Epizod 04 - Odd One Out

Zaczęty przez Showmag, Cz, 20 Mar 2014, 02:50:57

Showmag

ciriefan

Kolejny świetny odcinek, sporo się działo, był blindside, jak najbardziej na plus.

Pomarańczowi

Sytuacja całkiem ciekawa. Cieszę się, że brains z dupiastej sytuacji teraz mogą rozdawać karty. Ich trójce najbardziej kibicuję. Beauty się nawzajem sprzedają, jedno na drugiego nadaje, więc raczej powinien odpaść ktoś z nich, co oznacza, że Sarah jest raczej bezpieczna. Oby to nie była Morgan, bo choć sam w to nie wierzę, to czuję do niej sympatię. Najlepsza opcja byłaby, gdyby to Jeremiah wyleciał, bo w sumie jest jedyną osobą, za którą nie przepadam w tym plemieniu.

Fioletowi

No i mieliśmy przeskok Trish i Tony'ego. Cieszę się, że tak się stało, bo nie przepadam za Cliff'em, a w sumie i Jeffrę i LJ'a lubię. Woo i Lindsey też szału nie robią jak dla mnie. Ale czy to był taki dobry ruch? Ok, Trish nie czuła się dobrze w plemieniu, nie lubiła się z Lindsey i Cliff'em, więc może czuła, że nie ma nic do stracenia. Ale w sumie jak dla mnie Tony powinien był zatrzymać numbers, bo teraz ma dwójkę ładnych, którzy mogą po połączeniu wrócić do swoich, no i dwójkę brawns, którzy już mu nie zaufają. Ale nie narzekam, bo naprawdę obsada jest świetna i praktycznie lubię wszystkich, a w mniejszości skończyli ci, do których sympatii odczuwam najmniej. No i mina Lindsey na radzie bezcenna.

Showmag

Opening obecnej edycji "Survivor":

Doszło do tego, ze aby zobaczyć opening, trzeba oglądać "Survivor" w filipińskiej lub tajskiej telewizji.

Rosa

No dobra, nastapilo polaczenie plemion to moge już napisac co o tym wszystkim sądzę :)
Początek niezły, miłe jest to że sezon z całkiem nowymi graczami bez specjalnych twistów (ten chory pomysł z superidolem będzie przecież dopiero na etapie jury) potrafił zgromadzić taka widownie że wygrał swoj wieczór w TV. Widać że ludzie dalej to lubią.
A co o uczestnikiach?
Brains - nie przepadam za nikim, nikt mnie tez nie wkurza. Cała trójka pewnie zajdzie daleko
Beauty - Jerremiah, LJ - dobrze że sa w różnych zespołach bo wcześniej ich nie odróznialem. Obaj przeraźliwie nudni. Jeremiah pewnie nie dotrwa do połaczenia, LJ ma sojusz z którym (niestety) zajdzie pewnie daleko
Alexis - Miala pecha w losowaniu i teraz pewnie odpadnie za tydzień lub dwa
Jeffra - tu bede subiektywny bo Jeffra po prostu mi sie podoba , życzę jej jak najlepiej i mam nadzieję że przetrwa w programie jak najdłuzej
Morgan -Ma najciekawszy edit z "pieknisiów" nawet w ostatnim odcinku na samym początku przypomniano radę plemienia sprzed 2 tyg kiedy ona pozostała aodpadł Bryce. Wydaje mi sie że pozostanie w programie długo
Brawns
Sarah - ma przed soba przyszłosc ale ciężko powiedziec jaką. Sojusz z Tonym może ją drogo kosztować ale może tez zaprowadzic ją do finalu
Tony- uu tutaj szykuje nam sie jakas katastrofa
Trish, Woo - kto?
Lindsey - wyleci pewnie przed polaczeniem.
Ciekawe jest to że tutaj nie ma Tysona i ja nie potrafie powiedzieć kto tą edycje wygra. Tym razem mogę edytorów pochwalic za te kilka odcinków bo reszta sezonu jest dla mnie wciąż tajemnicą.

