[Australia] The Amazing Race: Australia

Zaczęty przez Pudelek, Śr, 21 Lip 2010, 13:42:32

Phil

Oglądalność można sprawdzić na wikipedii. Oglądalność jest dość niezła.

Modelki coraz bardziej mnie zaskakują (negatywnie). Szkoda mi Alany & Mel. Wolałem je ostatnio bardziej niż modelki. Z całej stawki najbardziej nie lubię surferów. Kolejny etap to chyba znów Czechy i NEL. A potem podejrzewam Polska i Niemcy w jednym etapie.

Rosa

Po pierwszych 6 odcinkach musze przyznac że australijską edycję oglada mi się o niebo lepiej niz ostatnie amerykańskie. Przede wszystkim zespoly sa jakieś i wzbudzaja emocje. Gdyby jeszcze odpadli serferzy to juz w ogole byłaby bajka ale znając mojego pecha to pewnie dotrwaja do finału i jeszcze niestety to wygraja.

Modelki i siostry mają tego pecha ze oba zespoly sa bardzo nierówne. U sióstr nie ma co ukrywac że ta młodsza była kompletnie bezużytecznym dodatkiem i nie potrafiła sie ani razu odnaleźć w tym wyścigu. U modelek jest podobnie, Renae wykonuje zadania i ciągnie zespół do przodu a blondi jedyne co zrobiła to na pierwszym swoim roadblocku zmarnowała expresspass a potem zostala zepchnieta z mostu.

Showmag

Polacy okradli uczestników "The Amazing Race: Australia"?
https://showmag.info/2011/06/27/polacy-okradli-uczestnikow-the-amazing-race-australia/

* * *

Haha. Rosa, Twoje złożyczenie surferom może ich dopaść własnie u nas :devil:
Może jednak przyznaj, że jechaleś tym pociągiem ;)

Phil

Polacy są zdolni do wszystkiego :) Także Parvati, jeżeli nas czytasz i będziesz podróżować przez Polskę to lepiej uważaj :D Mam nadzieję, że okradli surferów i nie będę musiał ich oglądać   :devil:

Pudelek

Na atrakcje w Polsce uczestnicy (i widzowie) nie mają co narzekać. :D
To może przyciągnąć do nas kolejne edycje!  :los:

Rosa

1x08
Co za zawód  :sciana:
Koszmarnie zaplanowany odcinek, idiotycznie skontruowane intersection połaczone z zadaniem typowo dla zespołów męskich. Teraz juz nie bedę absolutnie zaskoczony jeśli do finalu wejda 3 zespoły m-m.
Eeeh, nie chce mi sie nawet więcej pisać, dodam tylko że koncowe "we can be together for life" nie okazało sie prorocze bo para juz sie rozpadła   :devil:

joker

01x08
Dosyć feralne połączenie sobie wybrali, nocne pociągi między Krakowem, a Pragą słyną z częstych kradzieży. Kiedyś chyba nawet jakiś program był temu poświęcony, że złodzieje używają gazu usypiającego, żeby swobodnie wynieść bagaż aby nikt się nie zorientował. Podobno to się dzieje też za przyzwoleniem kolejarzy i podobno to są złodzieje czeskiego pochodzenia, ale tak tylko mi się to o uszy obiło ;)

Pudelek

Hahaha. A ja właśnie pod koniec miesiąca będę jechał tym pociągiem tylko w drugą stronę. :los:

1x02,03,04
Szybko nadrabiam by móc wreszcie obejrzeć swoje ulubione europejskie etapy, w tym polski.
Jestem zły na to, że odpadły moje (jedyne póki co) faworytki z hipermarketu. Były tak świetnie przygotowane w plansze z rysunkami, które miały im pomóc się dogadać w Azji. :D Niestety zabrakło najważniejszego to znaczy wytrwałości! Miały 4 godziny by kombinować!
Mo i Moes to jedna z gorszych drużyn w historii programu z (większym szczęściem dodam).
Znów potwierdza się reguła, że najciekawsze i najbardziej przewrotne zadania związane są ze zwierzętami. Emocji więcej niż przy najatrakcyjniejszym bungee. No i  teraz już wiadomo jak się kończy ciągnięcie kozy za ogon! :P
Poziom edycji całkiem, całkiem...

