael dla mnie denerwujący ale tacy też muszą być. Po Pani Rutowicz mam już dość takowych.
Nie podobało mi się, że naraz tak wszystkie dziewczyny wypuszczono do chłopaków natomiast to, że wiedzą one jakie sekrety mogą mieć faceci nawet fajne.
Dobrze, że zmienili na tyle oprawę muzyczną że trzeba nastawić ucho żeby usłyszeć ich tradycyjną nutę i że w ramówce stacji są tylko odcinki daily i ring.

mseptember

O matko.. widzę, że moja luźna uwaga prawie kłótnię wywołała.. ale ja nie o tym, otóż wszelkie znaki na niebie i ziemi sugerują, że głos Wielkiego należy jednak do Leona Murraya (tego samego, co w roku 2008 - swoją drogą był genialny!), a że czasami Wielki mówi innym głosem, to nie jest takie dziwne, nie można od człowieka żądać 24-godzinnego dyżuru przez 3 miesiące..

Toni

Ktoś tutaj nadinterpretuje za bardzo. :) A co do głosu to ba oczywiście, że nie będzie taki sam przez całą edycję.
A u nas to niby co było? Ten kto oglądał chociażby pierwszą edycję nie raz się przekonał o tym, że głos nie był jeden.
Nawet komputerowy głos w Niemczech bywał różny.

Damian

mseptember, oczywiście że to głos Leona Murraya, pisałem tutaj o tym, był nawet filmik. Głos ma genialny - jednak chodzi mi o to że np. w poprzedniej serii nie spotkałem się w odcinkach z innym głosem niż jego...

Toni

Damian

Czołówka programu wygląda jakby robił ją jakiś słaby amator, do tego  ta muzyczka! Wystarczy porównać opening do poprzednich edycji i zobaczyć jaka różnica, a niby tyle lat minęło od tamtych serii...
Zadanie tygodniowe: Taniec, nawet w nocy.