Taniec z Gwiazdami 14

Zaczęty przez Showmag, Pt, 23 Wrz 2011, 18:51:37

ciriefan

Na pewno nie robili lodów w telewizji (chyba) XD

Kardines

Niektórzy poprzednio mieli podobne osiągniecia, choćby Iga Wyrwał która była znana chyba wyłącznie z pokazywania cycków w magazynach erotycznych :P Ja jestem zadowolony ze są ludzie których kojarze, niekoniecznie z dobrych powodów, ale wole ich oglądać niz coś w stylu Isis Gee czy Marty Krupy o których nikt wcześniej nie słyszał :P

Damian

Teraz pozostaje mieć nadzieję, na dobrą oglądalność. Oby nie powtórzyła się historia, jak z "Big Brotherem". Wielki powrót i wielka klęska w niedługim czasie. :|

ciriefan

A no Iga XD Jak można zapomnieć hehe XD No mi w sumie to czy Siwiec czy Wyrwał mogą sobie brać udział, ale to nie zmienia faktu, że nie muszę pochwalać tego, co one robią i je lubić XD Plus wolałbym jednak, żeby taniec jakkolwiek się liczył w programie z "tańcem" w tytule, no ale cóż, jest jak jest.

Też trzymam kciuki za dobrą oglądalność.

Kardines

Damian

Ja jednak nie jestem pewien, czy to aż tak dobra oglądalność. W piątek wszystkie oczy skierowane były na wielki powrót programu, i nie mięli tych 4 milionów? Aż strach pomyśleć, co będzie dalej, kiedy emocje opadły! Boję się, że program zniży się do pułapu 2 milionów, a to dla takiego hitowego programu tragedia. Owszem, od 2011 roku sporo się zmieniło, ale pomyślcie sobie teraz tak: wielka premiera za nami, wszystko już jest znane, więc ilu widzów może odpłynąć...

Toni

Uważam, że oglądalność była bardzo dobra. Życzę dalszych równie dobrych wyników.
Pozor! Velký bratr nikdy nespí!

Showmag

ciriefan

Drugi odcinek nieco słabszy od pierwszego. Przede wszystkim panowie tanecznie zaprezentowali się o wiele słabiej. Marniutkie te występy były. Poza tym minusem największym ponownie była Tyszkiewicz. W tym odcinku to już przeszła samą siebie. Wielka dama jaki miała problem z podaniem dłoni Malitowskiemu. No a na koniec to nawet na proste pytanie nie umiała odpowiedzieć i jeszcze oburzona, że ktoś ją pyta o zdanie. To za co kobieto bierzesz pieniądze? Bo chyba taka jest rola jurora, żeby oceniać. Ponownie piosenki były typowe, już wykorzystywane. Do tej piosenki też już było kiedyś tańczone mambo grupowe. Poza tym śmieszne było to, że jurorzy nie wiedzieli, kim są gwiazdy (tak jak chyba Iwona nie wiedziała, kim jest Brzozowski, o ile się nie mylę. Serio, rozumiem, że to nie jest obsada z najwyższej półki, ale mogliby się przygotować i sprawdzić, bo to trochę obciach).

Można by się czepiać tych nachalnych reklam facebooka i tabletów w trakcie, ale w sumie nie będę tego krytykował. A to dlatego, że przez cały program były tylko 2 przerwy reklamowe (i to nie za długie), co jak na standardy reklamowe Polsatu jest szokiem. Jedna była na samym początku, a druga przed wynikami. Praktycznie całą część taneczną można więc było obejrzeć na raz. Z dwojga złego już wolę to nachalne lokowanie produktu niż 5 przerw reklamowych (no a jednak muszą jakoś zarobić na tym programie).

Co do panów nie myliłem się i Rozenek okazał się świetny w standardzie. Jego walc to mój ulubiony taniec odcinka. Kwiatkowski okazał się świetny w tańcu, jednak stawiam go niżej, bo irytuje mnie niemiłosiernie, jak ktoś liczy na głos w trakcie tańca (dla mnie taniec powinien być zagrany tak, żeby wyglądał łatwo i naturalnie, a tu jednak widać jest, że cały czas myśli nad niezgubieniem rytmu). Generalnie jednak cieszę się, że dobrze się zapowiada z dwóch powodów: 1 - uwielbiam Janję, to moja ulubiona tancerka polskiego TzG, więc fajnie by było, gdyby zaszła daleko 2 - i tak fanki by go przepchały, więc lepiej, żeby zaszedł daleko dobrze tańcząc a nie na zasadzie takiej jak Siwiec. Co do pozostałych panów - Brzozowski i Lenartowicz tak sobie. Gruszka był strasznie sztywny, oby trochę wyluzował, myślę, że standard będzie mu bardziej leżał (ciekawy jestem jego ramy przy tak niskiej partnerce, powinien mieć kogoś wyższego). No a hitem odcinka jak dla mnie Królikowski. Co to w ogóle było XD Jeden z najgorszych tańców w historii, ale za to taki fun, więc cieszę się, że przetrwali. Nie wiem jednak jakim cudem ostatecznie Lenartowicz miał mniej punktów u jury od Królikowskiego (a no tak, Tyszkiewicz i jej oceny), ale raczej show nie ucierpi na jego odejściu.

Za tydzień chyba już pora na taniec wszystkich par, więc może się zrobić ciekawiej i zobaczymy, jak głosy się wtedy rozłożą.

