[Kanada] Big Brother Canada 2

Zaczęty przez Damian, Śr, 05 Cze 2013, 17:28:40

Damian

Damian

Drugi sezon Kanadyjskiego "Wielkiego Brata" będzie realizowany w zupełnie nowym domu, w innym miejscu. Z pewnych przyczyn, o których nie wspomniano produkcja musi się przenieś w nowe miejsce. Pierwotnie w drugiej edycji "Big Brothera" dom miał pozostać dotychczasowy. Twórcy zapewniają też, że przygotowują na nową edycję bardzo mocny i szokujący twist, którego jeszcze nigdy nie było w żadnym "BB" na świecie!

Damian

Ujawniono zdjęcia nowego domu "Wielkiego Brata":
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.539115339534798.1073741827.239909169455418&type=1
Trzeba przyznać, że po raz kolejny jest bardzo nowocześnie, całość prezentuje się świetnie. Producenci BB USA powinni się od nich uczyć...

Rosa

Musze przyznac że początek bardzo dobry. Widac że jest spora liczba ludzi ktorzy wiedza że grają, cos sie dzieje, generalnie naprawde jest ciekawie i z pewnoscia edycje bede dalej ogladał.

Damian

Podzielam zdanie kolegi wyżej. Początek niezły, twist z wyborem ostatniego gracza przez widzów bardzo dobry. W efekcie wszyscy teraz się zastanawiają, czy ta nowa osoba nie jest podstawiona. Poza tym nadal zachwycam się całą otoczką techniczną. Całość jest nawet bardziej nowoczesna i dynamiczna od Wielkiej Brytanii! Podoba mi się to!

Rosa

2x10
To po prostu przechodzi ludzkie pojecie jak to niektore kobiety potrafią byc głupie (zazdrosne?). Najpierw IKA która teoretycznie WIE co w trawie piszczy i ma jakis plan kompletnie marnuje swoje HoH po to aby próbować pozbyc sie całkowicie niegroźnej Heather a potem Rochelle w jeszcze gorszym stylu przy swoim HOH pozbywa się swojej najbliższej sojuszniczki  :szok:. To jest gorsze niz to co zrobiła Kalia gdy nominowala Lewona.

Damian

2x10
Totalnie mnie wciągnęła owa edycja. Powtarzam się i będę się powtarzał, ale to jest o kilka poziomów lepsza rozrywka niż w wersji amerykańskiej. Świetne są te "smaczki", czyli przeróżne akcje niekoniecznie związane ze sztywnymi zasadami programu. Ostatnio świetną akcją był powrót zabawnej Marshy. Również ostatni POV genialny i nieprzewidywalny!

Showmag

Male przypomnienie: pisząc o programie przed postem wpisujemy nr sezonu i odcinka.

Guuki

Jestem zachwycony rozmachem, z jakim realizowane są kanadyjskie edycje. Oglądałem pierwszą, wywarła na mnie ogromne wrażenie, teraz oglądam drugą i jestem pod jeszcze większym wrażeniem - pomieszanie BBUSA z BBUK wyszło im zdecydowanie na dobre, dzięki temu mamy całkiem ciekawą mieszankę i mnóstwo dobrej rozrywki. Zawsze byłem zwolennikiem edycji brytyjskich, ale oglądając to co się dzieje w Kanadzie, to się zmienia ;) .

Moimi ulubionymi uczestnikami BBCAN2 są zdecydowanie Sarah i Adel, może też Neda, ale to głównie za  jej urodę, hah.
Cieszę się, że ostatnio odpadła Ika. Wredna, zadzierająca nosa dziewczyna, w dodatku silna jako uczestnik. Teraz nie lubię też Sabriny, głównie przez jej nikczemny plan manipulowania domem, głównie Rachelle. Wkurza mnie też Andrew, czuje się takim samcem alfa domu i z pewnością jest dużym zagrożeniem dla moich faworytów jako uczestnik (mimo że Sarah też należy do grupy "First Five", myślę, że Andrew wkrótce zawrze sojusz tylko z Allison).

Arisę kocham jako prowadzącą. Cieszę się też z poeliminacyjnych wydań "Side Show" i z powrotu, znanych z pierwszej edycji, Gary'ego i Petera.

