Czysta chata

Zaczęty przez Phil, Nd, 15 Maj 2011, 14:34:52

Toni

Zapewne tak będzie jak z Zamianą żon, tyle że nie ma co porównywać tego do Czystej chaty.
Już same osoby "sprzątające" nie przemawiają do mnie. Powinny to być osoby z charakterrrem jak np Pani Gessler wtedy taki program może być.
Pozor! Velký bratr nikdy nespí!

kot

Odcinek o kotach - pełny dramat. Pomysły panienek na temat sody i sprzatania kuwety raz na trzy dni  :sciana: Czy wodę w kiblu też spuszczają raz na trzy dni?
A wypowiedzi pani naukowiec na temat zagrożenia w postaci kociej sierści i pazura to kolejna żenada. Ciekawe, co by zobaczyła, gdyby obejrzała pod mikroskopem ludzki naskórek.
Gdybym nie wiedziała, jak wygląda prawda, moje koty już wylądowałyby na podwórku. Niestety, wielu ludzi uwierzy w to, co "w telewizji powiedzieli". Brawo "czwórko" - możesz sobie pogratulować, bo dzięki tobie wiele zwierząt straci swoje domy....

chatiflatt

Komentarze mikrobiologiczne w brytyjskim pierwowzorze są ciekawsze. "Znaleźliśmy u ciebie w domu bakterię Escherichia coli. Wywołuje ona zakażenia dróg moczowych, zapalenia płuc, a nawet sepsę". Nie powiedzą, że E. coli występują na skórze, na błonach śluzowych i w jelitach ludzi zwierząt.
"Może kiedy umierasz wszystko umiera, wszystko i wszyscy? Zostaje tylko pustka, próżnia, dziura, którą starają się wypełnić ci, którzy pozostali."
Barbara Weston

Toni

Zaskakująca oglądalność Czystej chaty. Ostatni premierowy odcinek w niedzielę obejrzało pół miliona osób.
Po czterech wyemitowanych odcinkach średnia oglądalność wyniosła 340 tysięcy widzów.
Program oglądają głównie kobiety, widzowie w wieku od 25 do 59 lat, mieszkańcy wsi, średnich i dużych miast oraz osoby z wykształceniem średnim i wyższym.
Zapewne można się spodziewać kolejnych nowych odcinków. Jak dla mnie program ten jest bezpłciowy.

brotherfan

W Polsce rozpoczął się proces cyfryzacji, czyżby miało to wpływ na wysyp programów własnych Czwórki? Chcę również zaznaczyć, że TVN rozpoczyna produkcję pełnoprawnego (w sensie prawdziwy serial, a nie syf typu Pogodni), trzynasto-odcinkowego serialu dla TVN7.
Program nijaki, ale fajnie że zbiera (szczególnie ostatniej niedzieli) sporą widownię.

Phil

Mamy cyfryzację. I TV4 ma zasięg ponad 95%, ale mało osób korzysta z NTC.
Czy program jest nijaki? Wydaje mi się, że coraz lepszy. Mam nadzieję, że powstanie drugi sezon i troszkę zmienią format. Najbardziej brakuje mi powrotów po kilki tygodniach.

brotherfan

Mogliby tworzyć dwa razy więcej odcinków (i pokazywać dwa pod rząd np.), ale każdy z nich po 30 minut. Droższe rozwiązanie, ale na pewno wyszłoby programowi na dobre.

Phil

Ale taniej wychodzi zrobić jeden godzinny odcinek, niż dwa po 30 minut.

Toni

Czwórka na jesień szykuje emisję drugiej edycji programu "Czysta chata". :)
Pierwszą edycję średnio oglądało 440 tysięcy widzów. [Wirtualne media]

Damian

Idą systemem tvn. Raz w roku jedna edycja. Że też nie mogli tak z BB. :P
Myślę że ten program na dłużej zagości w tej stacji.

Toni

Zależy czy będzie miała wzięcie podobne chociażby do tej z pierwszej edycji. Jeśli będzie mniejsze zainteresowanie znaczyć będzie, że następne najprawdopodobniej miałyby podobnie bądź gorzej stad może nie być kolejnych edycji.
Dla mnie program jest beznadziejny co nie znaczy, że nie dałoby się go lepiej zrealizować.

Phil

Cytat: Toni w Wt, 17 Kwi 2012, 09:23:34Dla mnie program jest beznadziejny co nie znaczy, że nie dałoby się go lepiej zrealizować.
Dlaczego beznadziejny? Nie jest wcale taki zły. Kolejne odcinki były coraz lepsze :) Ja tam lubię "Czystą Chatę" (może ze względy na "How clean...") i mam nadzieję, że zrealizują więcej niż 8 odcinków.

Toni

Brytyjska czy niemiecka wersja programu ma to coś czego właśnie nie widzę w naszej wersji.