[Australia] Big Brother 09

Zaczęty przez Damian, Wt, 15 Lut 2011, 22:42:20

Toni

Estelle nie odstępuje na krok nowej uczestniczki Avy a tej jak widać to nie przeszkadza.
Brat pokazał w tajemnicy Benajminowi i Stacey kolejne pomieszczenie. Tym razem kawiarenkę gdzie mogli zjeść różne ciastka, napić się kawy, usiąść przy stoliku...:)
Szósty tydzień jeśli chodzi o oglądalność także narazie spadkowy w porównaniu do poprzedniego.
Pozor! Velký bratr nikdy nespí!

Toni

Bardzo podobają mi się te śmiechy na widowni podczas oglądania daily w trakcie niedzielnych i poniedziałkowych live programów oraz podczas nominacji. :)
Ava chroniona od nominacji miała w zamian inne zadanie. Musiała wybrać jedno z pudełek. W jednym mp3 z muzyką, w drugim odświeżacz powietrza, w trzecim przybory do czyszczenia szyb. Trafaiło się jej to ostatnie. Podczas gdy pozostali uczestnicy znajdowali się w pomieszczeniu gdzie nominują ona musiała wyczyścić wszystkie szyby w domu. Ray wybrał George'a jako tego który posiada nomination super power.
Ten w pokoju zwierzeń przyglądał się ile punktów dostają uczestnicy podczas nominacji jednak nie widział od kogo.
Po zakończeniu nomininacji mógł anulować głosy jednego z uczestników. Anulował głos Benjamnina gdyż uważał,
iż to on go nominował. Jednak tak nie było i George pozostał nominowany. :) Angie w ten sposób wypadła z listy nominowanych.

Damian

W domu jest/ będzie jakiś pies? To sugeruje zwiastun odcinka pokazują budę i łapki...

Toni

Piąty exit. George. Troszeczkę jestem zaskoczony.
Nominacje - Angie, Estelle, Ava. Może w końcu Estelle wyleci.
Deliah to Intruder Nr 3. :)

Toni

Fajnie, że intruder nr 2 Sam także od razu nie wszedł do domu. Bradley miał misję aby udać się na pokład statku (gdzie nowy przebywał) ze zdjęciami uczestniczek by opowiedzieć Samowi o tym jakie one są. :)
W poprzednim tygodniu fajne też nawet było zadanie tygodniowe. Double B FM Radio. Uczestnicy w parach prowadzili różne audycje. :)

Toni

Wszystkie dziewczyny były podekscytowane gdy zobaczyły na ekranach telewizora w salonie nowego uczestnika Sama.
Po zrobieniu się na bóstwo wszystkie wyglądały pięknie a Sam miał niepowtarzalną możliwość porozmawiania z każdą z osobna na statku.
Pozostali uczestnicy mogli oglądać wszystkie randki. :) Bez głosu. Benajmin komentował to co widział w studio Double B FM.
Po rance z każdą dziewczyną mógł wybrać jedną z którą będzie mógł dłużej spędzić czas. Wybrał Estelle. Widać było zazdrość pozostałych dziewcząt. Tym razem pozostali mieszkańcy mogli nie tylko obejrzeć ale i posłuchać o czym rozmawiają. Po pewnym czasie Estelle wróciła do domu razem z Samem.
Nie pamiętam żeby wszystkie dziewczyny w BB były tak urodziwe jak tutaj. Jednak wybierając najładniejsze wskazuje Ave, Layle i Angie.
Pomysł na randkę fajny oraz to, że drugi nowy uczestnik nie wchodzi tak o prostu do domu tylko jest to poprzedzone na początku ukrywaniem się przed mieszkańcami.
Biedni faceci. Przygasnęli po tym jak w domu pojawił się Sam. Cóż no. Spora konkurencja. :)
Środowy odcinek (Day 37) był drugim specjalnym odcinkiem Intruder Special i trwał półtora godziny. Tydzień wcześniej dotyczył Avy.
Tam nikt nie pali!! Szoook!!!

Toni

Niby tylko zabawa w pocałunki a wyszła na jaw zazdrość Layli i Angie o Sama która przerodziła się w kłótnię.
Zaskoczyło mnie to, że Wielki Brat zareagował wzywając Angie do diary room. Nie zdziwi mnie to jak dziś wyleci Angie.
Nawet jeśli zostanie oznacza to jedno. Chyba koniec przyjaźni między Laylą a Angie. Dziewczyny trzymały się razem od samego początku.

Toni

Dobiegł końca siódmy tydzień. Średnia oglądalność w minionym tygodniu wyniosła 1,07 miliona widzów.
Znowu mniej w porównaniu do poprzedniego tygodnia.
Najwyższa oglądalność to 1,01 miliona widzów (łącznie trzy razy) z kolei w pozostałe dni poniżej miliona.
Najmniej 0,82 miliona w piątek.

Od tego tygodnia niedzielne eviction show zostaje przeniesione na wtorek, nominacje na środę.
W poniedziałki odcinki Super Star. Nie wiem co one będą oznaczać.
Tak więc w niedziele BB nie będzie. Emisja od poniedziałku do piątku.
Poniedziałek - środa po półtora godziny. Pozostałe dni bez zmian tj czwartek godzinę, w piątek pół godziny.
Standardowe odcniki daily będą tylko w dwa dni gdyż w poniedziałki wydaje mi się, że także będą z Sonią.

Toni

Szósty exit. Tym razem to Ava. Szkoda. Po raz drugi ocalona Angie, Estelle upiekło się po raz czwarty.
Jutro nominacje. Tym razem tylko płeć piękna będzie nominowana.

