Łamanie regulaminu i niekonsekwencja producentów

Zaczęty przez Showmag, Pn, 22 Paź 2007, 07:44:20

Showmag

Jak większość forumowiczów już zauważyła, za złamanie regulaminu Wielki Brat karze mieszkańców wedle własnego widzimisię - zazwyczaj wtedy, kiedy jest mu to na rękę. Mieliśmy już przykład Adriana i Kasi Lenartowicz z trzeciego dnia trwania programu, którzy prowadzili rozmowy o nominacjach i nie otrzymali nawet słownego upomnienia. Mieliśmy sytuację związaną z Agatą i wiadomością ze świata zewnętrznego - co zostało całkowicie przemilczane. Zamiast tego, producenci karnie nominowali trzy osoby za zdarzenie, które - przynajmniej wg mnie - wzbudza spore wątpliwości i wydaje się być strasznie naciągane (co też potwierdziła Agata we wczorajszym Ringu). A z czym mamy do czynienia tym razem? Oto kolejny dowód na to, że regulamin w Domu Big Brother to fikcja, a kara spotyka tylko wybrańców...

* * *

Kasia Lenartowicz po raz kolejny złamała regulamin!
Podczas sobotniego programu "Big Brother Show", Katarzyna L. nieświadomie przyznała, że złamała regulamin programu!

Gościem sobotniego programu "Big Brother Show" był między innymi Mirosław Ptasznik. Mirkowi dano możliwość porozmawiania z Kasią Lenartowicz, która podczas prowadzonej na żywo konwersacji, zapytała Mirka: "Dostałeś od Madzi to, co (ci) dałam?". "Masz. Cieszę się" - powiedziała po chwili. "Zawsze będzie przy mnie" - odpowiedział Mirek.

Tym samym, przez swoją nieuwagę Kasia Lenartowicz przyznała się do złamania jednej z głównych zasad programu. Przypomnijmy, że mieszkańcom Domu Wielkiego Brata nie wolno w żaden sposób kontaktować się ze światem zewnętrznym, w tym przekazywać bezpośrednio i pośrednio żadnych przesyłek do osób znajdujących się poza Domem. Według tego, co powiedziała Kasia Lenartowicz, w dniu 14 października za pośrednictwem Magdaleny Czmudy (która tamtego dnia opuściła program), przekazała ona prezent przeznaczony dla Mirka Ptasznika.

Za kolejne naruszenie regulaminu Kasia powinna zostać bezzwłocznie usunięta z programu. W poprzednich edycjach "Big Brother'a" realizowanych dla telewizji TVN, za podobne zachowania wobec mieszkańców wyciągane były konsekwencje.

W jednym z ostatnich artykułów pisaliśmy o tym, że mieszkańcy łamią regulamin nagminnie, ale wszystko wskazuje na to, że Wielki Brat wyciąga wobec nich konsekwencje jedynie wtedy, kiedy zajdzie taka potrzeba: w momencie, kiedy jest to wskazane dla potrzeb show i kiedy zachodzi konieczność ratowania przed eliminacją najpopularniejszych i najbardziej lubianych przez widzów uczestników. Czy w przypadku Kasi Lenartowicz zostaną wyciągnięte konsekwencje, czy może jednak ręka producentów w postaci firm Endemol Polska i Grupy ATM obroni Kasię i nie spotka jej żadna kara? Z całą pewnością, jeżeli żadne kroki nie zostaną podjęte, będzie to kolejnym poważnym argumentem w sprawie ogromnej ilości podejrzeń o manipulacje w programie "Big Brother 4.1".

* * *

Przypominamy, że o nieprawidłowościach i podejrzeniach o manipulacje w programie "Big Brother 4.1" przeczytać można w artykułach:
- Jak zabić "Big Brother'a"?
- Prowokacja Endemol Polska i TV4 dla zwiększenia oglądalności?
- Endemol Polska, ATM Grupa i TV4 pozwani!
- "Big Brother 4.1" w HD. Czy aby na pewno?
- Endemol Polska zamyka buzię uczestnikom castingu?
- Dlaczego karnie nominowano Mirka?
- Tomasz Peczak potwierdza: "Big Brother to szuler"!
- Agata automatycznie nominowana do opuszczenia Domu?
- Agata, Kasia L. i Kasia W. karnie nominowane!
- Uczestnicy "Big Brother 4.1" opuścili Dom

Na temat powyższych artykułów możesz podyskutować na łamach naszego forum dyskusyjnego.

FK

Pisałam o tym podczas trwania sobotniego BB Show (w tym właśnie temacie). Nie mam już złudzeń dotyczących nominacji czy wydaleń z Domu BB uczestników, którzy są niewygodni lub mało barwni dla Producenta. Agata stała się ofiarą i koniec. Nie przepadałam za Nią, bo była nijaka. Ale nagminne naruszanie Regulaminu przez Lenartowicz i jawne igranie sobie z widzami przechodzi moje najśmielsze oczekiwania... Szczerze współczuję tym, którzy naiwnie wierzą, iż ich sms'y uratują bądź pogrążą wybranego przez nich uczestnika. Nie ma takiej opcji. To Producent decyduje o tym, kto ma wejść/wyjść z Programu. Słowa "niekonsekwencja producentów" w temacie posta są zbyt delikatne w porównaniu z tym, do jakich nadużyć są zdolni i jak mocno manipulują całym widowiskiem.
Czy zauważyliście, jak przy wczorajszym wyjściu Agaty Gawędy, Iza wkładała Jej coś do kieszeni..? Ale to przecież taka drobnostka... To już chyba nawyk uczestników. Standard. Rutyna.

slawek

Cytat: FKCzy zauważyliście, jak przy wczorajszym wyjściu Agaty Gawędy, Iza wkładała Jej coś do kieszeni..? Ale to przecież taka drobnostka... To już chyba nawyk uczestników. Standard. Rutyna.

