[Australia] Big Brother 09

Zaczęty przez Damian, Wt, 15 Lut 2011, 22:42:20

Toni

UWAGA!
Jest mi bardzo miło oznajmić, że po czterech latach przerwy wróci do Australii BIG BROTHER.
Informacja o tym pojawiła się dziś, iż we wczesnym okresie 2012r (być może standardowo pod koniec kwietnia) odbędzie się BIG BROTHER 9 : Secrets.
https://tvtonight.com.au/2011/09/big-brother-secrets-to-air-on-nine-in-2012.html
Bardzo dobry pomysł z edycją The Secret.
9. edycję wyemituje stacja Nine.
Pozor! Velký bratr nikdy nespí!

Damian

Big Brother wraca do Australii?  :buzz: Teraz jeszcze Polska... :)
Ale dlaczego nie do Ten? Jakaś inna, i sekrety, szczerze wolałbym coś innego.

Toni

Widzę, że jesteś tak samo zaskoczony jak ja wczoraj gdy natknąłem się na tą informację. :)
Wygląda na to, że po prostu Ten nie chciał. A mnie się bardzo podoba, że będzie The Secret. :P
A co wolałbyś innego? W Australii nigdy nie było żadnego podtytułu, tak jak i w UK (wyjątek to tylko The Battle)
stąd zawsze było standardowo bez jakichś konkretnych koncepcji.
Z drugiej strony powrót BB do Australii był do przewidzenia (i nie koniecznie znów w Ten), tylko myślałem, że nie po czterech a np już dwóch bądź trzech latach.

Damian

Ale zszokowało mnie to, bo jeszcze w Czerwcu niby coś Ten chciał wrócić BB, a tu nowa stacja. Oby tylko w nowej stacji nie stracił na jakości.

Toni

No tak, w czerwcu szef programowy Ten zapowiedział, że stacja rozważa powrót BB a tu niespodzianka.
Big Brother w stacji Nine. Może są jakoś połączeni i to jedność.

Damian

Ciekaw jestem co teraz z domem? czy ten z BB8 wyremontują, czy może będzie nowy dom...

Toni

Jeśli Nine nie jest związany z Ten to wszystko wskazuje na to, że dom będzie nowy. A jeśli jest w jakiś sposób związany i nowa edycja mogła by się w nim odbyć to nie wiadomo czy dom jeszcze istnieje. :)
Stacja Nine istnieje od 1956 roku, Ten podobnie bo od 1964r.

Damian

Istnieje. On teraz pełni funkcję graciarni. Od 2008 roku nieźle jest zapuszczony. :P

Toni

Skoro masz takie informacje to oke. Jak będzie z domem dowiemy się za kilka miesięcy, na kilka dni przed startem
(o ile wogóle) gdyż oni przed startem też za bardzo nic nie podają (tak jak w UK).
Najważniejsze narazie jest to, że BB wraca. Australijskie edycje zawsze mi się podobały. Miały coś w sobie.
Nie podobał mi się tylko prowadzący Kyle w 8. edycji.

Damian

No miały. Oby nadal tak było. Żeby muzyka była ta co u nas wykorzystali. I żeby ogólnie ten Big Brother miał nadal swój klimat.

Toni

Może mieć nadal to coś ze zmianami wzdłuż i wszerz. Tak bym właśnie chciał żeby było. Oprawa muzyczna koniecznie zmieniona.
Mi się już podoba z uwagi na The Secret. Fajna koncepcja a nie z edycji na edycje żadnych zmian jak to było
w Australii czy było i jest nadal w innych krajach (to, że były zawsze jakieś nowe twisty nic nie znaczy).

Damian

Dom po Big Brother 2008 wygląda tragicznie. Okropny syf. Nie ma się też co dziwić, dwa lata tak stoi. Sami zobaczcie: https://youtube.com/watch?v=v9f9TtdZX0Y
Kto by pomyślał w 2008 roku, że za trzy lata będzie taka ruina. Wyczytałem też że dom jest własnością Dreamworld i nie wróci już w BB 2012. Oni chcą go całkowicie wyburzyć.

Toni

No to fajnie że dom będzie zupełnie inny aczkolwiek było to do przewidzenia. Inna stacja, inny dom.

Damian

Ja jednak wolałbym żeby wyremontowali ten stary. Jest fajnie położony, ogólnie fajnie się oglądało program z tym domem. Szkoda go trochę.

Toni

Nikt nie mówi, że nowy będzie gorszy. Zmiany muszą zachodzić.