Nie zdziwiło mnie to, że Angie otrzymała najwięcej głosów podczas nominacji po ataku w zeszłym tygodniu na Laylę.
Nomination Super Power było fajne. George wybrał Laylą. Ta mogła nominować tylko jedną osobę ale za to przyznając jej aż sześć punktów.
Moim zdaniem udawała w diary room jak jest jej bardzo ciężko, źle nominować. Sztuczne to było.

Toni

Tym razem nominowane cztery osoby. Sam, Bradley, Angie, Michael. A miały być nominowane tylko dziewczyny.
Fajnie zaskoczył Brat mieszkańców nowym uczestnikiem a w zasadzie uczestniczką . Delilah. :)
Po kilku minutach spaceru po domu wysikała się w sypialni. :)
Coraz więcej czasu spędza Sam z Laylą. Szczerze sądziłem, że będzie flirtował z Angie bądź Estelle.

Toni

Do środy w poprzednim tygodniu w każdym daily odcinku tego dnia było wspólne gotowanie nominowanych dla reszty uczestników oraz zadanie jako Captains challenge podczas którego zwycięzca mógł wybrać jednego uczestnika i spędzić kilka godzin na Captains Quarters.
Tak było i w zeszłym tygodniu. Zwycięzcą został Sam z Laylą. Nie byłoby nic dziwnego gdyby nie to, że pokład statku zmienił się na niekorzyść.
Żadnych luksusów, straszny bałagan, fotele w basenie... Przebywanie oraz spanie pod gołym niebem na hamaku. Luksusowa żywność to konserwy w puszkach. Pokład statku to teraz pokłd statku piratów z ich charakterystyczną biało czarno flagą. :)
Layla nawiązała kontakt z mieszkańcami w domu. Ci dowiedziawszy się o tym, że są głodni i mają tylko konserwy przerzucili im w pudełku kurczaka w sosie. :)
Nominowana Ava, Angie oraz Estelle musiały przygotować posiłki z kuchni francuskiej. Fajne były motywy jak wieża Eiffla, flagi, berety.
Fajnie jakby co tydzień był inny kraj podczas gdy Francja pierwszym z nich.
Zaskoczony byłem nowym zadaniem tygodniowym. Znane z niemieckiego Big Brothera które tam nazywało się Worker 01 które polegało na tym, że rzekomo wszyscy w tym samym czasie będą udawać się do ciasnych pomieszczeń gdzie będą musieli wykonywać różne często ciężkie zadania. Jednak tak naprawdę zadania te codziennie wykonuje je ten uczestnik który wybrał sobie strój z numerem 01. Podczas pracy pracownika 01 pozostali imprezują. :)
Na pewien czas przed zakończeniem zadania uczestnicy mają czas aby ubrać się w stroje, posprzątać w domu i udawać, że także pracowali i robili to samo co pracownik 01.
Zadanie zostaje zaliczone jeśli pracownik 01 nie spostrzeże się, że pozostali wkręcali go, że też pracowali. :)
Zadanie podoba mi się bardzo. Jestem ciekaw w którym kraju miało ono swoją premierę. Może były to Niemcy w 6. edycji? Pamiętam, że padło na Yousefa który baaardzo się wściekł podczas gdy po tygodniu Brat zakomunikował mu, że brał udział w challenge i stracił pięć tysięcy euro ze swojego konta BB. :) Chciał nawet opuścić program ale uczestnicy go powstrzymali choć łatwo nie mieli go zatrzymać. :)
Co do odcinka w środę w zeszłym tygodniu był on bardzo fajny, śmieszny. Teraz w środy Nominations Live.
Zmiany pewnie są spowodowane ciągłym spadkiem oglądalności stąd zaprzestanie emisji w niedziele.

Toni

Siódmy exit. Ku mojemu zaskoczeniu Bradley.

Damian

A jak z oglądalnością? dalej spada?

Toni

Sprostowanie co do poprzednich informacji na temat oglądalności.
1. tydzień - 1,26 miliona  ;  2. tydzień - 1,18,  3. tydzień - 1,12,
4. tydzień - 1,01,  5. tydzień - 1,02  ;   6. tydzień - 1,00,
7. tydzień - 0,97,  poprzedni 8. tydzień - 0,98 miliona.
Od pierwszego tygodnia oglądalność cały czas spada, łagodnie ale spada.
Najmniejsza oglądalność jest w czwartki i piątki. Najmniejsza dotąd oglądalność była w miniony właśnie czwartek i piątek. Było to 0,79 miliona widzów.
Wyniki oglądalności podaje portal GO!

The Factory Challenge w którym brał udział Sam (jako jedyny wykonywał pracę jako worker 01) zostało zaliczone na korzyść pozostałych uczestników gdyż ten nie spostrzegł się, że pozostali go wkręcają. W dwa ostatnie dni musiał obrać dosyć duży worek ziemniaków, posmarować sto kanapek tostowych masłem orzechowym i zapakować w plastikowy pojemnik, w taki w który są zapakowane kanapki do kupienia między innymi na stacjach benzynowych.
Zadanie te zaliczam do jednych z ciekawszych w tej edycji m.in. zaraz obok zadania "Yes/No".

Rosa

Zadanie z edycji brytyjskiej.
Ogladam ta serię i trzeba przyznać że NAPRAWDĘ wieje tu nudą. Nie ma porównania z BBUK, uczestnicy niemrawi, nic się specjalnego nie dzieje i szczerze mowiąc najbardziej interesuje mnie pies.
Australijczycy postanowili że wyeliminuja (w porownaniu z poprzednimi seriami) seks, wyeliminują kontrowersje, wyeliminują konkurencje sprawnosciowe i cos z tego będzie. No niestety ale okazuje się że nie bo oglądanie paru osob ktore generalnie dogaduja się ze soba i nic nie robia nie jest zbyt zabawne.