[USA] Big Brother 13

Zaczęty przez Showmag, Cz, 16 Wrz 2010, 01:19:21

Rosa

Męczy mnie to że program jest az tak ewidentnie ustawiony pod weteranów. Okazuje sie że podczas ostatniego POV Jeffa mial oba buty na wierzchu i oczywiście by wygrał gdyby nie to ze przez swoją głupote sam wywalił drugiego buta ze swojego pudła https://bigbrother.superkalel.com/2011/08/26/jeff-unknowingly-throws-pov-to-porsche-actually-uncovered-both-clown-shoes-first/
No a teaz Grodner już przeszła sama siebie i aby ratowac RJ nastapił powrót do par czego skutkiem jest to że wystarczy aby jedna z nich zdobyła POV to nie dosc że obie sa bezpieczne to jeszcze one będa decydowały kogo wyrzuca w czwartek. Jak można w takich warunkach normalnie grać?

Tkk_Bolly

Rachel wygrała POV.  :yeah: :prosi:  :prosi:

Wiadomo, że produkcja pomaga all-starsom, jeszcze zobaczę jutro w odcinku jak to dokładnie było, ale przecież z tego co czytałem to porsche za 5k zdecydowała się otworzyc pandorę box. Więc nikt nie może miec pretensji o przebieg gry. Można obwiniac tylko Porsche, jeszcze przed całym zajściem fani Porsche/Kalia/Shelley
w spekulacjach mieli nadzieję, że Porsche nie otworzy pandora box, bo może wyskoczyc z niej Jeff :los:

Przypomnijmy sobie poprzedni sezon kiedy produkcja szła za brigates, a w szczególności za Mattem.Tego nie dało się oglądac

Pudelek

Może któraś z gwiazd dojdzie do trójki. Oczywiście trzymam kciuki (tylko) za Rachel i Jordan. Mam nadzieję, że  Rachel wygra tę edycję pomimo paskudnego charakteru.  :devil:

Showmag

Mnie się twist podoba. Z prostego powodu: choć w tym sezonie nie przepadam za duetem J&J (Jeff to prostak i udowodnił to nie raz, a sposob w jaki wyszedl z programu postawil tylko kropkę nad i; z kolei komentarz Jordan odnosnie Danielle i jej ojca sytuuje ją na niewiele lepszym poziomie), to dzięki Puszce Pandory mam nadzieję, że pożegnamy najgorszą human being w historii programu - Shelobę, czyli Shelly. Tak antypatycznej, oślizgłej i budzącej skrajnie negatywne emocje osoby jeszcze w "BB" nie widziałem. Groźby pod adresem jej i jej rodziny kompletnie mnie nie dziwią.
Gra - grą, strategia - strategią, ale grać i myśleć strategicznie to jedno, a być skończonym suczydłem - to drugie. Karma is a bitch. I jak ktoś prowadzi tak parszywą grę, to winien liczyć się z konsekwencjami.

Pudelek

Oglądam program z małym opóżnieniem. Jestem na tygodniu, w którym Jeff jest HoH. Dlatego czytając nagłówek  myślałem, że chodzi o Rachel! :los:
Dziwi mnie, że (ten) program telewizyjny potrafi wzbudzić aż tyle i aż takie negatywne emocje...
Jeśli chodzi o Shelly to pewnie jej czas w programie w tym tygodniu dobiegnie końca.

Tkk_Bolly

Wygrana Rachel hoh oznacza Jordan w final3 :yeah: Chyba, że jakimś cudem Adam teraz wygra pov i go użyje zmuszając Rachel do nominowania Jordan, ale małe na to są szanse.

Kto by pomyślał przed tym sezonem widziec Rachel w final4

Rosa

Ja mam nadzieje że Adam w koncu pokaże że jednak jest facetem ma gdzies tam jaja i wywali Jordan do jury. W koncu niech COŚ zrobi bo na razie to on i Jordan sa tak kompletnie bezuzyteczni że nie zasługuja na mmiejsce w finałowej trójce.
Sezon i tak praktycznie się skonczył w momencie kiedy odpadły figury czyli Dani i Jeff a z pozostałych pionków to myśle że na wygrana zasłuzyli obecnie jedynie Rachel (bo jednak coś tam wygrywała i jakos tam grała) oraz Porsche którą cos ostatnio polubiłem, równiez była niezła w konkurencjach i gra całkiem niezła social game.
Jordan lubie jako człowieka ale jako gracz jest kompletnie beznadziejna, do tego produkcja siła ją wciąga do finału (tak, wiem że dokładnie to samo dotyczy Rachel ale tamta chociaż potrafi wygrywać) a nie za bardzo lubię jak komus w tak bezpośredni sposob sie pomaga.
Kalia ma ciagle u mnie koszmarnego minusa po tym jak spieprzyła swoje HoH i dopusciła do tego aby do gry wrócił Brandon co zepsuło cała resztę gry.
Adam ciągle siedzi w tyłku Jeffa , zadomowił się tam i wątpię aby z niego wyszedł az do końca programu. Mam nadzieję że w tym wypadku jednak się mylę i w koncu zdradzi swojego guru.

