[Australia] Big Brother 09

Zaczęty przez Damian, Wt, 15 Lut 2011, 22:42:20

Toni

Mnie jakoś na chwilę obecną (trwającą już od zakończenia BB11 w Niemczech) znudził się już Big Brother. Niespodziewałem się, że nawet australijskiego BB nie chce mi się oglądać.
Obejrzę napewno launch night.
Pozor! Velký bratr nikdy nespí!

Showmag

Cytat: Damian w Pn, 06 Sie 2012, 13:42:12
Dokładnie za tydzień rusza dziewiąta edycja Australijskiego "Big Brother'a", będzie Ktoś oglądał?

Damianie, wiem, że wielbisz bardzo BB, ale z wielką przykrością pragnę zauważyć, że nie wielbią go czytelnicy showmag.info, co brutalnie pokazują statystyki serwisu.
Nie musisz zatem umieszczać na łamach portalu po kilka komentarzy pod różnymi nickami, chcąc zmobilizować kogoś do pisania o BB, bo tego rodzaju "prośby" i tak nie zmienią obecnego stanu rzeczy.
Ponadto metoda mobilizacji przez "hejting" ("jest tu jak na plotku! masakra!") nie jest najlepsza. Polecałbym poszukanie innej. Np. przez postawienie kawy. I to niemałej.

Zawsze można też samemu chwycić pióro do ręki, nie trzeba być tylko biernym "czytaczem".

A skoro o piórze mowa, to służę drobną poradą natury "apostrofowej". Piszemy "Big Brothera", nie "Big Brother'a".

Rosa

Widze że australijczycy planują zrobic cos podobnego do brytyjskiego BB. Na pewno to zaczne ogladac ale o ile w BBUK sam głowny odcinek  jest dla mnie tylko wstępem do BOTS to obawiam się że brak takiego programu w wersji AU moze mnie dosyc szybko odgonić od tego Big Brothera. Ale zobaczymy, moze ciekawe osoby, ciekawe zadania spowoduja że to obejrze tak jak poprzednie serie od BBAU3 do BBAU8 (choć z BB8 NIC juz nie pamietam)

Damian

Tak naprawdę wszystko jest robione na wzór UK. Jedynie te sekrety to jakaś odskocznia. Nawet wyjście z domu będzie podobne do tego z Wielkiej Brytanii. Nie będzie już słynnego przejścia obok tłumów.

Toni

Czyli beznadziejne wyjścia. Nigdy mi się nie podobały te z Wielkiej Brytanii. Szkoda, że także będą takie w Australii.
Pozor! Velký bratr nikdy nespí!

Damian

To ma być coś bardzo podobnego. Jak wiadomo w Australii dom nie jest połączony ze studiem, nie wiem więc jak zamierzają to zrobić. Jedno jest pewne - nie będzie słynnych wyjść na platformie wśród tłumów ludzi.

Damian

https://behindbigbrother.com/2012/08/promo-shots-from-the-new-house/
Zdjęcia domu Wielkiego Brata. Wcale mi się nie podoba. :( O wiele lepszy wystrój był w 2008 roku!

illumanti

Sypialnia w brytyjskim stylu, ale ładna.
Ta łazienka kojarzy mi się jakby była wzięta z centrum handlowego, w BB UK jest lepsza, aczkolwiek ta jest też wporządku.
Wejście do kuchni  :vomit: basen mają fajny :)
Ta antena telewizyjna na dachu wygląda co najmniej dziwnie

Damian

Oni zrobili kilka stylów: przeszłość/przyszłość. Jedna strona ogrodu jest super nowoczesna, a druga brzydka i w starym stylu. Nie podoba mi się to w ogóle. Wejście do domu będzie jak w UK: schody prowadzić będą do oka (coś jak u nas w BB4/V). Ogólnie program zaczyna tracić swój klimat. Big Brother Australia i Wielka Brytania miały swój świetny, jedyny w swoim rodzaju klimat. Australijski zaczyna go tracić...
Więcej zdjęć domu:
https://bigbrother.com.au/pictures/249275/the-big-brother-house.slideshow

Damian

https://youtube.com/watch?v=mPCYGX-mIKE&feature=g-u-u
W 46 sekundzie tego filmu widać nowy pokój zwierzeń. Za bardzo mi się nie podoba, ogólnie cały dom źle się prezentuje. I nawet kamery naścienne są, myślałem że nie będzie ich tak jak w poprzednich seriach...
Co za beznadzieja - Uczestnicy są już w domu, nie podoba mi się to!  :plask:

illumanti

Yy.. czemu oceniasz pokój zwierzeń, skoro nawet nie widać go dokładnie, a był tam przez może pół sekundy?

Damian

Ja go widziałem bardzo dokładnie, istnieje coś takiego jak zatrzymanie filmiku... :D
Pokój zwierzeń:

START: https://youtube.com/watch?v=dZNZTdtY_O4
Obejrzałem pierwszą część - dla mnie porażka póki co. Program nagrany, totalnie bez emocji. Mam wrażenie że program jest robiony na odwal.

illumanti

Trudno oceniać edycję czy jest porażką czy nie po pierwszym odcinku..

Wejście, to oko, niczym z BB UK

Pierwszy mieszkaniec ma osobowość niczym... Jola R.

Dziewczyny znają sekrety facetów.

Jeden z nich jest.. MULTIMILIONEREM!

Damian

Obejrzałem cały start. Ogólnie według mnie wypadł słabo, nie było polotu który towarzyszył choćby edycji z 2008 roku, wtedy była świetna scenografia, wszystko było takie bogate, teraz studio to dla mnie niewypał, próba podrobienia schodów z uk też nie wyszła, już mogli to zrobić na zewnątrz, do tego sztuczne śmiechy w tle. Sami uczestnicy całkiem ciekawi, pierwszy gościu niezły, jak się wystraszył głosu Wielkiego Brata. To samo dziewczyny - gadały jak najęte aż je upomniał Wielki Brat. :D Mają misję, muszą odgadnąć Kto ma jaki sekret. Jedno już zostało pod koniec ujawnione: w domu nie ma multimilionera, tak jak podejrzewałem. Oprawa graficzna również brzydka, nieudana kopia BB UK. Może z czasem to wszystko się rozkręci...

illumanti

Dziewczyny były dobre :-)

BB: Listen carefully
Girls: blablablabla
BB: Do not speak :D

Dom ładny. Ten pokój dziewcząt nazywa się "Paola" czy jak, bo nie zrozumiałem. Chodzi mi o ten różowy, gdzie mogą dyskutować  o sekretach. Chyba to jest jeden z 'sekretnych' pokoi, jako, że jest połączony z ubogą łazienką. Ten korytarz prowadzący do niego trochę dziwny, widać, że jest jeszcze kilka nie ujawnionych pokoi (no albo równie dobrze to mogą być drzwi do korytarza).

ogólnie co mogę powiedzieć po pierwszym odcinku? Nic. Zobaczymy w trakcie. Jedno jak dla mnie pewne, czołówka do bani ;-) Nie to co kiedyś :-)