Tylko Taniec

Zaczęty przez Showmag, So, 03 Gru 2011, 10:32:03

Damian

Oglądalność dobra. :) Z pewnością powstanie druga edycja.

Showmag

podmark

Temat wyraźnie przycichł ;). Jak myślicie - Andersz pojawi się w odcinkach live, czy oceniać będzie 3-osobowe jury ?

Ja obstawiam, że bardziej prawdopodobna jest opcja druga.

Ediss

Czytałem o próbach światła i dźwięku z udziałem Andersza. Każdemu zależy na tym, żeby pojawił się w studio i produkcja postara się maksymalnie do niego dostosować.

ciriefan

Dobry odcinek. O dziwo jury mi się tym razem podobało i to, że było tyle negatywnych ocen, a nie tylko słodko i przyjemnie. Brak Alana mnie nie bolał. Liszowska wyszła na plus, jednak ma swoje kryteria i przygotowuje się do swojej roli. Malitowski wiadomo, profesjonalista. A Mazurównę to wysłać na inną planetę proponuję. Cóż, jestem mocno zaskoczony wynikiem. Jak dla mnie wejść powinny wejść 2 grupy z tych 3: Bad Boys, Monster Bots oraz Katarzyna Błoch i Marek Zborowski.

Tak Chadek Chełm - zespół, do którego mam słabość, aczkolwiek ten występ niestety im się nie udał. Widać było kilka pomyłek. Bardzo nie podobała mi się idiotyczna wypowiedź Mazurówny przy tym. Jak można krytykować styl tańca za to od ilu lat istnieje? To było takie bez sensu. Powinna oceniać jakość tańca, a nie jakieś rzeczy z kosmosu. Jestem zaskoczony, że weszli do finału, bo taniec towarzyski to jeden z mniej popularnych stylów tańca. Tym większe zaskoczenie, że przecież występ nienajlepszy.

Robert Krajewski - występ nie podobał mi się. W dużej mierze ze względów takich, dlaczego wolę ten program od YCD, a mianowicie obecność formacji. Taniec formacji jest o wiele bardziej widowiskowy niż pojedynczej osoby. Sam występ dosyć słaby. Jak dla mnie mało tańca, za dużo popisówy.

Only Boys - Szok. Jak dla mnie byli pewniakami do finału. Najlepszy występ wieczoru.

Belong 2 Beat - bardzo fajny i zabawny występ. Uśmiałem się niesamowicie. Biorąc jednak pod uwagę to, że byli lepsi tanecznie, za samo poczucie humoru do finału bym ich nie wysłał. Szkoda, że tak mało miejsc w tym finale, bo naprawdę program jest świetny.

Łukasz Matera i Maciej Skwarek - cóż, taniec irlandzki fajnie się ogląda tylko za pierwszym razem. Potem tak naprawdę trudno jest czymś zaskoczyć i tak samo zaimponować. Ta forma tańca raczej się nie przebije i osoby reprezentujące ten styl raczej nigdy nie wygrają. Tutaj absolutnie zgadzam się z opinią jury, że muzyka zabiła ich występ. W trakcie oglądania ich pokazu w pewnym momencie przestałem patrzeć się na telewizor, a zacząłem słuchać muzyki.

Rapsodia - duże rozczarowanie. Możliwe, że najgorszy występ wieczoru. Winę zrzucam na wybór tańca. Na castingu pokazały taniec dworski. Miało to swój klimat, było to coś nowego i przykuwającego uwagę. A kankana wszyscy znają, wybór tragiczny. Tym bardziej go nie rozumiem, skoro trenowali go od 2 tygodni? Nie lepiej postawić na sprawdzoną choreografię, zamiast na szybko robić układ i potem są takie niedociągnięcia?

Dawid Ignaczak - szok, że przeszedł dalej. Ogólnie jego ruchy są niesamowite, ale w porównaniu z innymi wypadł blado, między innymi przez to, że jak już pisałem, formacje są w stanie więcej zdziałać na scenie w robieniu show. Mi ten występ osobiście się nie podobał, no ale cóż.

Duo Rock - świetny występ, totalna profeska, akrobacje przez nich wykonywane zapierające dech w piersiach. Jednak byli lepsi jeśli chodzi o emocje i sam taniec, a nie głównie akrobatyka.

MonsterBots - świetny występ. Moje dwa ulubione momenty to ten z piłkami. Aż tak patrzyłem, kiedy im coś nie wyjdzie, a oni tak je odbijali, że zawsze trafiały w punkt w muzykę. Niesamowite. Drugi moment to jak wrzucają tą laskę do prania. Genialne.

Katarzyna Błoch i Marek Zborowski - emocjonalnie najlepsi. Aż coś mnie chwyta za serce jak widzę ich taniec. I nie chodzi tutaj o jej niepełnosprawność, tylko o to, jak ona tańczy. To jest niesamowite. Układ, połączenie tańców i piosenek bardzo mi się podobało. Szkoda, że nie przeszli dalej.

podmark

Cytat: Ediss w Pt, 20 Kwi 2012, 14:23:55
Czytałem o próbach światła i dźwięku z udziałem Andersza. Każdemu zależy na tym, żeby pojawił się w studio i produkcja postara się maksymalnie do niego dostosować.
Gdyby takie próby miały się odbyć, to odbyłyby się przed pierwszym programem na żywo. Dlatego myślę, że to wymysł pudelka, bez żadnego potwierdzenia.

Showmag

"Tylko Taniec" - odcinek 7: Takt Chadek Chełm i Dawid Ignaczak zwycięzcami pierwszego odcinka na żywo
https://showmag.info/2012/04/21/tylko-taniec-odcinek-7-takt-chadek-chelm-i-dawid-ignaczak-zwyciezcami-pierwszego-odcinka-na-zywo/

Ediss

Prowadzący (szczególnie Kasia) się stresowali przed pierwszym live. Jeszcze tuż przed wejściem na antenę prowadzący ćwiczyli swoje teksty.

TVoP

Program nie wzbudzający we mnie jakichkolwiek emocji. Czekam jedynie na komentarze pani Mazurówny, ona i Michał mogą być jedynymi autorytetami w tańcu w tym programie. Za to pani Liszowska ładnie wyglądała :)

Toni

Odcinki kastingowe cieszyły się większym zainteresowaniem aniżeli te na żywo.
Tym razem obejrzało go 2,651 miliona widzów. [Media2]
Pozor! Velký bratr nikdy nespí!

ciriefan

Kolejny dobry odcinek. Mazurówna o dziwo mnie nie irytowała. Powrót Alana na minus, drażnią mnie jego wypowiedzi, nic nie wnosi kompletnie. Jestem całkowicie zaskoczony wyborem widzów, zwłaszcza wyborem tańca ludowego. Z mojego top 3 odcinka nikt się nie załapał, a byli to na 1 miejscu Derybowscy, na 2 Caro Dance i na 3 Monika Musiał. Miło też było oglądać parę towarzyską, jednak strzelili sobie w stopę wybierając quickstepa, chyba najgorszy wybór tańca z możliwych, bo mimo tego, że zatańczony genialnie, to ten układ nie był widowiskowy dla widza.

Showmag