Rosa

I znowu zrobiło się słodko-gorzko w BBUS. Z jednej strony fatalnie że Adam zdobył HoH i zdobył dzięki temu miejsce w finałowej trójce, z drugiej strony uśmiech pojawia mi się na twarzy bo Porsche zdobyla PoV i zapewne pokrzyżuje plany producentów i w końcu wyrzuci Jordan.

Showmag

13x28
3/4 sezonu na dobrym poziomie. Końcówka - tak jak zazwyczaj bywa w "BB" - nie do zniesienia i nie do oglądania.
Jesli do finalu trafia ktos taki jak Adam - to o dobrej edycji niestety nie może być mowy, ale taki już urok wszelkich rs-competition, że floatersi mają największe szanse na dotarcie do końca.
Życzę sobie jakoś ścierpieć ten finał. I choć edycję w przeważajacej części naprawdę dobrze się oglądało to finał stanowic będzie 1,5 godziny męki.

Rosa

13x29 FINAŁ
No i doszliśmy do konca.
Najlepszy moment to wywalenie Adama.
Z finałowej szóski czyli Adam, Jordan, Kalia, Porsche, Shelly, Rachel dostalismy wg mnie najlepszy mozliwy finał, z tej pozostałej drugiej ligi obie panie na finał zasłużyły a dzięki zwycięstwu w ostatniej konkurencji uważam że zasłużenie wygrała Rachel.
Rachel miała oczywiscie szczęście bo raz mogła wypaść ale wtedy "cudem" do gry wrócił Brandon, a za drugim razem od wylotu uchroniło ją to ze Jeff wywalił swojego buta za pudło i juz go potem nie znalazł. Najlepszy jej ruch w całej grze to koncowe komplementy dla Shelly, tylko to zapewnilo zwycięstwo.
Porsche mnie wygrywała ale wygrała dwa kluczowe dla całej gry POV, pierwsze w którym pozbyli się Jeffa i drugie które zapewniło jej F3 i umozliwilo pozbycie sie Jordan. Nie da się równiez zapomniec ze dotrwała do finału mimo tego że nowym ciągle były rzucane kłody pod nogi no i na koniec miała ten problem że nie było jej narzeczonego w jury. Tak czy inaczej 50000$ piechota nie chodzi i powinna byc z tego zadowolona.
Mam teraz tylko nadzieję że obie panie nie przeznacza pieniędzy na kolejne operacje plastyczne tylko zuzyja je na normalne życie (no i oczywiscie żadna nie pójdzie w ślady Adama nr 00001)

Kolejne 25000$ dla Jeffa to dla mnie jakiś niesmaczny żart, przekonałem się ze nie chce aby w jakimkolwiek sezonie para J&J jeszcze raz wystąpiła bo wtedy za sprawą produkcji i głosowań wszystko zmienia się w farsę i uczciwa gra przestaje istnieć a korzystaja na tym tylko osoby które przyssaly się w porę Jeffowi do tyłka.
Cały sezon miał bardzo dobre i przede wszystkim emocjonujące pierwsze 2 miesiące (czego zabrakło w ubieglym roku) no niestety ostatnie dwa które pozostawiły pewien niedosyt bo zabrakło w grze graczy. Niemniej BBUS13 ocenic mozna na +. Nic dziwnego że powstanie BBUS14 oraz pewnie 15 z allstarsami (taka równa liczba)

Pudelek

HURA! Wygrała moja faworytka dwóch ostatnich edycji. Zasłużyła za strategię i wole walki. Jej charakteru tu nie oceniam bo to już inna bajka. :devil:

Pudelek

Rachel, Brendon i Cassi pojawią się w jednym z odcinków Mody na Sukces.
Rachel i Brendon zagrają kelnerkę i barmana, a Cassi modelkę. To już kolejny raz kiedy uczestnicy programu występują gościnnie w tym serialu.
Rachel to by się nadała na wredną chrześnicę Stephanie Forrester!  :devil: