Inne programy dokumentalne

Zaczęty przez Showmag, Cz, 18 Paź 2007, 00:28:24

Showmag

"Kuchenna jazda" - kulinarne reality show
Kuchnia TV rozpoczęła emisję kulinarnego reality show "Kuchenna jazda". Program prowadzi Michał Janiszewski, pracownik wielu prestiżowych francuskich restauracji. Koncepcja formatu oparta jest na robieniu przez gospodarza programu przyjęć-niespodzianek widzom kanału.

Zgłoszenie do kulinarnego reality przyjmowane są poprzez formularz dostępny na internetowych stronach nadawcy. Premierowe odcinki programu są emitowane w każdą niedzielę o godzinie 18:00.

Showmag

"Eko-logiczny" reality show w Internecie
10 tysięcy złotych oraz bezpłatna wymiana sprzętu AGD to główne nagrody organizowanego w Internecie proekologicznego reality show.

Więcej: https://showmag.info/2009/10/19/eko-logiczny-reality-show-w-internecie/

Pudelek

Cykl reportaży pokazujących codzienne życie mieszkańców byłego Związku Radzieckiego przez pryzmat zmian, które się tam dokonały w ostatnich latach. Każdy odcinek poświęcony jest jednemu bohaterowi i dokładnie jednemu dniu z jego życia. Ludzie są bardzo różni.

Kolejny rewelacyjny cykl dokumentalny wyprodukowany przez Telewizję Polską i emitowany w TVP 1. No i po paru latach przerwy wreszcie powstały nowe odcinki. Szkoda, że emisja około północy w poniedziałki ale na szczęście będzie można oglądać dokument w internecie: https://tvp.pl/filmoteka/film-dokumentalny/historia/szerokie-tory

podmark

Wczoraj w TVN Style zobaczyłem "reality" "Idealna niania" o tym, jak polskie rodziny szukają opiekunek dla swoich dzieci.
Sztuczność aż biła na kilometr. Ukryte kamery, wywiady-setki, czyli wszystko robione w konwencji reality, a jednak widz ma nieodparte wrażenie, że jest robiony w balona.

To ja już wolę "Trudne sprawy" - tam chociaż widzom nie starają się wmówić, że to zapis prawdziwych wydarzeń, a jedynie serial z amatorami.

Toni

Burzliwe życie młodych, pięknych, bogatych ludzi z Warszawy w nowym serialu który pod koniec sierpnia wyemituje stacja Viva.
"Miłość na bogato".
Emisję pierwszego odcinka zapowiedziano na 29. sierpnia na godz. 19:30.
Bohaterami serialu jest m.in. Marcela Leszczak z programu "Top Model".
Pozor! Velký bratr nikdy nespí!

Toni

Pierwsze dwa odcinki "Miłość na bogato" obejrzało 24 tysięcy widzów.
Pierwszy odcinek: 25,625 tysięcy, drugi odcinek: 21,816 tysięcy.
W internecie pierwszy odcinek obejrzało z kolei aż 800 tysięcy widzów.
[Nielsen Audience Measurement]
Ja z "ciekawości" tylko obejrzałem pierwszy odcinek w dniu premiery. :)
Pozor! Velký bratr nikdy nespí!