Extreme Makeover: Home Edition

Zaczęty przez Showmag, Pt, 16 Wrz 2005, 09:23:54

igiko

podmark, Ale na tym to polega...jak cos jest niepewne to daja w TV4 jak okaze sie dobre to daja do Polsatu...to normalne jesli stacje są jednego własciciela....chodzi o promowanie głownego kanalu
The Amazing Race fan

podmark

Oj Igiko - chcesz zaimponować, a nie masz zielonego pojęcia o tym, co piszesz.

Po pierwsze - Polsat i TV 4 nie mają wspólnego własciciela, a jedynie Solorz jest udziałowcem w firmie Polskie Media, która to jest włascicielem TV 4, ale naprawdę - Polsat nie ma tam większosciowego udziału.
Po drugie: TV 4 o widzów walczy indywidualnie przy drobnym wsparciu archiwum Polsatu, więc nowe programy na jej antenie mają poprawić jej oglądalnosć, a nie oglądalnosć Polsatu, a że wszystkie programy mające premiery ubiegłej jesieni w Czwórce , pojawiły się potem w Polsacie to całkowity zbieg okolicznosci - nie chodzi o żadne "propomowanie" głównego kanału, jakim nazwałas Polsat.

igiko

Znaczy ja mam kilka przykładów...ze jednak te tv sa siebie blizej niz ty piszesz:
-ostatnio jak Kubica miał wystartowac w F1...reklamy ze transmisja bedzie na Tv4...lecialy...w Polsacie
-jesli jakas transmisja sportowa jest realizowana przez PolsatSport..a na tamtym kanale niema miejsca...to pokazuja ją...w Tv4
-tak samo z niektorymi powtorkami i magazynami (np. Futbol Mundial) które pierw pokazuje PS potem...Tv4
-niewiem czy pamiętacie z jakiejs 3-4 lata temu..mecze LM byly rownoczesnie na Polsacie i PS...gdzie leciala retransmisja meczu z PS....w Tv4
Czyli wynika ze stacje moze jednascią nie są...ale scisle dzialają wspólnie
P.S.
Cytat: podmarkOj Igiko - chcesz zaimponować, a nie masz zielonego pojęcia o tym, co piszesz.
Niemusialems mnie tak zjechac :D
The Amazing Race fan

Luxis

podmark

Ogląda to ktoś jeszcze ? Mnie szczerze mówiąc już znudził ten program. Widziałem ostatnio, że mają chyba całą edycję poświęconą pomocy ludziom, którzy stracili majątek w wyniku huraganu Katrina. Ostatnio naprawiali kościół, komuś wystawiali pomnik, no i chyba jakąś przychodnię remontowali. Ale to niestety nie jest już to samo, co kiedyś.

Ale na świecie kolejne państwa wzięły się za zrobienie własnych wersji tego programu. Dotychczas poza USA na taki ruch odważyli się tylko Norwegowie (ale nadawali oni jednocześnie wersję własną i amerykańską, przy której norweska była bardzo skromniutka). Swój "Dom nie do poznania" mają też Turcy oraz Hiszpanie, gdzie program wystartował niedawno z bardzo dobrym wynikiem (3,7 miliona widzów przy 20-procentowych udziałach).

FK

Ostatnio oglądałam akcję naprawczą w Teksasie: odnowiono remizę strażacką i teatr szkolny po przejściu huraganu Rita.

Showmag