X Factor 3

Zaczęty przez Toni, Nd, 03 Cze 2012, 09:02:50

Toni

A jednak. Podczas wczorajszego finału Jarosław Kuźniar ogłosił, że wiosną przyszłego roku odbędzie się 3. edycja.
Pozor! Velký bratr nikdy nespí!

Damian

Na nieszczęście. :P Program do niczego, zapycha ramówkę. Przykre jest że "The Voice" na poziomie spadło, a cieszący się niewiele większą oglądalnością "X Factor" został. Wielka szkoda.

Toni

Cóż no. Ja uważam wręcz odwrotnie. Ciekawszym formatem jest dla mnie X-Factor i cieszę, że odbędzie się 3. edycja.
Nie zaskoczyła mnie coprawda ta wieść. Mimo gorszych wyników od tego co było w zeszłym roku to spodziewałem się trzeciej odsłony.
Chciałbym aby Jarosława Kuźniara zastąpił ktoś inny (jednak pewnie tak nie będzie).
Mimo sympatii do Tatiany, która bardziej się sprawdziła niż Maja to jestem zdania, że powinna zasiąść nowa osoba za nią tak samo jak i za Czesława.
Programowi potrzebna jest metamorfoza w jury. Kuba jednak musi zostać.

ciriefan

Ja też się nie zgadzam z tym, że program powinien zejść z anteny, sam format jest dosyć ciekawy. Kuźniar oczywiście musi zniknąć. Nie zgadzam się natomiast co do tego, że Kuba powinien zostać jako jedyny. Jak dla mnie on właśnie z jurorów powinien być pierwszy w kolejności do wymiany (wiem, to niemożliwe, to pupilek TVNu). A jak nie on, to Czesław, na pewno nie Tatiana, która jurorką była świetna. Wolałbym już, żeby przestali realizować Mam Talent i np. Chylińska zastąpiła Kubę albo Czesia. Co też jest niemożliwe, bo MT miał świetną oglądalność, ale troszeczkę format typu: castingi, półfinały i finał trochę jest nudny. Dlatego będę za programami, w których jest inaczej. A The Voice pomimo tego, że widziałem tylko jakieś pojedyncze fragmenty, to też uważam, że powinni dać jeszcze jedną szansę programowi, bo format też jest ciekawy.

Toni

Owszem Tatiana sprawdziła się znakomicie w roli jurorki ale żeby się szybko nie znudziło podczas pierwszych odcinków kolejnej edycji wolałbym kogoś innego np Kasia Nosowska.
Wogóle to powinno się eksperymentować co edycję z jury. Nie mam na myśli co edycję wymieniać wszystkich ale chociaż z jedną osobę.
Ile to daje (pod warunkiem, że nie zmieni się osoby na gorszą) wiemy po zamianie Maji na Tatianę.
Kuba do wymiany? Masz rację, niemożliwe aby miałoby go nie być. :)
Przetasowań w jury Mam talent - X-Factor nie chciałbym.

chatiflatt

Nosowska powiedziała kiedyś, bodajże w Maglu towarzyskim, że proponują jej bardzo często takie jurorowanie, ale nigdy nie weźmie w czymś takim udziału.

Również uważam, że kolejnej edycji nie powinno być. Finał pokazał, że format już po dwóch odsłonach się wyczerpał.
"Może kiedy umierasz wszystko umiera, wszystko i wszyscy? Zostaje tylko pustka, próżnia, dziura, którą starają się wypełnić ci, którzy pozostali."
Barbara Weston

Toni

No właśnie. Wiem, że nie zasiądzie w jury. Z jednej strony szkoda zaś z drugiej dobrze, że udział w programie i profity z tego to nie wszystko.

Nayma

Jakie zmiany byście chcieli w 3 edycji? Ja przede wszystkim nie chcę Jarosława Wieśniara hahaha :D

Toni

Takich zmian jak np w startującej w sobotę 3. edycji niemieckiego X-Factor.
Zmiana jury. Niech pozostanie Kuba Wojewódzki (tak jak pozostała tylko z poprzedniego jury Sarah Connor).
Pozostałe dwie osoby jakieś fajne kompetentne a nie np Małgorzata Kożuchowska.
Fajne a zarazem ciekawe np jak Kora.
Prowadzący także obowiązkowo do wymiany do tego może zmiana oprawy studia tzn krzesła jurorów nie przy stole a jak w The Voice.
Ciekawym pomysłem byłoby także wprowadzenie czwartej grupy uczestników i co za tym idzie czwartego jurora (16-24, 25+, duety, zespoły bądź też podział solistów na chłopaków i dziewczyny).
Ściągnięte żywcem coprawda z Niemiec ale cóż no jeśli sami nie potrafimy zaproponować zmian to dobre i podejrzenie jakie zmiany wprowadzają inni podczas gdy nie są to zmiany na gorsze.

Nayma

Czytałam, że od tej edycji X Factor w Niemczech będą mogły oprócz grup wokalnych startować także normalne zespoły, wokale, instrumenty itp. Tak samo jest bodajże w Grecji. Według mnie to bez sensu, bo czemu w takim razie nie mogą zgłaszać się soliści instrumentaliści? Co prawda na jedno to dobrze dla takich zespołów, bo w naszym X Factor szli promować swoje bandy wokale w zespołach, tak jak np. Dziewczyny, Kasia Brzostek i Ada Szulc z 1 edycji, bądź też Asia Kwaśnik z 2, która udziela się w kilku zespołach, choć jak sama przyznała woli zmierzać ku karierze solowej, ale tak czy siak dziwnie to wyszło.

Toni

Tak, nowością będą zespoły. Owszem masz rację z jednej strony soliści instrumentaliści są poszkodowani lecz jest też druga strona medalu o którym piszesz.
Zobaczymy czy zda to egzamin. Różnica między zespołami a duetami może nie być bardzo zauważalna chyba, że zespoły będą miały swoje instrumenty aczkolwiek wszystkie takie napewno nie będą.
Naszemu X-Factorowi także jest potrzebny jakiś większy lifting.

podmark

Nie zdziwiłbym się, gdyby podobna akcja odbyła się w nowej edycji polskiego X Factor... Oczywiście całkiem przypadkiem  :devil:

https://youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=hmvB0Tdmx18

Toni

Na początku grudnia ruszają prekastingi do 3. edycji X-FACTOR.
Wrocław, Zabrze, Gdańsk, Warszawa.

Nayma

Przykro nam Damian :)