[USA] Big Brother 14

Zaczęty przez Showmag, Cz, 21 Lip 2011, 15:21:39

Showmag

Przedmiotem tekstu jest "wyciek kontrolowany" z Pokoju Zwierzeń, a nie próby namowy kogokolwiek do glosowania w określony sposób.

bobaas

No też właśnie. Przynajmniej producenci Survivor'a nie srają we własne gniazdo i tego nie upubliczniają jak producenci Big Brothera. To, że żaden reality-show reality nie jest to jest oczywiste, ale wypadałoby zachować chociaż odrobinę dobrego smaku i przyzwoitości próbując te wszelkie manipulacje ukryć.

sloneczko107

14x14
Szczerze mówiąc jestem zaskoczona tym że Frank i Boogie chcą się najpierw pozbyć Joe, ale w sumie dobrze bo Britney zostaje jeszcze w grze :) zadanie o have/have not jest jednym z tych których nie lubię, więc jakoś nie było dla pasjonujące czy coś :D i to hmm tyle bo odcinek bez emocji xd

joker

Skoro producenci tak manipulują głosami graczy jeśli chodzi o eliminacje, to nie mogą od razu porozmawiać z HoH na temat nominacji? byłoby chyba łatwiej?

illumanti

Jasne, ale to przecież im podnosi oglądalność, jak się wyda, wzbudza szum, tłum i emocje :-)

Showmag

Akurat oglądalność nigdy nie była tak tragiczna.

I najwyraźniej widzowie nie kochają Franka tak bardzo jak producenci, bo po tym jak wygrał HoH, niedzielny odcinek przyciągnął przed ekrany rekordowo niską oglądalność na poziomie 4,61 mln. Brawo CBS. :)

Przy okazji wiecie, że BBUS to OSTATNI program w amerykańskim prime-time, ktory nie jest emitowany w HD? :plask:

Showmag

Damian

Z tym HD to rzeczywiście lipa, to teraz jest na porządku dziennym, a Ci nic nie rozwijają programu. Osiadł na nim kurz. :P

Phil

Cytat: Leon Zawodowiec w Wt, 14 Sie 2012, 01:24:49I najwyraźniej widzowie nie kochają Franka tak bardzo jak producenci, bo po tym jak wygrał HoH, niedzielny odcinek przyciągnął przed ekrany rekordowo niską oglądalność na poziomie 4,61 mln. Brawo CBS. :)

Niedzielny odcinek oglądało 5,36 mln widzów, a nie 4,61... Żródło: tvbythenumbers.com

Showmag

Moje dane są z poniedzialku. Dziś, o ile się nie mylę, jest środa.

I te pare tysięcy więcej nadal nie zmienia postaci rzeczy - oglądalność do najlepszych nie należy.

Rosa

Spoilery, spoilery, spoilery :)

I znowu procucenci na siłe probuja ratowac Franka. Najpierw przy nominacjach robiono wszystko aby Shane go nie nominował, nawet przy wkładaniu kluczy do tego kółka produkcja przekonywała go że źle robi
CytatIt's worth noting that at 7:59PM BBT Shane tells Danielle that the Dairy Queen (the HGs' code name for production) tried to influence him to not nominate Frank and Boogie. They talked to him while he was placing the keys in the block and questioned his decision. The Feeds immediately cut to WBRB Fish for several minutes as a result.
Potem wybór uczestnikow do POV i dziwnym trafem zarówno Frank jak I Boogie natrafiaja na housquest choice
CytatThe players in this week's PoV competition were Shane as HoH with Frank and Boogie. Both Boogie and Frank drew "HG's choice" tokens during player selection which is highly unusual if not a first for Big Brother.

Nie pojmuję tego, rozumiem że w BB8 ratowano Dicka, który wzbudzał kontrowersje i zapewniał popularnośc, w BB11 uratowano Jeffa, w zeszłym sezonie nie chciano aby w finale była Porsche, Shelly oraz Adam więc uratowano Rachel z Jordan ale CZEMU takie hece wyprawiają aby ratowac akurat Franka? Przecież on jest nikim, nie jest ulubieńcem publiczności, nie jest zabawny, nie umie grać. WTF!

Showmag

14x21
Dan to kawal skurczybyka. Owszem, gracz doskonaly. Genialny manipulator. Świetny mowca.
Trochę gorzej z moralnością, bo klamstwo i zdrada chyba kłócą się z jego silnym zakorzenieniem w wierze.

Zdecydowanie jeden z bardziej szokujących odcinkow w historii amerykanskiego BB, choc wiedzialem, że coś poważnego się święci, gdy na poczatku odcinka pokazano rozmowę Franka z Jenn. Gdyby miało to nie mieć żadnego znaczenia, nie zawracano by ludziom glowy tymi kilkoma minutami, bo Jenn byla do tej pory bezwartosciowym floaterem.

No i wyglada na to, ze ostatnie odcinki tego sezonu będą drogą przez mękę - bez Britney nie będzie juz komu kibicować :/

Rosa

14x21
Też mi sie nie podoba Dan. Owszem, graczem jest świettnym ale wplątuje w to otoczkę uczciwości, wiary itp co wywoluje we mnie zle odruchy.
O sezonie juz mozna powiedzieć że jest kiepski i nie wiem co by musialo się stać aby pozostać kiepskim a nie stać sie bardzo złym.
Dan - nie potrafię mu kibicowac, jest zbyt falszywy a przy tym przekonany o swojej uczciwości.
Danielle - mam nadzieje że nie skonczy jak Michelle z BBUS11
Ian -nie podoba mi sie jego gra, zamiast grać swoje to on przed eliminacja przybiega do Boogiego z placzem że go zdradził i pali za soba mosty.
Jenn - CO ONA ROBI W TYM PROGRAMIE. ktos kto ją tam wziąl powinien od razu dostać dyscyplinarne zwolnienie.
Joe - pokrzyczy, poobiecuje wszystkim wszystko i tyle, Taki Adam z poprzedniego sezonu
Shane - nuuuda

Frank - jak dla mnie to zombie, facet powinien wyleciec w 3 tygodniu a jednak te zwloki dalej są w domu i ciągle sie ruszają. Jego styl mówienia tym bardziej zbliża go do koś kto jest "undead"

Jasne jest że casting w tym sezonie robiono tak aby trenerom dac jak najgłupszych graczy, gorzej że przez ratowanie Franka doprowadzono do sytuacji gdy trenerow pewnie zaraz nie będzie a w grze pozostaną sami głupcy. Czym tu sie będzie można pasjonować? Na szczęscie koniec sezonu juz tuż, tuz.

Tkk_Bolly

14x21
wszystkie chwyty dozwolone. to Big Brother. Dan pokazał klasę i w tym momencie w pełni zasługuje na zwycięstwo po raz drugi.
co nie zmienia faktu, że reszta ekipy straszna. szkoda, że sezon tak się potoczył i Brit, Janelle(+Willie Jojo, Cara - osoby z potencjałem) poza burtą tak szybko

joker

14x21
Teatrzyk, który odstawił Dan był tak sztuczny już od pierwszych sekund, że aż dziwi mnie jak pozostali uczestnicy mogli nie dostrzec, że to było czysto strategiczne zagranie. Mimo iż mi się to nie podobało, to Dan pokazał, że zdecydowanie zasługuje na zwycięstwo, tylko że może mieć teraz z tym problem bo narobił sobie sporo wrogów w przyszłym składzie Jury House. Ciekawi mnie z kim dalej będzie trzymać Danielle