Taniec z Gwiazdami 10

Zaczęty przez Showmag, Pt, 05 Wrz 2008, 20:48:21

Showmag

Anna Mucha i Rafał Maserak zwycięzcami "Tańca z Gwiazdami 10"
Triumfatorką 10. edycji "Tańca z Gwiazdami" okazała się Anna Mucha. To ona i jej taneczny partner Rafał Maserak zdobyli Kryształową Kulę i Mercedesa GLK, pokonując w finale Nataszę Urbańską. Zwyciężczyni wygrała jednak zaledwie jedną setną procenta głosów widzów.

Więcej: https://showmag.info/2009/11/29/anna-mucha-i-rafal-maserak-zwyciezcami-tanca-z-gwiazdami-10/

Meeg

Cytat: Damian14ch w Nd, 29 Lis 2009, 22:16:05
Łooo! udało się moja faworytka wygrała! Chryste cóż to była za edycja. Zdecydowanie najlepsza z wszystkich 10. Naprawdę świetna edycja. Ania Ania!  :prosi: ach te emocje. ;) świetne! czekam na kolejną edycję.
Zgadzam się :D.
Dawno nie było tak dobrej edycji i sądzę, że ta była najlepszą spośród wszystkich. W końcu były gwiazdy, dużo niespodzianek, nowości i przede wszystkim świetny finał, najlepszy, najbardziej wzruszający i wyrównany ;D. I oczywiście zasłużona wygrana Muchy ! Nie sądziłam, że TzG może jeszcze być emocjonujący, z niecierpliwością czekam na XI edycję :D.

joker

Widzę, że TVN stacza się do poziomu Polsatu, a Taniec z Gwiazdami można już spokojnie porównać do Baru.... Ogłoszenie wyników - ŻENADA! Kolejny program, w którym o ostatecznym wyniku zadecydowała 0,01% oddanych głosów :D I jeszcze ten taniec uczestników na koniec odcinka :ubaw:

podmark

Mnie również rozbawił stosunek procentowy głosów oddanych na finalistki. Natasza miała 49,99 %, a Mucha - 50,01 %. Ten program wczoraj oglądałem z zażenowaniem. Najpierw Skrzynecka wmawia widzom, że od wielu edycji nie było tak wyrównanego finału, bo obie pary zdobyły we wszystkich tańcach po 40 punktów. Od ile mnie pamięć nie myli to już od 3, czy 4 edycji jest tak, że finaliście w ocenie jury mają remis i mają zdecydować widzowie (którzy i tak mają decydujący głos). Późniejsza informacja Gąsowskiego, że muszą poświęcić więcej czasu na liczenie głosów (od razu przypomniały mi się czasy "Baru" i przekładanie programu live na poniedziałek). Na szczęście tutaj nie kazali zbyt długo czekać. Puścili zaplanowany wcześniej materiał o odpadających parach. No, ale ogłoszenie wyniku głosowania powalił mnie na kolana.

Wczorajszy finał zupełnie był pozbawiony emocji godnych finału. Natasza tańczyła jak zwykle zawodowo, Mucha wariowała. Ot - jak każdy odcinek dotychczas, brakowało jedynie tego tła w postaci innych uczestników, którzy nie mieli szans dojść do finału.

Jury było strasznie denerwujące. Z ich wypowiedzi można było odczytać jedno: Mucha tańczy dobrze, ale Natasza jest fantastyczna. Na każdym kroku rozpływali się na umiejętnościami Nataszy, co było nie do zniesienia.
Tyszkiewicz powiedziała w końcu coś mądrego - Urbańska ma osobowość tancerki, a Mucha - aktorki. No wcale mnie to nie dziwi, że zawodowa tancerka, która gra zawsze pierwsze skrzypce we wszystkich rewiach, spektaklach i innych tworach Józefowicza, ma osobowość tancerki. Ona ze swoim doświadczeniem, które za każdym razem chciała ukryć, powinna brać udział w YCD, a nie w TzG. A fakt - za stara do YCD  :kreci:

chatiflatt

50,01 - 49,99 = dwie setne
Nie ma możliwości, żeby różnica miedzy dwiema uczestniczkami wynosiła jedna setna procenta.
Dwie dziesiąte, dwie setne, dwie tysięczne, i tak dalej.

Kolejna gafa producentów.
"Może kiedy umierasz wszystko umiera, wszystko i wszyscy? Zostaje tylko pustka, próżnia, dziura, którą starają się wypełnić ci, którzy pozostali."
Barbara Weston

Showmag

Dosyć że remisu nie ogłosili i nie ogłoszono dwóch pań jako wygranych - wtedy obie moglyby grac w Na Wspolnej i sędziować w YCD :D

Showmag

Oglądalność "Tańca z Gwiazdami 10"
W ubiegłą niedzielę w TVN zakończyła się 10. edycja widowiska "Taniec z Gwiazdami".

Więcej: https://showmag.info/2009/12/01/ogladalnosc-tanca-z-gwiazdami-10/

* * *

Michał Kwiatkowski wrócił do Francji
Michał Kwiatkowski - uczestnik trzeciej francuskiej edycji programu "Star Academy" ("Fabryka Gwiazd"), który brał udział w 10. polskiej edycji "Tańca z Gwiazdami", zdecydował o powrocie do Francji.

Więcej: https://showmag.info/2009/12/02/michal-kwiatkowski-wrocil-do-francji/

chatiflatt

"Tęsknię za Paryżem, bo tam jest mój dom. Do Polski lubię przyjeżdżać najczęściej tylko na święta"
:ubaw:
Cieszę się, że nie zostanie w Polsce. Ośmieszał polskie środowisko LGBT. ;)
"Może kiedy umierasz wszystko umiera, wszystko i wszyscy? Zostaje tylko pustka, próżnia, dziura, którą starają się wypełnić ci, którzy pozostali."
Barbara Weston