Show to ja

Zaczęty przez podmark, Śr, 27 Maj 2009, 21:43:11

podmark

Kilkanaście dni temu powstała nowa witryna - www.showtoja.pl. Ogólnie to w sumie ciekawy projekt. Na pewno dobry dla fanów podglądactwa - para zainstalowała w swoim domu 4 kamery, a obecnie są w hotelu w Wawie i oczywiście też jest kamera live.
Wydaje mi się, że mogą nieźle na tym zarobić - reklamodawcy podobno zaczynają się już zgłaszać, a do tego można do nich pisać smsy - pewnie za stosowną opłatą na numer premium ;)

Ice

O tym projekcie dowiedziałem się z ''Happy Hour''. Rzeczywiście, projekt ciekawy, ale cel jego utworzenia jest wiadomy. Sam go podałeś. :]

Showmag

Zrobili reality show we własnym domu
Polscy widzowie mogli śledzić wiele reality game shows. Był "Big Brother", "Dwa Światy", "Amazonki", "Gladiatorzy", "Łysi i Blondynki", "Bar" czy "9 Niezwykłych Tygodni". Jednak najnowsze przedsięwzięcie zatytułowane "Show To Ja!" przekracza granice, których te widowiska nie naruszyły.

Więcej: https://showmag.info/2009/05/30/zrobili-reality-show-we-wlasnym-domu/

podmark

Mnie zastanawia techniczne rozwiązanie takiej transmisji. O ile przekaz live z domu można zrozumieć - kamerki podpięte pod serwer i w internet. Ale jak oni realizują przekaz na żywo z jadącego samochodu ?!  :hmm:

Kuba 942

Ja jestem bardzo ciekawy ile to potrwa?
Dzisiaj sobie z ciekawości zajrzałem na tą stronę gdzie tworzy się taki mały portal społecznościowy też.
Pomysł no nietypowy ale raczej na pewno nic nie jest wyreżyserowane przez kogoś "z góry", choć kto wie....

Ice

Dopoki na tym nie zarobią. ;)

Kuba 942

Coś tam padło u nich czy tak jest zawsze? Chciałem sobie zajrzeć na tą stronę a tu co chwila wyskakuje komunikat, że nie można połączyć się ze stroną.

kamil2505

Właśnie w "Dzień dobry TVN" mówili, że chcą sławy, nawet udziału w "Tańcu z gwiazdami", a swą działalność chcą prowadzić przez 10 lat! Jak widać wszystko okazało się słomianym zapałem, co jest widoczne wchodząc na ich stronę internetową - trafiamy do google.pl.

Czyli projekt chyba nie wypalił...

Damian

Już chyba koniec Show... kamer niema , a po włączeniu ich strony przekierowuje mnie na google...  :kreci:

Ice

No co. Może ktoś po prostu zrobił specjalnie, w pewnym celu, albo nie było wystarczającego zainteresowania. Może jednak to ta pierwsza opcja? :)

wb1

Uczestnicy tego "show" pokłócili się i rozstali, więc SHOW TO JA! się skończył! ;)

Kuba 942

No tak, a oni chcieli to ciągnąc nie wiadomo ile...