MasterChef

Zaczęty przez Showmag, Nd, 01 Kwi 2012, 00:41:38

Toni

Może i nie jednak zwyczajem jest pisać informacje albo oficjalne albo zaznaczać, że to swoje odczucie.
Pozor! Velký bratr nikdy nespí!

illumanti

TVN strzelił w dziesiątkę z tym programem. Bądźmy szczerzy, w porównaniu do TzG czy innego talent show, to jest bardzo tani w produkcji, jedna gwiazda do opłacenia, TVN produkuje go samodzielnie, koszty, jakie? Realizacja materiałów ENG?

Mi bardzo podoba się ich pomysł, tylko mam nadzieję, że nie skończy się tylko na 'wytrawnych' daniach, jako, że słodkości bardzo lubię :-)

Damian

Toni, błagam myśl czasem rozsądnie. Taki format który chcą zrobić hitem wepchają na 19 lub na 23?! Oczywiście że 20.00.

Toni

Damian, błagam wczytuj się w to co piszę. Podawać do wiadomości oficjalne informacje a swoje wyobrażenia o których wcale nie piszę, że są nie realne!

Showmag

Apeluję o umiar.

chatiflatt

Jurorką programu będzie Anna Starmach, zwyciężczyni jakiegoś kulinarnego konkursu "Dzień Dobry TVN". TVN promował ją jako "polską Nigellę Lowson". To sie nie przyjęło, więc stacja zaczęła pokazywać ją w DDTVN jako kucharkę-amatorkę, która gotuje smakołyki.  Wzięła też udział w 1. edycji "Ugotowanych" i o ile dobrze pamiętam wygrała odcinek.
https://dziendobry.tvn.pl/szukaj,1.html?query=anna+starmach&order=relevant

Dziś w DDTVN przyznała, że skończyła szkołę kucharską, a zarówno "Ugotowani", jak i ten kulinarny konkurs DDTVN z 2010 roku były kierowane tylko do amatorów.
"Może kiedy umierasz wszystko umiera, wszystko i wszyscy? Zostaje tylko pustka, próżnia, dziura, którą starają się wypełnić ci, którzy pozostali."
Barbara Weston

chatiflatt

Zobaczcie, jak wielki kryzys dotknął TVN, program jest kręcony na rynku w Krakowie zamiast w ogromnym studio.
https://wiadomosci24.pl/artykul/zdjecia_z_planu_masterchef_w_krakowie_zdjecia_238555.html

Żenada?
"Może kiedy umierasz wszystko umiera, wszystko i wszyscy? Zostaje tylko pustka, próżnia, dziura, którą starają się wypełnić ci, którzy pozostali."
Barbara Weston

Nayma

W zapowiedzi programu zobaczyłam Monikę Goździalską, uczestniczkę trzeciej oraz Vipowskiej edycji Big Brothera PL. Odcinki do reality show nie będą kręcone na rynku w Krakowie, zdjęcia z linku dwa posty wyżej pochodzą prawdopodobnie z realizacji jednego z zadań.

Damian

Obejrzałem z ciekawości pierwszy odcinek. Szczerze mówiąc trochę się rozczarowałem, myślałem że to będzie trochę lepszy program ale źle nie jest. Najpierw jury: ogólnie tylko Gessler dla mnie powinna mieć głos, oceny pozostałej dwójki nie mają dla mnie zbytnio znaczenia. Dalej uczestnicy: no proszę wielki comeback Moniki z BB3/BBVIP. Jest dokładnie taka sama, przeprasza nie wie za co i ciągle płacze, czyli bez zmian. :) Trochę wkurzają mnie te naciągane historie rodzinne, zaczyna się robić to samo co w innych talent show, tu ma być przede wszystkim gotowanie - te opowieści rodzinne są zbędne. Sam program zły nie jest, nawet przyjemnie się ogląda.

Toni

Mi się podobało. Nie sądziłem, że w tym programie będzie tyle wzruszeń ze strony jurorów a dokładnie Magdy Gessler no i uczestników. Szkoda tylko, że program trwa godzinę. Mogliby z półtora godziny. W Czechach trwa dwie godziny. :)

Damian

Ja jestem ciekaw co będzie dalej, co po tym etapie.

Toni

Spodziewałem się takiej oglądalności. Pierwszy odcinek MasterChef w kategorii 4+ obejrzało 3,153 miliona widzów. W kategorii 16+ zajął pierwsze miejsce w rankingu Top 20 programów podczas weekendu.
[Wirtualne media]
Moim zdaniem będzie jeszcze większa widownia tego programu.