The Voice of Poland

Zaczęty przez Showmag, Śr, 06 Kwi 2011, 08:53:58

Toni

Jeżeli 2. edycja miałaby być na wiosnę to wydaje mi się, że będzie miała jeszcze "większe" branie niż obecna.
W tej nie ma wśród uczestników jakiegoś mega łał stąd ciekawe skąd połapaliby podobne ciekawe głosy. :)
Pozor! Velký bratr nikdy nespí!

Damian

Oby to była prawda. Uwielbiam program i naprawdę chcę żeby był kontynuowany.

Toni

Jeśli naprawdę miałaby być to lepiej by było jak dopiero we wrześniu znowu.

Toni

Kolejna informacja na temat 2. edycji programu "The Voice Of Poland".
Telewizja Polska wystraszyła się krytyki środowisk kościelnych oraz prawicowych, które od kilku tygodni atakują TVP o promocję satanizmu przez zatrudnienie w programie "The Voice of Poland" Nergala. Nie wiadomo czy TVP zdecyduje się na druga edycję muzycznego show.
Prezes TVP przyznał, że zatrudnienie Adama Darskiego było błędną decyzją. :) Zapowiedział, że po zakończeniu
1. edycji "The Voice of Poland" Nergal nie zostanie więcej zatrudniony w telewizji publicznej. :)
Powiedział także, że nie wiadomo czy odbędzie się wogóle 2. edycja.

kokosanka

promocja satanizmu?
a to dobre...
czy choć raz Adam poruszył ten temat na wizji? Obraził kogoś??
Z reszta z tego co się orientuje wcale nie jest satanistą ale ateistą.
Widze,że został potępiony przez podarcie biblii na koncercie,to było na potrzeby show z resztą na zamkniętym koncercie więc po jaka cho*** wypowiadają się o tym ludzie których tam nie było.
Co za kraj...ręce opadają...niech rządzi kosciół i dewoci,niedługo może staniemy się krajem katolickim a gdzie ta tolerancja którą tak wszyscy deklarują?:)
No i dlaczego nie wywalą piaska przeciez jest gejem?

Toni

Dla mnie także cała ta sytuacja związana z Nergalem jest całkowicie niezrozumiała i śmieszna.
Wstyd mi za swój kraj nie tylko w tej kwestii. Nie tylko nie tolerancyjny to kraj.

Rosa

A ja jestem zadowolony.
Nergal tworzył cały czas obraz człowieka który  tylko po to aby zaistniec bawi sie w szarganie rzeczy które są dla innych wazne. Ok, mamy wolnosc słowa, on ma prawo to robic, ja mam prawo tym pogardzac tak jak niejakim Palikotem ale niech nie promuja takich postaw i takich osób w telewizji publicznej.

Showmag

Telewizja publiczna jest od tego, ażeby prezentować pełne spektrum ludzkich postaw i poglądów, a nie jeden sluszny punkt widzenia. A to, co kto sobie będzie na ten temat sądził - to już jest prywatna sprawa.
To jest właśnie wolność słowa. W Polsce takiej wolności NIE ma.

Rosa

Skoro mozemy o tym dyskutowac to znaczy że jednak jest. Nie mylmy wolnosci slowa od "róba co chceta bo wszystko jest dozwolone".
Zresztą Nergal wykorzystuje własnie ta wolnosc słowa do tworzenia swojego wizerunku. Czegos takiego na co pozwala mu się u nas nie odwazylby się robic w krajach muzułmanskich czy np w Izraelu.

Showmag

Cytat: Rosa w Nd, 16 Paź 2011, 21:46:39
Skoro mozemy o tym dyskutowac to znaczy że jednak jest.

Cenzorskie zapędy i eliminowanie z zycia publicznego ludzi, ktorzy myslą inaczej niz "majaca rację większość", to wlasnie ewidentny dowod braku wolnosci slowa i poszanowania poglądow ludzi myślących odrębnie niż tłum.

Izrael? Kraje muzułmańskie? Jesli ktos mieszka w Polsce i chce w tym kraju zmian/zmusic ludzi do myslenia, bo nie podoba mu się panująca tu ksenofobia i ultrakatolicyzm, to nie bardzo rozumiem dlaczego - zdaniem oponentów - mialby zaczac od wyrazania swoich pogladow/prowokowania do dyskusji w krajach muzułmańskich. Pomieszanie z poplątaniem. Zresztą Nergal mowil o tym jasno w rozmowie w "Newsweeku".

Showmag