FK mi się wydaje że Iza włożyła Agacie do kieszeni husteczkę do nosa w razie jakby jeszcze płakała ;)
Sławek

Fireman

No ale jak to sprawdzisz ? naslesz na nia abw zeby sprawdzili chusteczke ? :P

FK

Cytat: AaragornPrzypomnijmy, że mieszkańcom Domu Wielkiego Brata nie wolno w żaden sposób kontaktować się ze światem zewnętrznym, w tym przekazywać bezpośrednio i pośrednio żadnych przesyłek do osób znajdujących się poza Domem.

Trzymam się powyższego - chusteczka, karteczka, błyszczyk - nieważne. Regulamin zabrania absolutnie CZEGOKOLWIEK.

mseptember

To jest BB Polska, u nas tak się traktuje wszystkie regulaminy, nie tylko ten. :)

Viggo

UWAGA!
Wczoraj taka sama sytuacja miała miejsce w domu wielkiego brata !

Kiedy Agata opuszczała program Iza zaczęła krzyczeć aby poczekała i kiedy Agata była na werandzie Iza podeszła do niej włożyła jej coś do kieszeni i uśmiechnęła się ;)
Moje oko dostrzeże wszystko
Ktoś jeszcze to widział?

FK

Viggo - spójrz wyżej na mojego posta z godziny 12.35...

Fireman

Tak ... tez to widzialem , sporo osob to widzialo z tego co widze na forach .... ehhhh. Ktos z obslugi powinien kurde zabrac jej ta karteczke czy co to tam bylo :S

Toni

Złamanie regulaminu przez Katarzynę Lenartowicz podczas programu Big Brother Show gdy gościem był Mirek była tak drastyczna a dlaczego nie została za to ukarana.chociażby już tą automatyczną nominacją,którą mieszkańcy tak naprawdę mają gdzieś.Ale im to kara... :zabek: Kolejna? Izabela gdy wkłądała coś do kieszeni Agaty gdy ta wychodziła z domu.
Pozor! Velký bratr nikdy nespí!

FK

Dużo pisaliśmy w temacie Wydarzeń o karnej nominacji Jolki choć uważam, że tę sytuację warto wkleić i do tego tematu.
Według Wielkiego Brata, przemoc jest czymś, czego w swoim domu tolerował nie będzie. I tutaj jak najbardziej przyznaję rację, ale...
Lenert - za przemoc - wypad z Domu,
Rutowicz - za przemoc - automatyczna nominacja.

NIEKONSEKWENCJA DO KWADRATU  :obrazony:

Jason

natknalem sie dzis na taki o to news:

"Niedawno otrzymaliśmy email od osoby która przedstawiała się jako jeden z uczestników obecnej edycji. Dowiedzieliśmy się że dlaczego uczestnicy tak często śpią ze sobą. Informator twierdzi że nie jest to skutek sympatii ani podniecenia erotycznego, a sposób na komunikację.
Uczestnicy przykrywają się kołdrą po uszy po to by ,,pisać na ciele". Komunikacja jest bardzo prosta i pozwala ruchami palców po plecach opowiedzieć o wszystkim o czym nie można mówić w programie. Organizatorzy nie przewidzieli że pod kołdrą uczestnicy mogą rozmawiać również szeptem.

Rzekomy uczestnik napisał że tajemnica kulis programu jest obwarowana surową umową i nie można o tym mówić publicznie przez 2 lata. Stąd tak małe przecieki od byłych mieszkańców domu wielkiego brata"

źródło:
https://marcin.media.pl/blog/10/big-brother-pisza-po-ciele/

FK

Dobry patent - kto wie.
Ja mogę jedynie potwierdzić, że
Cytat: Jasontajemnica kulis programu jest obwarowana surową umową i nie można o tym mówić publicznie przez 2 lata

chatiflatt

zacytuję myślę klasykę polskiego kabaretu:
Co ty gadaaasz??

jeżeli tak jest, to myślę że nie uczestnicy robią psikusa produkcji, tylko produkcja uczestnikom - Jolka wypadłaby pewnie o wiele wcześniej :D
"Może kiedy umierasz wszystko umiera, wszystko i wszyscy? Zostaje tylko pustka, próżnia, dziura, którą starają się wypełnić ci, którzy pozostali."
Barbara Weston

Toni

Rzeczywiście porównując zachowanie Bartka jako użycie przemocy a Joli no to...jak już to automatyczna nominacja Bartka a Jola OUT! Co innego by było gdyby wydarzyło się to w odwrotnej kolejności. Że najpierw karą jest automatyczna nominacja a po raz kolejny usunięcie z domu a tu wydarzyło się odwrotnie. Więc Wielki Brat złagodniał. :zabek:
Pozor! Velký bratr nikdy nespí!