mia

Świetny odcinek, ale wracając do poprzedniego to wreszcie doczekałam odpadnięcia tej wariatki J'Tii.  Dość krwi napsuła, a Spencera byłoby szkoda. Martwiłam się o pozostałych Brains w obliczu przemieszania, a tu taki fuks. Też kibicuję im najbardziej. W zasadzie całe pomarańczowe plemię mi odpowiada. Sary mi szkoda nie będzie, Morgan i Alexis mogą być, na Jeremiaha chętnie popatrzę, tym bardziej, że w zadaniach jak na pięknisia radzi sobie nieźle. Co do fioletowych to w zasadzie lubię LJ i polubiłam Tonyego, który mimo wszystko wg mnie źle postąpił głosując na Cliffa i przechodząc na stronę z lekka niezrównoważonej Trish. Rozumiem, że po początkowej eliminacji miała prawo czuć się niepewnie, ale jej zachowanie jest tak infantylne, że aż żenujące. Tak już chyba mam, że ludzie z Bostonu w tym programie mi nie leżą ;) Z drugiej strony Cliff nie wzbudził mojej większej sympatii, a pozbycie się go da większe szanse pomarańczowym w zadaniach. Wystarczy popatrzeć na zadanie o nagrodę, gdy pomarańczowi mieli oderwać od słupa takiego kolosa, podczas gdy fioletowi drobinkę Alexis. Co do zadania o immunitet to byłam pewna, że przynajmniej w pierwszej, części wymagającej dużej siły fizycznej, fioletowi z 4 facetami wyrobią sobie dużą przewagę, a tu taka niespodzianka. Miło było wreszcie zobaczyć radość starych Brains.             

damian300d

Skoro opening jest w jakiejś azjatyckiej wersji to czemu nie ma go w oryginale? Bez sensu

Aparri:
Mądrym naprawde się udało że wszyscy są razem, teraz mają dobrą pozycję i moga zajść daleko, od początku niezmiennie najbardziej kibicuję Tashy z tej grupy. Kass i Spencer -  są w porządku, maja łeb na karku, ale jakoś nie przekonuja mnie do siebie. Piękni graja przeciwko sobie i może dość do tego że będą odpadać po kolei. Jeśli chodzi o Morgan to jak dla mnie może odpaść - nie lubię jej, Jeremiah jest mi obojętny, nie prezentuje nic ciekawego. Najbardziej szkoda byłoby mi Alexis bo jest urocza. Sarah - póki co wydaje się że jest bezpieczna, ale wszystko może się zmienić. Dobrze sobie poradzili w wyzwaniu o immunitet, mimo że fizycznie plemiona są bardzo nierównomierne.

Solana:
Obawiałem się o pozycje LJ'a i Jefry. Na szczęście przetrwali! Choc Trish podjeła tą decyzję głownie pod wplywem emocji to myślę że i tak wyjdzie na tym lepiej niż gdyby trzymała ze starym plemieniem gdzie przecież była na dnie. Za to dziwię się decyzji Tonego. Kompletnie nie rozumiem czym się kierował, ale mało mnie to obchodzi. Nie nalezy do moich faworytów. Ważne że LJ nie odpadł, no i zachował ukryty immunitet. Dobrze że odpadł Cliff. Był po prost nudny i myślał że ma grę w garści. Bardzo dobry blindside. Najlepiej było zobaczyć miny Woo i Lindsey. Ta dwójka też nie jest zbytnio ciekawa. A co Lindsey czyżby miała się poddać w następnym odcinku? To by było żałosne.

Wyzwanie o nagrodę było fajne, uwielbiam wyzwania w formie zapasów.

Showmag

Cytat: damian300d w Pn, 24 Mar 2014, 16:10:24
Skoro opening jest w jakiejś azjatyckiej wersji to czemu nie ma go w oryginale? Bez sensu

Czas antenowy = kasa.
W oryginale amerykańce wolą zamiast openingu puścić dwie dodatkowe reklamy.

damian300d

Ehh, wszędzie tylko te pieniądze...
A czy tylko mi się wydaje że w tle w openingu leci motyw z Micronesii?

Showmag

Podobno. Nowych kompozycji do openingów "Survivor" raczej nie ma się co spodziewać.
Russ Landau nie dostał propozycji tworzenia muzyki do 28 sezonu i raczej nie należy się spodziewać, by zaproszono go jeszcze do współpracy - cięć budżetowych ciąg dalsz.

Naprodukował się facet przez 27 sezonów, stworzył potężną bibliotekę muzyki i producentom jego praca jest już niepotrzebna.

Słowa  Landau z lutego tego roku: "Unfortunately, I was not invited to create any new music for next season. After 13 years, they have enough in their library! Moving on".