[Niemcy] Big Brother 12

Zaczęty przez Toni, Pn, 27 Cze 2011, 16:39:28

Damian

Pisało bodajże na stronie BB UNZENSIERST, że właśnie w miejscu gdzie były wnętrza domu kręcą jakiś serial, czy coś...

Toni

Rzeczywiście. Będą kręcone odcinki jednego z najstarszych niemieckich tasiemców, opery mydlanej
"Verbotene liebe", który emituje publiczna stacja ARD (Das Erste - odpowiednik naszej TVP1) od 1995 roku.
Ewidentnie wiadomo, że nowa edycja będzie miała kompletnie nowy dom i fajnie byłoby także jakby w końcu
znajdował się w innym miejscu.
Pozor! Velký bratr nikdy nespí!

Damian

Mówiłem. :)
To tyle dobrze, że jeśli będzie nowa edycja, to w nowym domu. :)

podmark

Cytat: Toni w Cz, 01 Mar 2012, 15:19:46
(...)Ewidentnie wiadomo, że nowa edycja będzie miała kompletnie nowy dom (...)
Ewidentnie to Ty nie wiesz, co piszesz.
Skoro zwolniło się studio po scenografii, jaką w rzeczywistości stanowił niemiecki Dom BB, to nie marnowali powierzchni, tylko przenieśli tam produkcję telenoweli.
Ale żaden problem dekoracje z serialu przenieść kolejny raz - by znowu można ustawić w tym studiu fundusy ze ścianami, a na zewnątrz płotek ;)

Toni

Zgadzm się. No to skoro można ustawić w tym studiu fundusy ze ścianami, a na zewnątrz płotek to dom byłby nowy jakby nie było. Najlepiej jeszcze gdzie indziej zlokalizowany.

Damian

Z tego co czytałem, to jakieś tam szanse są na BB12 w tym roku.

Toni

Także kilka dni temu czytałem na jednej ze stron, że rozważa się pod koniec roku kolejną edycję ale podchodzę do tego bardzo sceptycznie. Mogliby w tym roku dać spokój. Szczerze mówiąc nie brakuje mi tego, że nie ma i że miałoby w tym roku nie być BB.

Damian

Średni pomysł byłby gdyby dali edycję na zimę, jak w Big Brother 9. Nie ma za bardzo co robić na powietrzu, bo zimno przez co trochę nudno jest.

Toni

Większość rzeczy i tak się dzieje w domu. 9. edycja mimo że miała start zimą to nie należała do nudnych.
Wystarczy ciekawa koncepcja z ciekawymi uczestnikami a w jakim okresie będzie nadawana moim zdaniem jest bez znaczenia.

Damian

A jednak edycja 9 miała oglądalność tragiczną. Serie 10 i 11 które były latem miały Widzów o wiele, wiele więcej. Na pewno wpłynęła na to pogoda, można mnóstwo zadań, konkurencji robić na dworze. Chociaż mi i tak podobał się BB9, fajne mecze na śniegu. :)

Toni

11. edycja co innego bo była w okresie już letnim powiedzmy, ale dziesiąta przecież wystartowała w styczniu
(9. edycja w grudniu więc róznica prawie żadna). 10. edycja miała wzięcie głónie dzięki obecności Klausa.
Taka prawda. Ponadto w edycjach tych nie było jakoś dużo meczów na zewnątrz w porównaniu np do BB5-BB6.
Wolałbym 12. edycję w przyszłym roku dopiero albo nawet w 2013.

Damian

Musieliby ostro zmienić koncepcje, bo mecze już nudziły. Ja myślę że tu konkretny lifting jest potrzebny.

Toni

Od samego początku o tym piszę. Okres w którym byłby nadawany jest według mnie najmniej ważny.

Pudelek

Cytat: Toni w Wt, 17 Kwi 2012, 09:21:28
Wolałbym 12. edycję w przyszłym roku dopiero albo nawet w 2013.
:los:

Według mnie oglądalność w dużej mierze zależy od konkurencji czyli tego co serwują inne stacje w tym samym czasie antenowym.  Dziewiąta edycja nie była słabsza od dziesiątej (jeśli oczywiście pominiemy oglądalność).  Zamiast Klausa mieliśmy codzienne występy Aninny. Była też mocna ekipa z poprzednich edycji.

Toni

Także uważam, że BB9 był ciekawy. Napewno ciekawszy od 8. edycji. I nic z tego, że był nadawany w większości w okresie zimowym.
Czas antenowy w godz. 19:00 -20:00 jest bez zmian tzn konkurencyjne stacje emitują stałe programy i seriale.
Co innego w poniedziałki 21:15 podczas cotygodniowych programów na żywo.