[UK] Big Brother 15

Zaczęty przez Damian, Wt, 20 Sie 2013, 09:09:15

Damian

Ruszył nabór do piętnastej edycji Big Brothera, która startuje w przyszłym roku.
https://www.bigbrotherauditions.com/

illumanti

Ja sobie polecę na casting do kolejnej edycji. Co mi tam.

Showmag

Czasem aby wziąć udział w programie nie należy mieć statusu rezydenta?

illumanti

Trzeba, i nie jest z tym tak łatwo, jako, że kolega chciał już w poprzedniej edycji startować. Minimum 12 miesięcy pracy tam dla obywateli UE i dopiero można zacząć się starać o przyznanie statusu, a przerwa w pracy nie może być dłuższa niż miesiąc.

Ja mam podwójny paszport.

Hi,

You need to have permission to reside in the UK to apply for Big Brother.

Thanks,

BB

Domniemuję się, że to nie jest status rezydenta tylko pozwolenie na przebywanie i pracę tam.
Przynajmniej to jest mail który otrzymałem dzisiaj.

Rok temu wymagali status rezydenta.

Damian

illumanti, masz ochotę na przygodę w brytyjskim Big Brotherze? :D

Showmag

"permission to reside in the UK" - w mailu jasno określają, że chodzi o rezydenturę.
Obywatele UE nie potrzebują w UK ani zgody na przebywanie ani na pracę.

Rezydentura jest wymagana dla wszystkich osób, które chcą wziąć udział w jakimkolwiek z programów Channel 5.
https://about.channel5.com/competition-terms-and-conditions

illumanti

Leon: dzięki za wyjaśnienie, dla mnie to co innego było. Zresztą mnie to nie dotyczy: mając brytyjski paszport mam to z głowy

Damian: nie wiem. Jestem kilka razy do roku. Nie zaszkodzi mi spróbować. Przynajmniej poznam trochę ciekawych osób stojąc w kolejce. Nie łudzę szans, nikim specjalnym nie jestem.

Damian

Piętnasta edycja "Big Brothera" nadciąga!
Nowe oko:

Według mnie jest piękne, najlepsze z dotychczasowych.
Szykuje się futurystyczna edycja!

Guuki

Krótki teaser zwiastujący nadchodzącą edycję:

Oko nie do końca w moim stylu, ale z pewnością nawiązywać będzie do wystroju domu, czyli jest nadzieja na jakieś nowoczesne, futurystyczne wręcz, wnetrza :) .
Nic tylko czekać!

Damian

Guuki

Oficjalny tytuł nadchodzącej edycji to Big Brother: Power Trip.
Mieszkańcy domu Wielkiego Brata, by przetrwać, będą musieli walczyć o specjalne moce, o których nie wiadomo jeszcze zbyt wiele. Duży wpływ będą też mieli widzowie.
Dom będzie futurystyczny.
Zmiany też w programie Big Brother's Bits On The Side. Uczestniczka styczniowej celebryckiej edycji, Luisa Zissman, dołączyła do ekipy prowadzących.

Damian

Pojawiły się pierwsze zdjęcia z lotu ptaka nad ogrodem domu "Wielkiego Brata":

Niestety nie widać większych zmian w konstrukcji ogrodu - mamy powtórkę z BB14, jeśli chodzi o układ. Wielka szkoda.
To jest jedyna rzecz, która mnie irytuje w "BB", na "C5" - za czasów kadencji poprzedniej stacji wraz ze startem każdej nowej edycji dom i ogród zmieniał się diametralnie, jeśli chodzi o układ. Tutaj tego nie ma.

Damian

"Big Brother 15", podobnie jak edycja z zeszłego roku rozpoczęcie będzie miał podzielone na dwa dni: 5 i 6 czerwiec.

Damian

Zwiastun nadchodzącej edycji: