Tylko Taniec

Zaczęty przez Showmag, So, 03 Gru 2011, 10:32:03

Damian

Jestem bardzo zadowolony z wyboru Kasi Kępki na prowadzącą! Bardzo ją lubię, myślę że idealnie się sprawdzi.

brotherfan

Byłem wczoraj na nagraniu i muszę powiedzieć, że poza kilkoma naprawdę dobrymi (jednak chodzi tu nie tylko o technikę, ale o całe show) występami program mnie nie porwał...

Damian

Oficjalnie program będzie nadawany w piątkowe wieczory. Bardzo dobre posunięcie Polsatu! A w Niedzielę 3 edycja MBTM. :)

Toni

Pojawiły się już pierwsze zapowiedzi programu z informacją, że program już wkrótce. Logo programu zupełnie inne niż pokazywane było wcześniej ale także beznadziejne. W tytule także Got to dance.
Piątkowa emisja programu nie wróży moim zdaniem dobrej oglądalności. Już mogli dać na sobotę jednak widać,
że Polsat nie chce w tym sezonie rywalizować ani z TVN ani z TVP2.
Pozor! Velký bratr nikdy nespí!

ciriefan

Faktycznie dobre posunięcie. Gdyby było w soboty, wybrałbym X Factora, a tak to w piątki raczej będę oglądać ;)

Damian

Cytat: Toni w Wt, 14 Lut 2012, 08:02:20
Piątkowa emisja programu nie wróży moim zdaniem dobrej oglądalności. Już mogli dać na sobotę
Haha, niby czemu? Na pewno będzie dobrze i lepiej niżeli byłby w Soboty...

Toni

Niby temu, że już jeden programu typu show a dokładnie "Fabryka gwiazd" w 2008 roku była emitowana w piątki
i jak było? Beznadziejnie. Czas trwania programu skrócono bodajże o dwa czy trzy tygodnie.
Wiem, że wcale nie musi tak być z tym programem ale i tak nie sądzę, aby było porównywalnie np do MBTM.
No chyba, że będzie zaskoczenie aczkolwiek nie liczę na to. Lepiej wyszłoby moim zdaniem umieścić go w niedziele a MBTM z powrotem w soboty.

podmark

Cytat: Toni w Wt, 14 Lut 2012, 10:34:46
Niby temu, że już jeden programu typu show a dokładnie "Fabryka gwiazd" w 2008 roku była emitowana w piątki
i jak było? Beznadziejnie.
To nie była wina pasma, a kiepskiego wykonania (wiadomo - Endemol xD). Nieważne, gdzie by umieścili Galę Fabryki Gwiazd, to i tak nie osiągnęłaby lepszych wyników.
A w ramach przypomnienia -  "Gwiazdy tańczą na lodzie" również było nadawane w piątki i zajmowało pierwsze miejsce wśród stacji telewizyjnych. Więc to nie jest tak, że piątkowy wieczór to złe miejsce na show.

"Dobry program obroni się w każdym paśmie" (E. Miszczak)

Ale faktem jest, że show nie osiągnie sukcesu na miarę MBTM. Program przygotowywany był na szybko, do tego założenia są identyczne jak w "Tylko muzyce" (nawet 3/4 jury dobrane wg klucza z MBTM). Pozbawia to format elementu niezwykle istotnego - świeżości. Ale sądzę, że 20-24 % w grupie 16-49 spokojnie osiągnie patrząc na ofertę konkurencji.

Toni

Owszem, w dużej mierze zależy to także w znacznej części od jakości programu. Osobiście co do Fabryki gwiazd nie miałem jakichś większych zastrzeżeń. Super ciekawa może i nie była ale nudna jak flaki z olejem także nie. Jestem ciekaw jak będzie z "Tylko taniec".
Jak narazie podoba mi się tylko prowadząca Kasia Kępka w porównaniu do jurorki Liszowskiej.

ciriefan

Kasia Kępka rzeczywiście dobry ruch, bardzo ją lubię i może przyciągnie młodzą widownię Vivy. Natomiast co do tego, że to nie wina piątku, to zgodzę się. Obejrzałem jeden odcinek Fabryki Gwiazd i był tak słaby, że już nigdy więcej tego show nie włączyłem.

Phil

Cytat: Toni w Wt, 14 Lut 2012, 08:02:20
Piątkowa emisja programu nie wróży moim zdaniem dobrej oglądalności. Już mogli dać na sobotę jednak widać, że Polsat nie chce w tym sezonie rywalizować ani z TVN ani z TVP2.
W sobotę jest naprawdę bardzo duża konkurencja. TVP1- Komisarz Alex, TVP2 - Bitwa na Głosy TVN- X-factor. W sezonie jesiennym Polsat dawał radę emitując stare polskie komedie. Jeżeli podobnie będzie teraz to soboty nie będą dla Polsatu takie najgorsze.
A jeżeli chodzi o piątek. To tutaj mamy zdecydowanie mniejszą konkurencję. Jedynie "Na dobre i na złe" ostatnio notuje zaskakująco dobre wyniki (ostatnio 5.6 mln, a w dwa tygodnie temu chyba 5.9mln)

brotherfan

Decyzja o emisji w piątek była najlepszą z trzech możliwych. Tym samym MBTM na stałe zagościło w niedziele, a w piątki GTD będzie mieć jakieś szanse na obronienie się. Emisja w soboty spowodowałaby zapewne średnią oglądalność grubo poniżej 3MLN, przez co program mógłby zlecieć po jednym sezonie. Oczywiście wiele zależy od poziomu programu, będąc na castingach program specjalnie mnie nie porwał (ale w TV są pokazane te najciekawsze występy).
Wróżę oglądalność na poziomie ok. 3MLN widzów :)

Showmag

Toni

Brak konkurencji w piątek nie oznacza, że będzie dobrze. :) Wszystko zależy w większości od jakości programu.