[Australia] Big Brother 09

Zaczęty przez Damian, Wt, 15 Lut 2011, 22:42:20

Toni

Fajny pomysł z tym reborn. Mi bardziej podobałoby się nowe intro tym bardziej, że BB powędrował do innej stacji
a ta mogłaby zapodać coś innego.
Rozumiem, że to znak rozpoznawczy od kilku lat, że komuś może się podobać i chcieć je nadal ale dajmy na to np u nas. Gdyby miała być 9. edycja i nadal "Poznaj siebie", nawet z jakąś drobną zmianą. Odbijało by mi się i to bardzo.
Pozor! Velký bratr nikdy nespí!

Damian

Ciekaw jestem czy będą piątkowe pojedynki które były w poprzednich seriach...

Damian

https://youtube.com/watch?v=q6GgWcKlpVw
Zdjęcia z przebudowy. Jest kilka nowych. Będzie ogromny basen!
Miałem sentyment do tego domu z BB08'. To był mój ulubiony dom z wszystkich edycji Australijskich.

Toni

Mi dom z ostatniej edycji podobał się najmniej. O wiele bardziej podobały mi się wcześniejsze domy.
Fajnie, że będzie duży basen. W końcu po raz pierwszy emisja BB w okresie wiosenno letnim.

Damian

W poprzednich edycjach było równie ciepło i też był basen.
Jeśli chodzi o domy i w ogóle edycje to szczerze powiem że żadna seria od 1-7 w Australii mi się nie podobała. :P
Dopiero BB2008 mocno mnie wciągnął.

Toni

Owszem był basen. Ciepło także gdyż okres jesienny czyli emisja wszystkich dotąd edycji w Australii (lokalizacja na południowym wschodzie) to temperatura 15 stopni wzwyż.
Nie oglądałem wszystkich edycji australijskich bo nie było możliwości. Jednak z tych edycji, które oglądałem czyli od
5. edycji (równocześnie z ich emisją), ostatnia najmniej mi się podobała.
Mogę wiedzieć gdzie oglądałeś edycje 1-4?

Damian

Całych edycji 1-4 nie oglądałem bo jak mówię nie podobały mi się. Ale były i chyba są jeszcze odcinki tychże edycji na You Tube. Na pewno oglądałem tam kilka pierwszych odcinków 1 i 2 serii.

Toni

Aha myślałem, że oglądałeś całe edycje a nie kilka odcinków. Owszem bywa czasami nudno jednak aby wypowiedzieć się na temat edycji trzeba byłoby ją zobaczyć w całości albo w 85%.
W 7. edycji była afera o której nawet mówiono w Teleexpressie. :)
O starcie 9. edycji (sierpień czy jednak wrzesień) zapewne będzie mowa dopiero na krótki czas przed startem.
W więkoszości przypadków termin startu był podawany bardzo późno więc dwa miesiąca conajmniej jeszcze poczekamy.

Damian

Każdy może mieć swoje zdanie. Zacząłem oglądanie poprzednich edycji jednak w ogóle mnie nie wciągały, wiec po co mam się męczyć z oglądaniem do końca? Dopiero BB08 obejrzałem od deski do deski. Mam nadzieję że ta edycja będzie równie dobra.

Toni

Rozumiem rozumiem każdy wypowiada się w oparciu o co innego. Ja bym napewno wstrzymał się z oceną po obejrzeniu nie kilku a kilkudziesięciu odcinków (jak się ma kilka czyli max dziewięć dni do kilkudziesięciu dni np ponad dziewięćdziesięciu). Kilka odcinków obejrzanych może być nudnych a potem może się rozwinąć i być ciekawie ale tego się już nie wie.
Moim zdaniem edycja The Secret powinna być już z ich powodu ciekawa. :) Jednak okaże się.
Uczestnicy w australijskich edycjach do końca nie byli jacyś nawet w niewielkim stopniu ciekawi.

Damian

Właśnie coś czytałem że nie do końca chyba te sekrety wypalą. Coś mi się obiło że jednak będą klasyczne zasady. Jednak pewien nie jestem.

Toni

O nie! Nastawiłem się na edycję The Secret. Zawsze to coś nowego a nie standardowa zwykła edycja nawet jeśli po czteroletniej przerwie. Lepiej wrócić czymś z nowym.

Damian

Tylko tak jak mówię - nie jestem pewien. Oni chyba sami do końca nie wiedzą. Ja myślę że może być w taki sposób: zasady typowe dla BB w Australii a jako dodatek sekrety mieszkańców.

Toni

Typowe zasady dla BB Australia czyli takie jak w większości krajów gdyż australijska edycja nie charakteryzuje się jakimiś oryginalnymi zasadami. Klaszyczna edycja a że z twistami jakimiś to już raczej standard teraz.
Mam nadzieje, że będzie The Secret a jak nie konkurencyjna stacja mogałaby wykorzystać jednak nie wprowadzenie BB
z sekretami i wyemitowanie Secret Story (wiadomo, że tak by nie było :)). Jak narazie program gości tylko w Europie.

Damian

Ja od początku byłem za klasyczną edycją w Australii. Mają swój styl i to mi się podoba.