Ahh, i powróciła Marscha :) . Uwielbiam te jej sekretne misje (super, że Arlie nie ma już tej idiotycznej fryzury!).

To tyle ode mnie. Z niecierpliwością czekam na kolejne odcinki programu.

Damian

2x11
No i Ika z hukiem wyleciała z domu Wielkiego Brata! Kto by się spodziewał, że taką konkretną akcję wymyśli produkcja! W pewnym momencie w ogrodzie zaczęły spadać z góry różnokolorowe piłeczki, z liścikami. Zadaniem uczestników było zliczenie piłeczek. Jako jedyna obliczyła to poprawnie właśnie Ika. Wtedy zaczęła się cała akcja. Ika w samotności musiała wybrać grubą kasę dla siebie lub listy od rodzin dla uczestników. Praktycznie każdego z uczestników zaczęła krytykować, myśląc że nikt tego nie widzi. Tymczasem całą sytuację mieszkańcy domu mogli zobaczyć na plazmie. Ika wybrała kasę. Została wręcz "zlinczowana" przez większość. W efekcie wyleciała z domu podczas głosowania. Po jej wyjściu prowadząca zdradziła jeszcze jedną ważną rzecz: tym razem HOH została... Kanada! Nie można narzekać na nudę w tym programie. Big Brother Kanada ciągle trzyma w napięciu!

Guuki

2x16
Druga edycja BBCAN jest jedną z lepszych wersji BB, jakie kiedykolwiek oglądałem. Odcinek 16. równie wypełniony ciekawymi elementami wzbudzającymi emocje. Konkurencja POV bardzo fajna, producenci nie oszczędzają na scenografii. Kenny wygrał i zdjął z siebie zagrożenie eliminacji. Ehh, a Heather była tak blisko xD .
Sekretne POV? Totalne zaskoczenie :) . Allison pobawiła się w detektywa i odkryła pomieszczenie, w którym na początku edycji mieszkała. I przy okazji zgarnęła tę nagrodę. Dobrze, że jej nie użyła już teraz, bo Sarah, nominowana w miejsce Kenny'ego podczas ceremoni POV, ma znacznie większe szanse na opuszczenie domu (szkoda, bo to moja faworytka).
Dom jest wyraźnie podzielony. Całym sercem kibicuję grupie Outsiderów, mimo że Sarah jest w tej drugiej grupie. Nie znoszę Kenny'ego, Sabriny i Rachelle.

Polecam oglądanie Live Feeds. Potrzebna przeglądarka Chrome i wtyczka Hola!, by uniknąć blokady geograficznej. Ostatnio oglądam, Sabrina i Rachelle w jacuzzi, nagle ta druga się zesikała. Woda zrobiła się żółta, a Sabrina z niedowierzaniem "Rach, zesikałaś się?! Tam jest wielka, żółta plama!"  :updown: . Właśnie dla takich akcji podglądam mieszkańców na żywo, bo w odcinkach to głównie pokazują strategie, rozmawianie o sojuszach, skupiają się na grze.

joker

2x16
O ile cała edycja jest bardzo ciekawa, to sekretne POV jest moim zdaniem strasznie naciąganym pomysłem ratowania Allison. Pytanie tylko w imię czego? Jako gracz nic nie wnosi do programu, chyba że chcą ja tym trochę uaktywnić, żeby wielki twist z sekretnym pokojem nie okazał się nic nie warty.

Rosa

2x17
Nie zgadzam się z tym. Allison akurat nie potrzebowała tego veto bo uratowała sie bez niego.
Bardzo dobry sezon, fantastyczny tydzień w którym pozegnalismy Andrew, Sarę i Kennyego (ale z niego byl nudziarz) no i moge spokojnie ogladac dalej i liczyc na to że Sabrina będzie ryczała coraz częsciej.
Komu kibicuję? Jon, Neda, Arlie i Allison (nawet wybaczam jej to chwilowe zaćmienie umysłu z Andrew, ważne że podoba mi to że potrafi grać)

Oddzielną kwestią jest side show. Owszem, wywiady i Petera sie oglada całkiem nieźle ale po prostu NIE MOGĘ patrzeć na idiotyczne przebieranki Garyego. Całe szczęscie że ten gościu jednak nie wygrał 1 edycji.