X Factor 3

Zaczęty przez Toni, Nd, 03 Cze 2012, 09:02:50

Nayma

CytatCi co chcą oglądać ten program w Polsce niech go oglądają, Ci co nie chcą niech nie oglądają a nie wypisują, żeby zniknął. Proste.
Toni, chyba nikt nie życzy temu programowi zniknięcia z anteny, tak po prostu :) To tylko telewizja, jeżeli ktoś by nie chciał, to tak jak powiedziałeś, po prostu by nie oglądał. Ja jednak bardzo bym chciała, żeby był wreszcie realizowany na dobrym poziomie, aniżeli zniknął. Pamiętasz odcinek Bootcamp (choć w polsce nie może się to tak nazywać, tylko po prostu Drugi etap...) z tego roku? Nawet nie wiadomo było kto dokładnie przeszedł. To już jest dnem całkowitym. To tylko telewizornia i z uporem maniaka oglądam jedynie Top Model i X Factor, i chciałabym, by ten drugi program przynosił mi tyle emocji co pierwszy, realizowany na bardzo dobrym poziomie, na głowę bijący zagraniczne wersje, inaczej niż rodzimy XF, który pod względem realizacji ośmieliłabym stwierdzić, że jest w czołówce najgorszych programów na świecie.
Cytatale chętnie przeczytam kto mógłby zająć jego miejsce i mieć taką osobowość jak on.
Znaczy kto miałby co rok mówić stworzonym przez jury zespołom, że był to eksperyment, "a eksperymenty mają to do siebie, że często się nie udają", kto nie powiedziałby przez całą edycję nic ważnego i konkretnego o wykonach i umiejętnościach wokalnych uczestników, kto ośmieszałby siebie i nasz naród "rozmawiając" z zagranicznymi gwiazdami, kto powiedziałby do któregoś z uczestnika, że w rankingu wyszukiwarki google pobił kogoś innego i mogłabym tak wymieniać jeszcze długo ... ?
Moje wymarzone jury w PL składałoby się z osób Czesława Mozila, Natalii Siwiec, Gosi Andrzejewicz i Jacka Cygana.

Damian

Toni, każdy ma prawo się wypowiedzieć, a każda wypowiedź nie musi Ci pasować, widocznie lubisz takie tandetne programiki, każdy ma swój gust. Dla mnie ten program to najgorsza adaptacja formatu zagranicznego od kilku lat. Dawno tvn tak nie zepsuł czegoś z zagranicy, zazwyczaj udawało im się dostosować format do naszego kraju, tym razem to jedno wielkie bagno. Dlatego też sądzę że powinien bezpowrotnie zniknąć, co z pewnością wkrótce nastąpi. A Kubę mogłoby zastąpić naprawdę wiele, wiele osób.

Toni

Chętnie przeczytam tych następców Kuby tak więc proszę Cię podaj nazwiska.
Podstarzały Kuba Wojewódzki który na FB ma prawie milion kliknięć lubię to ale przecież to nic nie oznacza.
Oczywiście, że każdy ma prawo się wypowiedzieć tylko, że twoje argumenty bywają bardzo często po prostu dziecinne i bez sensowne.
Program powinien zniknąć bo ma między innymi beznadziejną oglądalność. :) Ale już The Voice którego oglądało jeszcze mniej ludzi powinien mieć kolejną edycję. Gdzie tu jest jakaś logika?
Słuszna wypowiedź Naymy. Ten kto nie chce niech nie ogląda.
Szanuję Twój skład jury lecz dla mnie jest on kompletnie nie do przyjęcia.
Pozor! Velký bratr nikdy nespí!

Damian

Tyle że The Voice miał jakiś sens, a tu jest straszna, naciągana tandeta.

Toni

Taa program był baaardzo ciekawy. Nie wspomnę o super jury i ich znajomych uczestnikach i fantastycznej reklamie.
Nayma, co do jury w 3. edycji X-Factora ja widziałbym tam Fiolkę Najdenowicz ponadto może Natalię bądź Paulinę Przybysz, jakąś uczestniczkę talent show? Brodka? Jeszka? do wyboru także Maria Peszek, Basia Trzetrzelewska, Oceana ... Viganna Papina :), Natalia Siwiec.