Phil

Też bardzo lubiłem Anne-Marie & Tracy. Szkoda, że się tak łatwo poddały

1x08
Ciekawy odcinek, chociaż liczyłem na coś więcej :D Musieli odpaść jedni z moich faworytów. Zadania były nawet, nawet. Szkoda, że nie pojawił się U-turn, a Intersection. I cieszę się, że Polska teraz wypadła o wiele lepiej niż przy okazji 11 sezonu ;)

Tkk_Bolly

1x08
Zadanie z cięciem drewna idiotyczne. Większość zadań była typowa męska, dlatego na uznanie zasługują Sam i Renae, że utrzymują się tak długo. Mike & Kelly zabawni i pewnie najbardziej lubiani. Ciężko będzie przetrwać ostatnie odcinki jeśli pożegnamy jeszcze te dwie drużyny, jako jedyne dające się oglądać.

luca.lu

1x08
Kurde, zdziwiłem się, że Anastasia nie dała rady z tym drewnem. No ale to taki program - zadania często są nierówne, to daje możliwość oglądania ciekawszej rywalizacji. Szkoda trochę tej dziewczyny, jej chłopaka-gbura w ogóle.

W ogóle bardzo mi się podoba ta edycja. Fajna była para sprzedawczyń, czy kim one tam były. Te panie miały zabójczy śmiech. Miła, ciepła drużyna. :) Powalczyłyby jeszcze pewnie, ale chyba same chciały odpaść. Pan prowadzący jest spoko! :) Bardzo podoba mi się jego głos i akcent.

Aktualnie kibicuję Dave'owi i Kelly. To moja ulubiona para. :)

Pudelek

Nie pamiętam czy było już wspomniane, że prowadzący jest ten sam co w australijskich edycjach Agenta.

1x05,06
Dobrze, że pożegnaliśmy parę Mo i Moesa. Rozbawiły mnie ich wypowiedzi, że nigdy się nie poddają. A co było w trzecim etapie?!
Szósty etap w Pradze bardzo mi się podobał (lubię etapy kręcone również u naszych sąsiadów).  Jedyne zastrzeżenie - Mógłby to być etap bez eliminacji...
Lubię małżeństwo motocyklistów i modelki. Natomiast nie przepadam za Chrisem i Anastacią oraz parą ojciec-syn.

Pudelek

1x07,08
W Czechach zadania były podobne do zadań w Polsce podczas jedenastej edycji: jedzenie kiełbasy, liczenie schodów i przebieranki w zbroje.
Zadanie z kiełbasą powinno być obowiązkowe! Byłoby wesoło jak poprzednio, a tutaj  skończyło się tylko na grymaszeniu przy talerzu i antyreklamie. :los:
W Polsce najlepsze było dźwiganie grubej owcy przez modelki i babcia sprzedająca oscypki pięknie mówiąca po angielsku OK. Końcówka dość dramatyczna i przewrotna ale tak już jest w tym programie.

Ciekawe kto w następnym etapie nie dotrze na metę. Byłoby to zbyt oczywiste gdyby po tych zapowiedziach chodziło o modelki...

Tkk_Bolly

1x09

Bardzo trafna wypowiedź Renae o "ridiculous tasks" Każdy odcinek był ustawiony pod mężczyzn. Drużyna, która ma w składzie kobietę jest bez szans. Chyba, że to Mo i Mos, którzy nigdy się nie poddają jak zauważył Pudelek. Chociaż cieszy, że modelki nadal walczą, jednak ciekawe co będzie w następnym odcinku... wiercenie, piłka nożna, a może quiz o sporcie.  :hmm: Jak modelki odpadną cięzko będzie przebrnąć przez odcinki finałowe