The Amazing Race 20

Zaczęty przez Showmag, Cz, 16 Cze 2011, 19:36:34

Phil

20x03
Najlepszy odcinek jak dotychczas. Odpadła drużyna, która była "najbardziej bezbarwna". Dave & Rachel, nie są tak silni jak się wydawało. Użyli EP, nie poradzili sobie z blokadą. Swoją drogą dwugodzinna kara to chyba jednak trochę za mało.
Mam nadzieję, że Brenchel nie odpadną na następnym etapie. Obecność Rachel to największy plus edycji :D

Pudelek

20x03
Bardzo dobry etap! Nietuzinkowe zadania i rywalizacja do samego końca. Szkoda mi bliźniaków. Gdyby zadanie na blokadzie wykonywał ten, który jest piłkarzem pewnie rezultat byłby inny. Rachel oczywiście jest niekwestionowaną gwiazdą kolejnego reality show. :D

Rosa

20x04
Nareszcie cos co mi się podobało. Ładne miasto, pary cały czas kłócące się a na deser Rachel w typowej dla siebie formie, bylo naprawde nieźle. Łyżką dziegciu była dla mnie natrętna reklama Focusa ale dalo sie to przezyć.

Phil

20x04
Najlepszy odcinek od kilku sezonów. Szkoda, że Kentucky gdzieś tam zaginęli, bo mogłoby być jeszcze ciekawiej. Focus jest zawsze reklamowany w Europie, ale dobrze, że nie znów w Austrii i Szwajcarii, ale we Włoszech, które chyba nie były w TARze pokazane zimą. O ile dobrze pamiętam to w s.9 i 12 było tam akurat lato.

Pudelek

20x04
Rachel jest nie do wygięcia. Obraża Brendona po czym ma do niego pretensje, że robi z niej głupią. W zasadzie to nie nadążam za tymi jej wybuchami. Przypomina trochę furiatkę z Flo z trzeciej edycji. Uwielbiałem Flo i Zacha. Brendona i Rachel też lubię.
Szkoda, że to etap bez eliminacji. Nie polubiłem ostatniej pary. Kolejni, którzy jadą na współczuciu.

Rosa

20x05
No, po poprzednim dobrym odcinku wrócilismy do szarej rzeczywistości TAR z ostatnich kilku lat. :nie!:
Odcinek w całosci sponsorowany, zadania po prostu beznadziejne, speed bump żałosny i wybitnie uznaniowy. Trzeba o tym jak najszybciej zapomnieć.

Phil

20x05

Rosa, nie narzekaj :)
Odcinek był jak na Niemcy nie zły. Cieszę się był sponsorowany - ja zawsze lubiłem Travelocity Gnomy, więc się cieszę z ich powrotu. Speed bump - zdziwiłbym się gdyby było coś innego. Jak Bawaria to jodłowanie. Nie było oryginalnie, ale ciekawie jak na speed bump. Lepsze to niż np. siedzenie 5 minut na lodzie. Detour był świetny. Podobały mi się o dziwo oba zadania. Curling, wydawałoby się, że nie wymagał jakichś nadzwyczajnych umiejętności, ale "nauczycielki" spadły o kilka miejsce. Do tego zamek Neuschwanstein. Nie rozumiem dlaczego się czepiacie. Jeden z lepszych etapów.

Pudelek

20x05,06
Cytat: Rosa w Pn, 19 Mar 2012, 12:03:30
20x05
No, po poprzednim dobrym odcinku wrócilismy do szarej rzeczywistości TAR z ostatnich kilku lat. :nie!:

Zgadzam się.
Świetne miejsca i zadania oraz mało wyraziści uczestnicy to już codzienność programu. Nawet Rachel ucichła.
Te przemowy wyeliminowanych uczestników są co raz bardziej oklepane i żenujące. Panny wyeliminowane w piątym etapie zostały znienawidzone przeze mnie na sam koniec!

Pudelek

20x07
No nareszcie pokazali relacje między uczestnikami. Rachel to oczywiści epicentrum burzy. :D W kolejnym odcinku też będzie coś na temat, bo szykuje się double U-Turn.
Poza tym fajne widoki i niestety średnio ciekawe zadania.
Mogę już powiedzieć, że w tej edycji mam (tylko a może aż) jedną parę faworytów. Chodzi tu oczywiście o Rachel i Brendonna.

Rosa

A moim marzeniem jest aby do finalu dotarla Rachel ze swoim pomocnikiem oraz oczywiście sexy Vanessa i aby w finale w bezposrednim pojedynku Rachel sromotnie przegrała.
No i trzeba uczciwie przyznac że Rachel mimo iz jest jedną z mlodszych w stawce to niestety jest tez zdecydowanie najbrzydsza :). Jesli Vanessa ma naprawde te 38 lat to gratulacje dla niej że nie wyglada 10 lat mlodziej od rudowłosej :)

Pudelek

Cytat: Rosa w Wt, 10 Kwi 2012, 19:31:22
Rachel ze swoim pomocnikiem

Strzał w 10! :D

Wszyscy się uwzięli na biedną (jak zwykle) Rachel! Zazdroszczą jej młodości i tego pół miliona, którego ma już w kieszeni. :los:

Ale popatrzmy prawdzie w oczy! Rachel ratuje kolejny wielki, podupadający reality show!

Phil

Cytat: Pudelek w Wt, 10 Kwi 2012, 19:46:43
Wszyscy się uwzięli na biedną (jak zwykle) Rachel! Zazdroszczą jej młodości i tego pół miliona, którego ma już w kieszeni. :los:
Dokładnie. Tak mi żal tej Rachel :D

Vanessa oczywiście nie ma 38 lat ;p Oglądaliście "Behind the scenes". Jeżeli nie to zobaczcie (nie będę zdradzać co się wydarzyło) :D https://youtube.com/watch?v=Vy04pelYXmY

Rosa

20x09
To juz mnie wkurzyło, albo jest RACE albo bawimy sie w dobroczynnosc ale wtedy nie nazywamy tego wyscigiem. Oczywiście to był z pewnoscia calkowity przypdek że Mark i Bupper nie dostali 4h kary za niezaliczenie zadania no i potem trafili po raz drugi na non elimination leg  :sciana:
Wiem że programy reality nie sa fair ale powinno się chociaż zachowywac jakies pozory uczciwosci.

Showmag

Zaraz zaraz.. ktorego zadania nie zaliczyli?

Phil

Właśnie też się zastanawiam... Oni zaliczyli wszystkie zadania.