Mam Talent!

Zaczęty przez podmark, Pt, 01 Lut 2008, 17:59:02

Kuba 942

Mellkart Ball najlepsi, moi faworyci do wygrania tego programu.
Ziemowit wcale nic takiego nie pokazał. Rodzice mieli kasę, to się uczył od małego (zresztą wciąż nim jest i dlatego przeszedł)
Filip miał bardzo dobry występ, szkoda, że nie przeszedł.
Orion miał najlepszy występ ze wszystkich półfinałów  :ubaw: co oni robią w tym półfinale. Jury puściło ich dalej, zrobi im nadzieje a później jadą po nich, że mają zostać na tym Orionie. Maroszek trochę słabo. Asia Si nic takiego nie pokazała. Normalny śpiew, na castingach wydobywała z siebie jakieś tam głosy, a wczoraj normalnie śpiewała, jakby to była Szansa na Sukces.
Wojewódzki wczoraj bardzo surowo dość oceniał, I jak było 1-1 to wiedziałem, że będzie za Ziemowitem, nie lubi magików.

Ciekavy

W zasadzie, to można w ciemno obstawiać, kto będzie zwycięzcą. Będzie dzieckiem, ładnie śpiewającym, idealnie, jakby było skromnym, ale także świetnie czuło kamerę i ładnie się wysławiało. Czyli - Ziemowit i Klaudia, jakby byli jedną osobą, to zwycięstwo pewne. W zasadzie ta dwójka ma tak wysokie noty, bowiem jurorzy zrobili im świetną reklamę - wzruszenie Agnieszki, szeroki uśmiech Małgorzaty, spokój Kuby i kandydat ma zapewnione głosy widzów. Co jak co, ale takich Ziemowitów pełno w szkołach muzycznych...ale że to dziecko, ładnie mówiące, więc słodkie i w ogóle, to widzowie głosują. A Klaudia, wiadomo, skoro Agnieszka aż tak zareagowała na jej śpiew, to coś być musi na rzeczy...Takie dominuje myślenie większości widzów...

Ja liczę, że jednak Mellkart Ball zdobędzie najwięcej głosów, bowiem to, co robią, jest naprawdę czymś niespotykanym, wyróżniającym się. Tu liczy się to, co pokazują, a nie wiek, czy miła powierzchowność. A i reakcja jurorów jest bardzo podobna do reakcji widzów, więc żadnej kampanii z ich strony nie ma.

Ciekawi mnie za to, jak sprzedadzą zwycięzcę na polski rynek producenci programu. Bo kontrakt pewno nie skończy się po programie. Jak sprzedać dziecko? Płyta, zaproszenia do programu, koncerty? Dziwnie to brzmi... Ktoś z finalistów ma jakiś potencjał komercyjny?

podmark

Cytat: Ciekavy w Wt, 25 Lis 2008, 19:03:03
Bo kontrakt pewno nie skończy się po programie.
Oczywiście, że się nie skończy. Zwycięzca programu przez rok będzie związany kontraktem i właścicielem praw do jego wizerunku zostanie TVN.

chatiflatt

Hahaha,
czyli będzie występował dla publicznosci TzG, YCD, rankami w DTVN, zagra zapewne w Brzyduli. Może nawet w Annie Marii Wesołowskiej :D
ot, kariera..
"Może kiedy umierasz wszystko umiera, wszystko i wszyscy? Zostaje tylko pustka, próżnia, dziura, którą starają się wypełnić ci, którzy pozostali."
Barbara Weston

Kuba 942

Na oficjalnej stronie programu przeprowadzono sondę, kto według was powinien wygrać.
Coś czuję, że jutro wygrają Audiofeels. W sondzie przeprowadzonej na stronie oficjalnej programu Audiofeels mają 33% głosów i zdecydowanie prowadzą.
Drugie miejsce ma Klaudia Kulawik 16% a dopiero trzecie moi faworyci Mellkart Ball który są na równi z Bladym Krisem.
Ewa Lewandowska 3% najsłabszy wynik Ssnake tak samo. Lenda ma tylko 5%. Moim zdaniem ona najmniej pasuje do finału, to już Walencik była lepsza

Showmag

"Mam Talent!": kto wygra pierwszą edycję programu?
Dziś o 20:35 stacja TVN wyemituje finał pierwszej polskiej edycji programu "Mam Talent!". Przez ostatnie tygodnie oglądaliśmy zmagania kandydatów, którzy podjęli się walki o zwycięstwo i 100 tys. euro. Przed publicznością zaprezentowali się akrobaci, piosenkarze, magicy, tancerze, orkiestry dęte i komicy. Nie sposób wymienić wszystkich umiejętności, które pokazali konkursowicze. Spośród nich, srogie jury w składzie: Kuba Wojewódzki, Agnieszka Chylińska i Małgorzata Foremniak, wybrało czterdziestu najbardziej ich zdaniem utalentowanych. W odcinkach na żywo już nie tylko jurorzy, ale przede wszystkim telewidzowie decydowali, kto z uczestników dostanie się do wielkiego finału.

Więcej: https://showmag.info/2008/11/29/mam-talent-kto-wygra-pierwsza-edycje-programu/

Showmag

Melkart Ball wygrywa pierwszą edycję "Mam Talent!"
Dziś o 20:35 telewizja TVN wyemitowała finał pierwszej polskiej edycji programu "Mam Talent".

https://showmag.info/2008/11/29/melkart-ball-wygrywa-pierwsza-edycje-mam-talent/

Goku

ŁAAAA!!!! ZAJEEEBIŚCIEEE, ŻE MELKART BALL WYGRAAAALIII!!!   :D

Gówniara dostała 100.000zł... Starczy jej na dragi i alkohol... Chyba nie trzeba być prorokiem, żeby stwierdzić, że to dziecko ma już zniszczone życie... Audiofeels powinni wygrać.

