Tylko Taniec

Zaczęty przez Showmag, So, 03 Gru 2011, 10:32:03

Showmag

"Tylko Taniec", "X Factor 2", "Bitwa na głosy 2" i "Tylko Muzyka 3": który program oglądało najwięcej widzów?
https://showmag.info/2012/03/05/tylko-taniec-x-factor-2-bitwa-na-glosy-2-i-tylko-muzyka-3-ktory-program-ogladalo-najwiecej-widzow/

Phil

Nie wiem czy ktoś już o tym wspomniał, ale zmieniły się zasady programu. Zamiast 5 odcinków castingowych Polsat wyemituje 6, a tylko 3 (a nie 4) odcinki będą półfinałami na żywo.

Ediss

W dodatku program nie będzie emitowany w wielkanoc, co w sumie opóźni o 2 tygodnie odcinki na żywo zwiększając szanse na udział Alana w dalszej części programu. Sama decyzja o większej ilości odcinków castingowych kosztem półfinału jest dla mnie bardzo zła. Przecież to odcinki live są tą właściwą częścią programu, a nie przesłuchania.

Mam nadzieję, że w kolejnej edycji będzie więcej odcinków na żywo.

ciriefan

Beznadziejny pomysł. Przecież oglądalność nie jest najgorsza, więc chyba nie chodzi o cięcia budżetowe. Pewnie chodzi o Alana. Seriously, czy jego obecnosć jest aż tak konieczna? Oprócz ckliwej historyjki o jego przeszłości w formacji, nie miał on zbyt wiele ciekawego do powiedzenia.

Ediss

Jego obecność jest ważna, jakby nie było jest członkiem jury. Oglądalność programu jest bardzo dobra (po dwóch odcinkach średnio 3,3MLN widzów, pozycja lidera w 16-49). Podczas castingów do GTD jurorzy przesłuchali taką samą liczbę osób jak w przypadku MBTM, a każdy odcinek castingowy jest o pół godziny krótszy, więc może wartych pokazania występów jest więcej niż zmieści się w 5 odcinkach. No i oglądalność odcinków castingowych z reguły jest wyższa, bo dla sporej części widowni są one ciekawsze.

podmark

Cytat: Ediss w Śr, 14 Mar 2012, 20:44:31
W dodatku program nie będzie emitowany w wielkanoc, co w sumie opóźni o 2 tygodnie odcinki na żywo (...)
Polska to jednak katolicki kraj i od kiedy pamiętam, w Wielki Piątek w tv nie ma programów rozrywkowych ;)

Phil

Zgadzam się z Podmarkiem. W Wielki Piątek nigdy nie były emitowane programy rozrywkowe.

Pierwotnie miały odbyć się 4 półfinały i w każdym miało wystąpić po 6 formacji/uczestników. Teraz odbędą się 3 półfinały z 8 uczestnikami.

Ediss

Póki co żaden z uczestników nie otrzymał przepustki do odcinków na żywo, a jedynie Ci którzy przeszli zostali zapisani na listę (dość długą listę), z której jury wybierze półfinalistów.

podmark

To stary sposób z "Mam Talent!" - moim zdaniem jest to dużo lepsze rozwiązanie niż w YCD, gdzie bilety na warsztaty są rozdawane w taki sposób, że uczestnicy ostatnich castingów choćby byli mega utalentowani to jednak mają nikłe szanse na załapanie się na wyjazd.

Choć przyznawanie zbyt dużej liczby "taków" to też nie jest rozwiązanie. Program staje się przez to nudny.

Showmag