Damian

Co prawda, to prawda. O ile bardzo lubię Panią Tyszkiewicz i liczyłem na jej powrót, o tyle wczoraj trochę przesadziła. Prowadzący zadał jej pytanie, a ona nie bardzo chciała w ogóle się odzywać. Chyba zapomina, że to jednak jest jej praca. Poza tym strasznie irytujący jest fakt, że wprowadzili tyle zmian w drugim odcinku, jakby to była premiera - zegar odliczający czas, muzyka przy przejściach do pokoju gwiazd, dosyć duże zmiany w pokoju gwiazd... halo... to nie jest pierwszy odcinek. Nijak to wszystko się teraz ma do pierwszego odcinka. Owszem, fajnie że słuchają rad i zmienili np. ustawienie kamery w "green roomie", natomiast nie można przesadzać. 

Kardines

Mi chyba jako jednemu z niewielu niezbyt podoba sie Grabowski :P Byłem jakoś pozytywnie nastawiony przed programem ale widać wg mnie że średnio sie w tym czuje. W odcinku dawał albo teksty które wczesniej przygotowal, albo to samo co w 1 odcinku i przy wszystkich praktycznie występach ("bardzo ładnie", "mi się podobało" i "Iwona zazdrosna").
A z całego odcinka najbardziej podobało mi się jak Ibisz przytrzasnął ręke walizką, nie pamietam czy to tancera była, czy któraś z uczestniczek, ale było ostro :D

Damian

Drugi odcinek "Tańca z Gwiazdami" w Polsacie obejrzało 3,5 miliona widzów. Nie jest źle, ale myślałem że utrzymają oglądalność z zeszłego tygodnia.

ciriefan

Właśnie skończyłem oglądać na ipli, bo wczoraj nie oglądałem, więc na szybko napiszę od razu opinię o odcinku. Oczywiście jakby mi się mogło nie podobać, uwielbiam ten program. Zrobiło się ciekawiej przy większej ilości par. Nawet Tyszkiewicz mnie wyjątkowo nie drażniła. Za to Pavlovic mnie zaskoczyła kilkoma ocenami. Jakbym miał ustawić tańce w kolejności od tych, które najbardziej mi się podobały to:
1. Kwiatkowski - jak dla mnie bomba, super energia, oddał charakter, z resztą to mój ulubiony taniec z wszystkich
2. Halejcio - czułem, że będzie genialna w standardzie i nie zawiodła. Foxtrot jaki drugi taniec i taki poziom, nieźle.
3. Gruszka - jakie miłe zaskoczenie, byłem w szoku, że miał taką ładną ramę. Biedna Nina musiała się dopasować. Standard będzie mu leżał.
4. Moro - ta 10 Iwony to jakaś kpina. Ze 3 razy straciła równowagę i było to strasznie widać, w tym jeden raz tak się zachwiała prawie jak Szostak w walcu w zeszłym tygodniu. Poza tym dla mnie jakoś tak bez emocji wyszło.
5. Brzozowski - lekko, rytmicznie, przyjemnie
6. Królikowski - a jednak cza-cza to był wypadek przy pracy, tutaj pokazał, że jednak miał coś do zaoferowania. Kompletnie niezasłużona eliminacja.
7. Zając - sądziłem, że będzie dużo lepiej. Trochę mnie rozczarowała, było mocno przeciętnie.
8. Siwiec - tutaj 1 jak dla mnie kompletnie niezasłużona, chociażby dlatego, że za czaczę, w której zapomniała kroki, dostała 3, a tutaj odtańczyła choreografię i 1. Nieobiektywnie jak dla mnie trochę to było ocenione. Mi się ten taniec nawet względnie podobał. Najbardziej drażniła mnie jej fatalna rama, momentami to była uwieszona na Janku.
9. Rozenek - dla mnie straszne to było, strasznie sztywno i niekomfortowo wyglądał
10. Szostak - nie pokazała kompletnie nic poza stawianiem kroków, a sądziłem, że samba to będzie jej taniec, bo ma czym potrząść i pokręcić.

Generalnie szkoda Antka, bo naprawdę sympatyczny koleś. Powinna była wylecieć Siwiec, bo te jej miny i przewracanie oczami są nie do zniesienia. Widać, że jej to nie sprawia przyjemności i chyba sama chciałaby już odpaść. Dziwi mnie, że nie wywalili Rozenka przy takiej okazji, jako że jest z TVP2 a nie Polsatu. No i szok, że Klaudia tak nisko spadła w ostatecznej klasyfikacji, zwłaszcza że za nią trzymam najbardziej kciuki. Teraz po prostu nie może pozwolić sobie na żaden gorszy taniec, bo będzie po niej.

Pochwalę Polsat też za to, co zaobserwowałem (obym ta obserwacja była prawdziwa), że mocno wzorują się na edycji amerykańskiej (TVN wzorował się bardziej na brytyjskiej). Za tydzień mają być piosenki osobiste, a w amerykańskiej od kilku sezonów też jest personal week. Jak jeszcze wprowadzą trio challenge, instant dance czy tańce grupowe, to będzie pewność. No i tekst Ibisza do Kwiatkowskiego "obyś tańczył do finału, a może i w następnej edycji" daje mi cichą nadzieję na edycję all-stars (w USA też była to edycja 15) - to byłaby prawdziwa bomba.