X Factor

Zaczęty przez Showmag, Pt, 24 Lis 2006, 12:11:28

joker

Występ jako 3, a nawet duet z Alexandrą Burke nie pomógł Szpakowi :D

Showmag

chatiflatt

[Po pierwszym występie Gienka]
Kuźniar: Czy wiesz już, co będziesz robił jutro?
Gienek: (cisza)
Kuźniar: Ja wiem, będziesz gościem o 9 rano w TVN24.
Gienek: (cisza; mina "zrobiłem kupę w majtki")

I rzeczywiście, 9:08, prowadząca Kasia rozpoczęła rozmowę z "tym, który wygrał". Mina nadal taka sama, "ku*wa, chyba się zes*ałem"  :ubaw: :ubaw:

A Szpak podczas całego wczorajszego odcinka był bardzo spokojny, nie panikował podczs ogłoszenia wyników, nie płakał, nie modlił się. Po prostu się śmiał. Przypomnijmy, tydzień temu histeryzował i płakał, kiedy mógł odpaść.

Wysyłaliście wczoraj smsy? "Wybraliście" Gienka na zwycięzcę?  :ubaw: :ubaw:
"Może kiedy umierasz wszystko umiera, wszystko i wszyscy? Zostaje tylko pustka, próżnia, dziura, którą starają się wypełnić ci, którzy pozostali."
Barbara Weston

podmark

Doszukiwanie się teorii spiskowych to chyba specjalność niektórych ;)

Od początku było wiadomo, że Szpak (jak i Madox w "Mam Talent") nie ma szans wygrać. Przechodził z odcinka na odcinek, bo program potrzebował kolorytu. Ale wątpię, by Polacy chcieli oglądać na koncertach w swoich miastach człowieka, który ubiera damskie rajstopki i paraduje w szpileczkach. Polacy wolą Kamila Bednarka, który ze sceny pozdrawia "wielbicielów muzyki reggae". Polszczyzną to może on nie grzeszy, ale chociaż nastolatki sikają po nogach, kiedy wejdzie na scenę.

chatiflatt

Podmark, spotkałem się z dwoma uczestnikami takich reality show (w ramach hobby, dziennikarstwa obywatelskiego) i między innymi rozmawialiśmy o głosach widzów. Jeśli myślisz, że wysyłając smsy decydujesz o czymkolwiek to jesteś naiwny. I nie ma w tym żadnej teorii spiskowej, jedynie fakty.
"Może kiedy umierasz wszystko umiera, wszystko i wszyscy? Zostaje tylko pustka, próżnia, dziura, którą starają się wypełnić ci, którzy pozostali."
Barbara Weston

Toni

Tak jak zima zaskakuje kierowców w grudniu bądź styczniu, tak nas (nie tylko tutaj) nie zaskoczyło to iż zwycięzcą X-Factora został Gienek Loska. :)
Dziwna była także pamiętna przeze mnie sytuacja która miała podczas finału 1.edycji Big Brother'a.
Martyna polecała lekturę ostatniego wydania dwutygodnika Big Brother który się w czasie trwania programu ukazywał, a na okładce największe było zdjęcie Janusza, Manueli i Gosi znacznie mniejsze. :)
Pozor! Velký bratr nikdy nespí!

Toni

Interia podaje iż wczorajszy finał obejrzało 4,7 milona widzów. To o 230 tysięcy osób więcej niż przed tygodniem. To także najlepsza frekwencja programu od siedmiu odcinków, kiedy to program zanotował najlepszy swój wynik 5,57 mln widzów.
Zapewne gdyby nie Ranczo wyniki byłyby większe.

Showmag

Ale czy producenci dysponują wynikami tylko w chwili ich ogłaszania?

Oczywistym jest, że mają dostęp do nich przez caly czas trwania glosowania, biorą pod uwagę wyniki z poprzednich tygodni, mają do dyspozycji rożne badania rynku (sondaże w Internecie chociażby) i nie jest rzeczą skomplikowaną przygotować pod to odpowiednie materiały, kiedy wiadomo kto jest potencjalnym zwycięzcą.

Nie trzeba knuć. Wystarczy badać rynek.

Toni

Przytaczając sytuację z BB nic nie sugeruję, nie knuję. Jeśli jest tak jak zostało napisane to nie powinni starać się by do sytuacji takich nie dochodziło, aby właśnie zapobiec późniejszemu knuciu (jeśli oczywiście ktoś knuje).

Toni

Liczyłem na większe wyniki oglądalności. A co do drugiej edycji to dobrze że nie tak jak Must be the music, czyli jeszcze w tym roku. Gdyby nie Mam talent 4 to kto wie czy także by nie było X Factor 2 w tym roku.

Showmag

Jarosław Kuźniar o Szpaku: "On sam nie wie, w którą stronę pójść ze swoją seksualnością"
https://showmag.info/2011/06/07/jaroslaw-kuzniar-o-szpaku-on-sam-nie-wie-w-ktora-strone-pojsc-ze-swoja-seksualnoscia/

* * *

Michał Szpak: "Ja i tak wygrałem!"
https://showmag.info/2011/06/07/michal-szpak-ja-i-tak-wygralem/

kokosanka

Ja uważam,że Kuźniar ma racje  :P
1 piosenke na castingu miał świetną ale potem nie powalał a tylko rozczarowywał.Podobało mi sie jeszcze jego wykonanie piosenki po polsku i tyle.Ale gdyby nie jego wygląd i zachowanie to z pewnościa nie zaszedł by tak daleko,było wielu lepszych.

Jeśli chodzi o jego osobowość oceniajac oczywiście po filmikach to wydaje mi się pusty i fałszywy,nie potrafi się normalnie wypowiedzieć i wysłowić,te jego narcystyczne teksty i sztuczny śmiech,nie jest za mądry.Jedyne z czym sie zgadzam to to ,że Polska nie jest zbyt tolerancyjna w porównaniu z innymi krajami a jak założysz np.żólte buty to już patrza na ciebie jak na dziwadło.

Showmag

Toni

Także sądzę, że Michał nie jest on do końca sobą. Dawno nie było już osoby w Polsce która wywoływałaby tak skrajne emocje. Pudelek i inne tabloidy mają o kim pisać. :)