Tylko Muzyka 3

Zaczęty przez Toni, Pn, 24 Paź 2011, 10:45:09

ciriefan

Nadrobiłem ostatni odcinek i muszę przyznać, że w tej edycji wyjątkowo nie podobają mi się decyzje jury co do półfinalistów. Odpadła większość moich faworytów. Najbardziej brakuje mi zespołu BrendaWalsh. Troszeczkę też nie rozumiem tych decyzji, bo z jednej strony mówią, że chcą ludzi z własną muzyką, a potem ich nie przepuszczają i biorą do odcinków starych dziadków grających na akordeonie. Aż mi się odechciało oglądać półfinały.

Toni

Piąty odcinek MBTM w kategorii wiekowej 4+ obejrzało 4,029 miliona widzów. [Wirtualne media]
To najwyższa dotąd oglądalność. Program ten po raz drugi już wyprzedził oglądalnością X-Factora w tym sezonie.
Pozor! Velký bratr nikdy nespí!

Ediss

Program wyprzedził X Factora już po raz czwarty. X Factor tylko raz okazał się lepszy od MBTM.

Toni

Jeśli już to trzy razy wyprzedził (odcinek pierwszy, czwarty i teraz piąty). Co do odcinka trzeciego to podane są tylko średnie oglądalności trzech odcinków razem na korzyść coprawda MBTM lecz nie musi oznaczać to, że trzeci odcinek miał także więcej niż X-Factor. Jednym słowem MBTM3 wygrywa z X-Factorem.

Ediss

X Factor wyprzedził MBTM tylko w drugim tygodniu. W trzecim odcinku MBTM miał 3 741 492 widzów, a X Factor 3 734 058.
Po 5 odcinkach Must be the Music ogląda średnio 3 843 099, a X Factor 3 652 828.

ciriefan

Ktoś ogląda?

Pierwszy odcinek półfinałowy bardzo słaby. Możliwe, że najsłabszy półfinał w historii. Praktycznie nikt mi się nie podobał w tym odcinku. Jak dla mnie jest dowodem moich słów, że kiepskich wyborów dokonali tym razem jurorzy.

Olivia Wieczorek - nie rozumiem, jak w ogóle znalazła się w półfinale. Chyba tylko dlatego, że jest dzieckiem. A występ tragiczny, słabo zaśpiewane i źle dobrana piosenka. Przy niej najbardziej boli mnie to, że nie wybrali innych ludzi z własnymi piosenkami.

CzessBand - jak dla mnie jako zespół są okej, ale wybrali słabą piosenkę na półfinał, która niestety nie porwała ani mnie ani zapewne widzów, bo jak wiadomo nie przeszli dalej

Katarzyna Moś - w sumie z braku dobrych wykonań w tym odcinku cieszę się, że weszła do finału, bo talentu jej nikt nie odmówi. Aczkolwiek tragicznie dobrana piosenka, przez co moim zdaniem występ słaby jak na jej możliwości.

Ustronsky - nie rozumiem za bardzo zachwytów nad tym zespołem. Wokal dobry, okej, ale dobrych wokalistów w Polsce jest dużo, o czym świadczy wysyp uczestników w talent shows. Takich zespołów jest mnóstwo i jak dla mnie nie wyróżniają się oni z tłumu, na pewno nie tym występem.

Tax Free - jedyny występ, który mi się podobał. Odetchnąłem z ulgą, gdy weszli do finału, bo zdecydowanie faworyci odcinka. Nie sądziłem, że przejdą dalej, bo nie spodziewałem się, że polskiej publice spodoba się taki rodzaj muzyki.

Tomasz Madzia - chłopak ma talent, świetnie gra, ale jak dla mnie instrumentaliści nie mają szans w porównaniu ze śpiewem. Przynajmniej ja traktuję ich jako taki dodatek do całości, raczej patrzę na wokalistów.

Gethomil - jak dla mnie powinien wejść do finału z Tax Free. Występ był słaby, ale przynajmniej koleś ma charyzmę i uśmiech od razu jest na twarzy jak on występuje. No i jeden z niewielu występów castingowych, które zapadły mi głęboko w pamięci, więc chociażby ze względu na to.

Empire - no zachwytów nad tym zespołem to już kompletnie nie rozumiem. Okej, te ryki laska ma genialne, ale no ileż można zachwycać się samym rykiem? Na castingu okej, to było coś nowego i ciekawego. W półfinale powinna była wykazać się czymś więcej, a jej "zwykły" wokal był tragiczny. Plus piosenka kompletnie nie wpadająca w ucho.