(Mam nadzieję, że nie dostanę ostrzeżenia, za pierwszą linijkę tego posta, ale strasznie się cieszę  :D)

Kardines

Ogólnie z 10 typowałbym kogoś innego, ale z ostatecznej 3 podobało misie rozkład miejsc :) Po wynikach ankiety w necie wszyscy typowali Audiofeels a tu niespodzianka ;)
Co do newsa to zapowiedziano ze nastepne castingi już wiosną więc kolejna edycja nie będzie chyba dopiero jesienią (bo watpie zeby az takie wyprzedzenie bylo)

Kuba 942

Melkart Ball wygrali  :yeah:
szkoda mi Audiofeels bo są lepsi od Kulawik. Dziś wzięła za trudny repertuar było słychać fałsz. A oni jednak nie tylko śpiewają. Fajnie im wyszedł motyw z requiem dla snu.
Z dobrej strony pokazał się także Blady Kris, które według mnie powinien być w trójce.
Lewandowska dziś mnie zaskoczyła tym jej repertuarem, spodziewałem się czegoś operowego, smutawego.
Lenda słabiutko, za to Ziółko bardzo dobrze. Ze śpiewających najlepiej moim zdaniem wypadł.
Ziemowit dziś przesadził...
Co od Kulawik zauważyliście w jej uszach słuchawkę? było widać także takie kabelki. Musiała mieć jakiś nasłuch bo by się pogubiła pewnie. W pełni podpisuje się pod tym co powiedział Kuba Wojewódzki po występie Klaudii.

Joel

CytatGówniara dostała 100.000zł... Starczy jej na dragi i alkohol... Chyba nie trzeba być prorokiem, żeby stwierdzić, że to dziecko ma już zniszczone życie...
Nie przesadzajmy ;|

Ale to bardzo dobrze że Melkart Ball wygrali ;) Występ zapierający dech w piersiach, przemyślany, w pełni profesjonalny. Szkoda mi Audiofeels i Szymona Ziółko. Co do K.Kulawik zgadzam sie z Wojewodzkim -osiagnie sukces i życze jej tego z całego serca ale musi jeszcze dużo pracować. Teraz jest poprostu "nie ten moment".

Nie wiem dlaczego ale mimo wszystko urzekła mnie Magda Staszewska. Może to zabrzmi infantylnie ale wygląda mi na szczere dziecko, które naprawdę kocha to co robi ;)
Ziemowit zawsze mnie rozbrajał i tak było dzisiaj -on ma talent!
Reszta uczestników również świetnie wypadła (nie bede sie juz rozpisywał o każdym występie :P)
W sumie to każdy z uczestników w mniejszym lub większym stopniu zasługiwał na zwycięstwo ;). Zwycięstwo Melkart Ball w pełni zasłużone.

Cóż... do września 2009 ;)

Kuba 942

Cytat: Joel w So, 29 Lis 2008, 23:05:54
Nie wiem dlaczego ale mimo wszystko urzekła mnie Magda Staszewska. Może to zabrzmi infantylnie ale wygląda mi na szczere dziecko, które naprawdę kocha to co robi ;)
Takie coś trzeba wykorzystać. Niech za parę lat reprezentuje Polskę na Olimpiadzie w gimnastyce sportowej.
Ale pewnie za 30, 40 lat ledwo chodzi będzie mogła. Takie coś musi się odbić na zdrowiu, tak jak u skoczków narciarskich którzy w wieku 60 lat mają ogromne problemy ze stawami i kręgosłupem.

podmark

Cytat: Kuba 942 w So, 29 Lis 2008, 22:49:29
Co od Kulawik zauważyliście w jej uszach słuchawkę? było widać także takie kabelki. Musiała mieć jakiś nasłuch bo by się pogubiła pewnie.
Każda z osób, które dzisiaj śpiewały/beat-boxowały czy co tam jeszcze robili w głosem miała słuchawki z nasłuchem. Gdyby tego nie mieli kompletnie by nie słyszeli, bo jednak akustyka studia jest słaba (tzn. słaba dla osób będących wewnątrz), a poza tym oklaski zagłuszyłyby muzykę.
Nic nowego.

Cieszę się, że wygrała moja ukochana sztuka cyrkowa. Żal mi tylko Ssnake'a , który wypadł dość słabo.
A co do wokalistów - najlepiej wypadł Ziółko. Szkoda, że nie wszedł do pierwszej trójki.

Joel

CytatTakie coś trzeba wykorzystać. Niech za parę lat reprezentuje Polskę na Olimpiadzie w gimnastyce sportowej.
Dokładnie to samo pomyślałem podczas jej występu :D

Szymon Ziółko zrobił na mnie wrażenie -poradził sobie z kultową piosenką (osobiście bardzo ją lubię). Kiedy zaczynał wystep pomyślałem sobie: "Znienawidze cie gościu jak zepsujesz te piosenke" a chwile potem wpadłem w osłupienie. Było świetnie. Napewno nie zginie na polskiej scenie muzycznej, oby NIE został też drugim Szymonem Wydrą (męską wersją Gosi Andrzejewicz jak powiedział Wojewódzki).

Kuba 942

Finał programu Mam Talent wg. TNS OBOP oglądało 4 239,62 widzów. Co dało pierwsze miejsce w TOP 15 TVN-u w tygodniu 24 XI - 30 XI. Finał w grupie 16-49 bez gości oglądało 2 069,51 widzów.