Kardines

Dla mnie Wojewódzki jest jedyną osoba która powinna zostać w jury :P Czesława połowy wypowiedzi i tak nie rozumiem, Tatiana jest za miła i przez to nudna. A od takiej Siwiec Kuba różni się chociażby tym że jest dziennikarzem muzycznym ;] Jury 4 osobowe, nowi jurorzy poza Kuba i dla mnie byłoby super :P

Toni

Słuszna uwaga. Kuba musi zostać (i pewnie zostanie). Nie wyobrażam sobie programu bez niego.

Toni

Myślę sobie, że Anja Orthodox także byłaby odpowiednia jako jurorka. Nie byłaby raczej jak ciepłe kluchy.

Toni

Mimo, że lubię Jarosława Kuźniara to uważam, że jego miejsce jest w TVN 24 niż jako prowadzący X-Factora.
Jestem bardzo ciekaw kim będzie nowa prowadząca osoba.
Co do jury to w dwutygodniku "Show" na ostatniej strony jest zawsze zadane jakieś pytanie i odpowiedź na nie.
W najnowszym numerze brzmi ono "Czy Tatiana odejdzie z X-Factor?" Odpowiedź brzmi nie.
Z działu PR stacji TVN: "Póki co, nie planujemy zmian w jury następnej edycji "X-Factora". Smutne to jeśli tak będzie.
Z drugiej strony może nie chce odejść a oni z niej zrezygnują. :)

Nayma

Nareszcie! Podejrzewam, że to najlepsza decyzja w jego życiu. Chyba pan Jarosław już sam czuł, że widzowie oglądając go w tym programie osiągali szczyt żenady. Na szczęście w porę się opamiętał i trzeciej części kompromitacji nie będzie.
Teraz tylko z niecierpliwością czekam na oficjalną informację tvn w sprawie jury i nowego prowadzącego. :)
Ze swojej strony na wolne miejsce po panu Kuźniarze zaproponowałabym Ryszarda Kalisza. Jego młodzieńczy styl i polot z pewnością sprawdziłby się w tym programie. Także dla samego pana Kalisza byłaby to nowa rola w życiu, w której moim zdaniem wypadłby znakomicie. Na wzór edycji amerykańskiej mogłaby pojawić się także współprowadząca, w tej roli widziałabym Kazimierę Szczukę lub którąś z pań Grycan. Natomiast za stołem jurorskim w tej edycji chętnie zobaczyłabym po raz kolejny Czesława Mozila, a razem z nim:
- Jedną z lepszych, o ile nie najlepszą polską wokalistkę Gosię Andrzejewicz, niegdyś uwielbianą przez masy,
lub:
- Ilonę Felicjańską, jej debiut muzyczny wypadł moim zdaniem bardzo dobrze, poza tym pani Ilona już od kilkunastu lat gości w rodzimym show-biznesie i można rzucić się ze stwierdzeniem, że wie o nim tyle, co nikt w Polsce, oprócz tego mus jest dodać, że swego czasu osiągła międzynarodowy sukces,
lub:
- Jedną z wokalistek zespołu Miriami, osobiście naciskałabym na Janę Sniktus, dziewczyny w bardzo krótkim czasie zyskały wielką sławę oraz rzeszę fanów, ich singiel "Sexualna Niebezpieczna" może konkurować z takimi przebojami jak "I Will Always Love You", "The Show Must Go On" czy "My Heart Will Go On" w kategorii najpopularniejszych piosenek ostatnich kilku dekad,
lub:
- Małgorzatę Kożuchowską, tak po prostu, jest wybitną polską aktorką, i kto wie, może w roli jurora/mentora sprawdziłaby się lepiej, niż osoby związane ze światem muzyki, niestety udział pani Małgorzaty jest raczej wątpliwy, ponieważ z tego co wiem, miała pojawić się już podczas 2 edycji, jednak na udział w programie nie pozwolił jej dyrektor Teatru Narodowego, w którym gra, Jan Englert,
lub:
- Natalię Siwiec, pierwszą damę światowych bulwarówek oraz portali plotkarskich ostatnich kilku miesięcy, Natalia już parę razy udowodniła, że potrafi śpiewać i nie jest zwykłą, jednosezonową artystką, choć niektórzy mieliby pewnie co do tego wątpliwości, moim zdaniem Natalia jak nikt inny mogłaby poprowadzić wykonawców ze swojej grupy na sam szczyt,
lub:
- Jolantę Rutowicz, prawdziwa OSOBOWOŚĆ telewizyjna, piosenkarka, modelka, amatorsko także łyżwiarka figurowa, po zasłużonym zwycięstwie w jednym z programów telewizyjnych nie zniknęła przez 5 lat, Polacy ją pokochali, może Jolanta nie posiada zbyt dużej wiedzy muzycznej, ale według mnie byłaby najciekawszą jurorką w historii polskich programów talent show, i może miałaby nawet dużo do powiedzenia, moim zdaniem warto dać jej szansę, mam nieustanne wrażenie, że Jolanta mimo licznych talentów jest trochę niedoceniona w Polsce, najwyższy czas to zmienić,
lub:
- Michalinę Manios, podobnie jak Jolanta Michalina jest modelką i piosenkarką, jako była uczestniczka programu reality show oraz stała bywalczyni warszawskich salonów mogłaby przekazać uczestnikom niezbędną wiedzę do poruszania się w świecie fleszy i kamer, natomiast warsztat wokalny Michaliny w połączeniu z jej niewątpliwym talentem pozwoliłby jej na przeprowadzanie lekcji muzycznych, nie podlega także wątpliwości że MM ze względu na swoje przeżycia jako pierwsza jurorka w historii polskiej edycji X Factora byłaby dla swoich podopiecznych mentorką czegoś więcej, niż ci dotychczasowi, moim zdaniem przydałby się tam ktoś taki jak ona,
oraz na deser drugi mężczyzna w jury, i do objęcia tego stanowiska mam takich oto kandydatów:
- Leszek Możdżer,
- Jacek Cygan,
- Tomasz Pukacki,
ale na 99,99% i tak zostanie Kuba Wojewódzki, i może nawet nie będzie to jednak, jak pisałam we wcześniejszych postach, takie złe.

