Superniania

Zaczęty przez joker, Wt, 17 Maj 2005, 21:01:00

chatiflatt

:plask:
co Ty gadasz... obrzydlistwo! Przestaję oglądać ten program :nie!:
Ja wiedziałem że Ewa Drzyzga jest sztuczna bo nie wierzę w taką prezentowaną cudowność i słodycz dla wszystkich ludzi, wiedziałem że Tyszkiewicz to nie-dama bo kilka lat temu w 'Mamy cię' pokazała swój prawdziwy obraz. Wiedziałem że wszystko co jest w tv nie jest dla naszej przyjemności tylko dla powiększenia portfela producentów - ale nie wiedziałem że nawet w kwestii wychowywania dzieci ważniejsza jest kasa :nie!:
Ale dzięki podmark, otwarłeś mi oczy ;)
"Może kiedy umierasz wszystko umiera, wszystko i wszyscy? Zostaje tylko pustka, próżnia, dziura, którą starają się wypełnić ci, którzy pozostali."
Barbara Weston

chatiflatt

mieliśmy dziś w salonie przykład zastosowania przez rodziców metod sygnowanych przez Zawadzką. Dziecko na oko 2letnie zaczęło przeraźliwie krzyczeć i płakać. Klasyczna histeria, na ręce i na ręce. Rodzice totalnie 'olali' sytuację, zero reakcji. Dzieciak płakał dalej, nie uspokoił się, i tak dobre 15 minut. Ludzie wokoło patrzyli na nich jak na wyklętych z wioski. Zapłacili, podziękowali, i wyszli z histeryzującym dzieckiem :/

Nie zawsze jest tak, jak Dorotka naucza.. choć z drugiej strony - po nitce do kłębka ;)
"Może kiedy umierasz wszystko umiera, wszystko i wszyscy? Zostaje tylko pustka, próżnia, dziura, którą starają się wypełnić ci, którzy pozostali."
Barbara Weston

Exile

Cóż, albo wziąć na ręce, albo dać w za przeproszeniem w d*** żeby się uspokoiło i już :) Wybór zależy od rodzica, najlepiej jeśli potrafi te 2 sposoby równoważyć. Po kilku razach dziecko jest już spokojne, żeby nie powiedzieć zbyt brutalnie "wytresowane"

Showmag

Startuje "Superniania 3"
W tę niedzielę w stacji TVN rozpocznie się emisja trzeciej edycji programu "Superniania".

Więcej: https://showmag.info/?p=4917

chatiflatt

- Pozwolisz mamie wyjść z domu?
- YYYYYY!! NIEEE!!
- Dlaczego??
- Bo nieeee!!!

Coraz bardziej hardcorowych rodziców wybierają do kolejnych edycji.
:ubaw:
Barbara Weston

Pudelek

Każdy z kim się przez przypadek poruszy wątek programu mówi, że nie darzy sympatią osobę Supernianii.
Ciekawę czy wpływ na taką opinię mają jej: zachowanie, metody czy sytuacja życiowa (podobna sama nie wychowuje własnych dzieci).

Osobiście chciałbym zobaczyć Supernianię dla nastolatków ( 12-17latków). :P

chatiflatt

Jakieś 2 tygodnie temu odwiedziła nas w salonie Superniania ze swoimi synami. Jeden na oko 19latek, drugi miał ponad 20 lat. Stojąc w kolejce nawiązała się między nimi rozmowa dotycząca gadżetów do następnych odcinków, synowie opowiadali Zawadzkiej, co ciekawego widzieli, co mogłoby się jej przydać. Zakupy trzymał starszy syn. Kiedy już mieli podejść do kasy, Superniania powiedziała stanowczo:
- Daj mi ksiażki.
- Po co, ja je trzymam
- Daj mi te książki
- Ale ja je położę na blat, spoko.
- Daj mi te książki
- Mamo, ja je położę.
- Daj mi te książki.
- No dobrze... Masz...

Zapłaciła, podziękowała, pożegnała się i wyszła z synami.

Tresura..?
Barbara Weston

joker

Przynajmniej nie można jej zarzucić, że nie stosuje się do własnych porad, pokazywanych w programie ;)

Showmag

"Superniania" zyskała widzów, ale przegrała z TVP1 / 10.11.2008
Trzecia edycja emitowanego we wrześniu i październiku reality show "Superniania" miała większą oglądalność, niż nadawana rok temu druga odsłona produkcji. W paśmie emisji programu, więcej widzów od TVN-u gromadziła tylko Jedynka.

Więcej: https://showmag.info/2008/11/10/superniania-zyskala-widzow-ale-przegrala-z-tvp1/

Pudelek

Obstawiam, że nie powstanie kolejna edycja "Superniani". TVN (Style) chyba postawiło na "Świat według dziecka" z Zawadzką, która jak zwykle udziela porad rodzicom problemowych dzieci. Taka pogadanka z rodzicami i krótki wywiad z dzieckiem to zdecydowanie tańsze rozwiązanie.

Showmag