[UK] The X Factor

Zaczęty przez Showmag, Pt, 08 Wrz 2006, 19:09:45

podmark

Jakoś w to nie wierzę ;)

bobaas

W sumie to nie wiem czy to prawda. Czy tam castingi już się zaczęły wgl? Program ma być emitowany od sierpnia, ale nie wiem czy wystartowały już przesłuchania z jury, bo nadal nie wiadomo kto będzie czwartym jurorem, gdyż w tym roku nie będzie nią Kelly Rowland. Zostają Gary Barlow, Louis Walsh i Tulisa (z niej się bardzo cieszę, bo jest bardzo fajna). Jako 4 mówi się o powrocie Dannii Minogue oraz wymienia się Mel B, Katy Perry, Scherzinger (oby nie, bo jest beznadziejna), Anastacie, Sharon Osbourne (osobiście wolałbym kogoś innego) oraz Frankie Sandford, która rozpatrywali wcześniej już jako zastępstwo dla Cheryl Cole. Generalnie to nie pogniewałbym się gdyby wróciła Minogue a z tych wymienianych to oprócz Scherzinger i Osbourne w sumie każda z nich mogłaby być, ciekawy jestem jak by się sprawdziły. Tej Frankie nie znam, ale Tulisa też była dla mnie kimś anonimowy a była świetna ;)

Ediss

Coś mi się obiło o uszy, że castingi jurorskie mają ruszyć jakoś po 20 maja. Więc pewnie Bednarek przeszedł etap pre castingu.

chatiflatt

Hahahaha, casting a pre-casting to różnica  :plask:
"Może kiedy umierasz wszystko umiera, wszystko i wszyscy? Zostaje tylko pustka, próżnia, dziura, którą starają się wypełnić ci, którzy pozostali."
Barbara Weston

podmark

Cóż za debilne tłumaczenie. Chyba wiedzieli, na czym polega koncepcją "X Factor", ale widocznie sytuacja wygląda inaczej niż ta przedstawiona przez menadżerów Bednarka - pewnie przepadł z kretesem w pre-castingach i wymyślili bajeczkę o niedopasowaniu się do koncepcji.

Jeśli po angielsku mówi równie dobrze jak po polsku ("pozdrawiam wielbicielÓW muzyki reggae"), to może dobrze, że nie będzie hańbił Polski w Wielkiej Brytanii...

Fragment o "koncertowaniu na Jamajce" mnie rozwalił po całości !  :ubaw:

Showmag

"Po mojemu" to brak osobowości zaważył na wszystkim.
Tym bardziej jak zabrakło języka, by choćby stworzyć jej pozory.

Nayma

Mam pytanie do osób oglądających brytyjską edycję X Factor i znających lepiej język angielski ode mnie :)
Mianowicie oglądałam dzisiaj na youtube wyniki jednego z odcinków 8 sezonu, i tam na początku przedstawione zostały numery telefonów dla danego uczestnika. I chciałabym się zapytać, czy w tamtejszej wersji głosowanie zostaje rozpoczęte dopiero w odcinku "Results", czy może dopiero wtedy się kończy, a numery i skróty występów są jedynie przypomnieniem? A jeżeli dopiero kończy, to czy zostaje rozpoczęte tak jak w naszej pierwszej edycji - od pierwszego występu, tak jak w drugiej - trwa przez cały tydzień, czy po zakończeniu występów uczestników? Oglądałam na Fox life amerykańską wersję i tam głosowanie rozpoczynało się zaraz po zakończeniu odcinka z występami i trwało dwie godziny, więc myślałam, że jest tak samo też w UK, a ich edycje oglądam wyrywkowo, bootcamp'y, judges house'y i poszczególne występy, stąd nie wiem. Może to mało ważna sprawa w programie, szczególnie dla osoby, która nie ogląda go na bieżąco, ale niemniej jednak nurtowała mnie :)

bobaas

Numery podają w trakcie i po każdym występie. Linie są otwierana dopiero, gdy wystąpi wszyscy uczestnicy. Głosowanie trwa do niedzieli bo tam w sobote są wystepy a w niedziele odcinek z wystepem grupowym, jakas gwiazda, wyniki i dogrywka.

Nayma

Czy ktoś wie gdzie można oglądać The X Factor UK na żywo w Internecie?