Napisy do Survivor

Zaczęty przez Showmag, Nd, 28 Paź 2007, 22:36:06

survivor__china

Ej, nie, wy nie rozumiecie ;) Grotherd sam napisał mi: "mogę zabrać się w weekend za przetłumaczenie 11 i 12 odcinka - myślę, że udałoby mi się jakoś to zrobić, miałbym motywację dodatkową :D, a Ty dokończyłbyś 13 i 14?". Czyli tamte tłumaczenia powstaną jednak wcześniej, z tego co rozumiem. A poza tym, 14 odcinek jest półtoragodzinny, więc zanim go przetłumaczę, to do tego czasu powinny powstać już napisy do 11 i 12 ;)

pkr1

Wszystko jasne :) Cierpliwość też się przyda poćwiczyć  :yeah:

misiunio13

A to w takim razie dziekowac i jeszcze raz dziekowac! :D

Magic

Wyszło że wpierw znalazły się napisy do 13 odcninka, a dopiero później będą napisy do 11 i 12 :sciana: Mam nadzieję Grotherd się zmotywował i dzisiaj nas napisami zarzuci bo już wytrzymać nie mogę :?!:

luk1990

witam;]
a moze ktos wlasnie oglada wczesniejsze sezony- od 14 w dol i chcialoby mu sie prztlumaczyc ? bylbym bardzo wdzieczny no bo z agnielskim roznie bywa i jakies ciekawe fragmenty moga umknac;] a z napisami to wiadomo;]
nie mowie ze teraz, juz ale moze w najblizszej przyszlosci ktos wroci do tych sezonow i moglby przetlumaczyc..
pzdr :yeah:

Grotherd

Dodałem napisy do 11 odcinka 20 edycji, miłego oglądania. : )

blowers son

Cytat: luk1990 w Pn, 24 Maj 2010, 13:50:35
witam;]
a moze ktos wlasnie oglada wczesniejsze sezony- od 14 w dol i chcialoby mu sie prztlumaczyc ? bylbym bardzo wdzieczny no bo z agnielskim roznie bywa i jakies ciekawe fragmenty moga umknac;] a z napisami to wiadomo;]
nie mowie ze teraz, juz ale moze w najblizszej przyszlosci ktos wroci do tych sezonow i moglby przetlumaczyc..
pzdr :yeah:

byłoby super! do 2 sezonu są napisy angielskie, którymi można się posłużyć, a gdyby ktoś przetłumaczył sezon pierwszy i trzeci - byłoby extra! ;)

luk1990

nie ukrywam ze najbardziej zalezy mi na sezonie 7 ktory podobno jest genialny- tak wiec gdyby ktos mial mozliwosc to bardzo prosze...

tych pierwszych sezonow to moznaby gdzies nawet po polsku szukac bo przeciez na tvp kilka pierwszych sezonow bylo emitowanych...

Grotherd

Napisy do siódmego sezonu w całości są zrobione przez Survivor_China i dostępne na www.napisy24.pl, poszukaj dokładnie. : )

misiunio13

No wlasnie... Co do tlumaczenia kolejnych sezonow... Jakies plany? :) Ja osobiscie prosze o przetlumaczenie sezonu 8 i 9... Czy Grotherdzie udaloby Ci sie to np. w okresie wakacji albo tak jak mowiles co do sezonu 20 , ze dokonczysz w czerwcu? Fajnie jakbys przetlumaczyl chociaz jeszcze jeden sezon ;) a tak w ogole to moze jakis polecacie sezon , ktory nie zostal przetlumaczony , a jest na prawde dobry? A tak w ogole Grotherdzie bedziesz tlumaczyl sezon 21? Kiedy rozpoczyna sie jego emisja?
Ps. Dziekuje za napisy do odcinka 11!

Fei_Long

Nasunął mi się pewien pomysł, który kieruję do adminów bądź moderatorów...Dałoby radę założyć dział  - z podziałem na sezony-  w którym forumowicze mogliby zamieszczać znalezione przypadkiem w sieci napisy w innych językach?

Polskie napisy wówczas pojawiałyby się szybciej, ponieważ wystarczyło by je przetłumaczyć i nie traciłby tłumacz czasu na tłumaczenie ze słuchu i co gorsza na synchronizację napisów w filmem....

Fei_Long

Przepraszam za post po postem ale nie dało się modyfikować poprzedniego.

Czy ten pomysł ma szanse na urzeczywistnienie? Bo to tej pory nikt nie wyraził swojej opinii. Jeżeli idea nie może być zrealizowana, no to proszę o skasowanie tych dwóch wypowiedzi.

Showmag

Jezeli ktoś potrzebuje jakichs napisow i chce się podjać tlumaczenia, to nic nie stoi na przeszkodzie by linki zamieszczać w tym temacie.

Fei_Long

Aha....no to w porządku. Moją obawą było tylko to, że jak każdy zacznie wrzucać jakieś linki, z różnych sezonów, z różnych odcinków i różnych językach, to zrobi się mały bałagan, ale w sumie racja... jest dział napisy do survivor więc się tego trzymajmy.

Grotherd

Dodałem napisy do 12 odcinka 20 edycji, miłego oglądania ; )