Odbiegając nieco od moich marzeń i planów, całkiem poważnym kandydatem na miejsce prowadzącego jest chyba Maciej Stuhr, a jury jak to przeważnie bywa pozostanie bez zmian. Jeżeli moje domysły względem zatrudnienia pana Stuhra okażą się prawdą, u jego boku także widziałabym którąś z pań Grycan. Byłby to najciekawszy duet prowadzących ostatnich lat, bo choć Grycankom od początku ich kariery towarzyszy ludzka zazdrość, wyśmiewniactwo, itd. osobowości odmówić im nie można.

Toni

Podobałaby mi się obecność dwóch Pań i jednego Pana w jury. Wojewódzki, Siwiec i (dzięki Nayma za Jolantę Rutowicz) Rutowicz. :)
Serio to Wojewódzki, Najdenowicz (śmiesznie) Ortodox (niech będzie ostro bynajmniej powinno z nią tak być, zimne prysznice). Obie nie bo jury 50+ może nie bardzo mimo, że obie Panie znają się na muzyce. Z drugiej zaś strony od kogo młodzi się mają uczyć, czyich rad słuchać jak nie starszych, doświadczonych. :)

Nayma

Ja natomiast jeżeli miałabym wybrać tylko 3 osoby z tych, które podałam (2 kobiety i 1 mężczyznę, obok Czesława) to byliby to: Tomasz Pukacki, Michalina Manios i Natalia Siwiec.

Toni

Jestem zwolennikiem fachowego jury tj muzyka to osoby które na niej się znają, jeszcze bardziej mile widziani gdy są muzykami. Przykład jury MBTM. Owszem Wojewódzkiego powinienem wówczas skreślić.
Jeśli jak dotąd trzy kategorie uczestników to jednak tak jak pisałem wcześniej Wojewódzki, Najdenowicz, Orthodox bądź za którąś z nich Siwiec/Brodka.

Nayma

A co powiedziałbyś na duet prowadzących Beatka i Henio z "Pamiętników z wakacji"? :)

A w jury Kuba i Czesław, wraz z dwiema nowymi jurorkami - Natalią Siwiec i Moniką Brodką.