Najlepszym punktem tego słabego odcinka było ogłoszenie wyników, w którym wybrano najlepszych z tego słabego ogółu ;)

Showmag

Toni

Podsumowanie sześciu dotąd nadanych odcinków 3. edycji "Must Be the music - Tylko muzyka" w tym pierwszego odcinka na żywo.
Program cieszy się największym zainteresowaniem spośród wszystkich programów talent show w tym sezonie.
Średnia oglądalność wyniosła 3,83 miliona widzów.
Najwięcej widzów obejrzało program 1. kwietnia. Było to 3,941 miliona widzów.
Pierwszy odcinek na żywo obejrzało 3,859 miliona widzów.
[Wirtualne media]

Showmag

Showmag

Toni

Po raz kolejny "Tylko muzyka" została liderem jeśli chodzi o wyniki oglądalności programów talent.
Drugi odcinek półfinałowy obejrzało 3,362 miliona widzów. To o pół miliona mniej w porównaniu do poprzedniego odcinka. [Media2]

ciriefan

Drugi odcinek półfinałowy o wiele lepszy od pierwszego. Podobali mi się praktycznie wszyscy. Moja dwójka faworytów to Michał Kuczyński i Teddy Jr. Najlepszy Przekaz w Mieście też ostatecznie może być, ale jednak są trochę przereklamowani. Venflon i Klezmaforu byli w połowie mojej stawki. Aleksandra Pęczek niestety źle wybrała piosenkę, ale dziewczyna ma w sobie jakiś urok. Szulerzy słaby występ, a Jimmy Wilson mimo świetnego głosu był tak kiczowaty, że nie dało się patrzeć.

ciriefan

Jestem zaskoczony wynikiem odcinka. Ten chłopak nieźle spiewał, no ale ogólnie niczym się nie wyróżniał z tłumu, był u mnie pod koniec stawki. Najbardziej podobała mi się Ifi Ude. Wielka szkoda, że jej się nie udało. Tuż za nią była Dominika Kurdziel, ale spodziewałem się, że ludzie na nią nie zagłosują. Kompletnie nie rozumiem tego całego zachwytu nad zespołem Lemon. Podobała mi się też ta aranżacja "Alei Gwiazd" zespołu Irena, ale tego wokalisty niestety nie dało się słuchać. Natomiast ten gościu z akordeonem to jakiś niewypał jurorów, całkowicie zmarnowane miejsce w półfinale. I to, co mnie strasznie irytowała w tym odcinku, to Paulina Sykut. Gadała, jakby się czegoś najarała. A najbardziej wkurzające było to, że zadawała pytane, człowiek nie zdążył odpowiedzieć, a ona już zabierała mikrofon i zadawała kolejne, ktoś powiedział 2 słowa i znowu, w ogóle nie dawała się wypowiedzieć. Ona jest największym minusem tego programu.

ciriefan

Jestem ogromnie rozczarowany głosowaniem widzów. Jak zobaczyłem, że w półfinale bierze udział Biały, to tak pomyślałem, że na pewno przejdzie. Miałem nadzieję, że jednak nie, ale niestety polska widownia nie zawiodła i pokazała, że najbardziej ruszają ją ckliwe historyjki. Podczas jego występu miałem takie odczucia jak jury - niby prawdziwy, poruszający tekst i wykonanie, ale było to na granicy i odczuwało się w tym fałsz. A na takich emocjach najłatwiej jest zagrać, no ale cóż. Przejście zespołu Chłopcy Kontra Basia mnie nawet cieszy, bo to był dobry pokaz, ale moim zdaniem nie najlepszy (dałbym im 3 miejsce). Nie do końca rozumiem te zachwyty jury nad Pocket Size Sun. Głos dziewczyna ma, energia była, ale wybrali sobie piosenkę, która już chyba była milion razy w każdym z talent shows. Co chwilę słyszę gdzieś jakieś wykonanie tej piosenki i moim zdaniem to było najgorsze z wszyskich. W moim top 2 było Bliss i Hanka. Zgodzę się z tym, że kompozycje nie były najlepsze, ale nie oszukujmy się, jednak takie utwory się sprzedają i prędzej ich puszczą w radiu niż rap Białego i ludową grę Chłopców Kontra Basia.

Teraz zostały jeszcze tylko dzikie karty i mam nadzieję, że jedną z nich otrzyma Ifi Ude.