Taniec z Gwiazdami 16

Zaczęty przez Damian, Pt, 14 Lis 2014, 21:48:50

Damian

Wiosną 2015 roku rusza kolejna edycja programu.

Damian

Problem w tym, że Kasia Figura wystąpiła już w "Tańcu z Gwiazdami". Nie można wystąpić w tym programie dwa razy...

ciriefan

Pierwszą oficjalnie potwierdzoną uczestniczką jest modelka Kamila Szczawińska, która zatańczy z Maserakiem. Czyli szykuje się pewnie kolejna edycja pod tytułem "who the fuck are they?", skoro takie nazwisko wypuścili jako pierwsze...

Toni

Pozor! Velký bratr nikdy nespí!

Showmag

Wiosna 2015 w Polsacie: sprawdzone formaty i tylko jedna nowość
https://showmag.info/2015/02/19/wiosna-2015-w-polsacie-sprawdzone-formaty-i-tylko-jedna-nowosc/

* * *

Znamy uczestników 16 edycji "Tańca z Gwiazdami"
https://showmag.info/2015/02/19/znamy-uczestnikow-16-edycji-tanca-z-gwiazdami/

* * *

Cennik Polsatu na marzec: wzrost cen reklam. Najdrożej za spoty przy "Tańcu z Gwiazdami 16" i "Hell's Kitchen 3"
https://showmag.info/2015/02/20/cennik-polsatu-na-marzec-wzrost-cen-reklam-najdrozej-za-spoty-przy-tancu-z-gwiazdami-16-i-hells-kitchen-3/

ciriefan

16x01

Bardzo dobry odcinek, niestety z niefajnym finiszem. Widać zmiany na lepsze, ale jest kilka minusów:
- muzyka przy ocenach jurorów
- Beatka. Serio, niech ją wywalą. Ona nie wie, co mówi. Jej faworyzowanie niektórych też jest tak słabe, że szkoda gadać. Kasprzyk po znajomości dostanie 9 przy słabym tańcu, a innym zaniża. Beata psuje cały program. A Norbiemu dała 3? Ok, zatańczył na to 3, ale to Beata. Już niech będzie sprawiedliwa chociaż w tej swojej skali od 7 do 10, ale bez przesady. Głupie babsko.
- odejście Wojtka. Naprawdę nienajgorszy quickstep jak na 1 odcinek!

Poza tym to strasznie bałem się o Adę, której po cichu kibicuję. Sądziłem, że odpadnie, bo jest z TVP, a była pod koniec stawki. Tatiana nie zawiodła. Na plus też Julia Pogrebińska, ale czekam na taniec towarzyski w jej wykonaniu, bo współczesny to inna kategoria. O dziwo do moich faworytów dołączają: -> Wieszczek, przepiękny foxtrot jak na 1 odcinek, a to łatwy taniec nie jest; -> Garlicki lubię kolesia, strasznie sympatyczny, ale nie spodziewałem się po nim nic dobrego, a tu nienajgorzej, chociaż bez szału -> i tutaj szoker, Najman. Spodziewałem się totalnego kloca, a to był bardzo płynny, ładny walc. Jak dla mnie największe zaskoczenie odcinka.

Jestem na nie, jeśli chodzi o: -> Norbiego, to chyba nie wymaga komentarza -> Kamilę Szczawińską, niby tragedii nie ma, ale nie mogę na nią patrzeć. Modelki powinny być ładne, a jak dla mnie ona swoją urodą straszy a nie przyciąga (podobnie myślę o Ani Rubik, która ma wielu fanów, no cóż). Te dwie pary są dla mnie kolejne na odstrzał. Na nie też Łapanowski, ale jest z Polsatu, więc pewnie trochę jeszcze potańczy.

Obojętni: -> Kasprzyk, tańca dobrego tu raczej nie będzie, ale no jest popularna, poza tym lubię ją, więc jak dla mnie może zajechać na popularności do jakiegoś góra 5 odcinka, ale nie dalej; -> Sylwia Amensen - bez względu na jej popularność w Norwegii, w Polsce jest tylko panią jedzącą actimel. Wydaje się być ok, ale nie wróżę jej długiej kariery w show ze względu na to, że dla ludzi jest nołnejmem.

A największym plusem jest oczywiście muzyka. Bezdyskusyjnie. Chociażby dla tej muzyki warto oglądać.

Damian

Cytat: ciriefan w Pt, 06 Mar 2015, 23:14:43
...w Polsce jest tylko panią jedzącą actimel.
Activię! :D
Rozpoczęcie dobre, kibicuję Ewie Kasprzyk. Szkoda że wyleciał Brzozowski. Mam już dosyć Norbiego, drugi Misiek Koterski.

Toni

Pierwszy odcinek trzeciego sezonu Dancing With The Stars obejrzało 3,513 miliona widzów.
[Nielsen Audience Measurement]

ciriefan

16x02

Jestem w szoku, że odpadł Najman, chociaż trzeba przyznać, że takiej rumby, w której partner zrobił łącznie 5 kroków, a resztę tańca przestał, jeszcze nie było. Jak zobaczyłem ostateczne wyniki byłem pewien, że poleci Fijał albo Garlicki, bo z dolnej części tabeli to oni są w tej chwili najmniej związani z Polsatem. Na szczęście przetrwali. I w ten oto sposób odpadło nam 2 sportowców na dzień dobry, co też nie do końca mi się podoba. Największe zaskoczenie odcinka: Łapanowski. Fajna czacza, ale na pewno nie na 37 punktów. I co ta Iwonka pieprzy o wysokim poziomie edycji? Za wysokie dają oceny i tyle, przydałby się naprawdę krytyczny juror a la Craig z wersji brytyjskiej, który potrafi ostro pojechać po uczestnikach. Wywalić Beatkę i dać na jej miejsce właśnie kogoś takiego. I ten juror, co był w zastępstwie, był beznadziejny. Michał, wracaj.

Toni

Drugi odcinek Dancing With The Stars obejrzało 3,313 miliona widzów.

ciriefan

16x03

Tym razem jestem pozytywnie zaskoczony eliminacją. Norbi był z pewnością najsłabszym zawodnikiem tej edycji, a sądziłem, że dopchają go do połowy stawki. Jeśli chodzi o poziom, to jest dosyć słaby. Chyba najsłabsza z edycji polsatowych pod względem tańca. Tak naprawdę wszyscy byli wczoraj słabi oprócz Tatiany i Pogrebińskiej. Oba z tych tańców też mi się nie do końca podobały, ale to już pewnie kwestia gustu. Miło też zaskoczyła Activia i pewnie byłoby o wiele wyżej, gdyby co 15 sekund nie zapominała choreografii. Norbi's out, teraz niech jeszcze odpadnie Szczawińska, to w ogóle będzie cud, miód i orzeszki.

Toni

Trzeci odcinek Dancing With The Stars obejrzało 3,291 miliona widzów.