Taniec z Gwiazdami 13

Zaczęty przez Showmag, So, 20 Lis 2010, 01:55:49

Toni

Nie chodzi mi o żadne promowanie. Wiem że było tak w przypadku uczestników BB którzy musieli się dzielić ze stacją swoimi zarobionymi pieniędzmi gdyby np prowadzili program w innej stacji. Taka Manuela, Klaudiusz czy Gosia prowadząc program w TVN otrzymywali napewno też mniejsze pieniądze z tego tytułu.
Pisano o tym w gazetach ale i nie tylko, że są związani umową z podziałem swojego wynagrodzenia poza stacją przez bodajże były to dwa lata.
W przypadku takiego właśnie Michała Szpaka kwota za odcinek wynosi tyle ile wynosi (gdyby był np jurorem w programie w Polsacie jakaś określona część jego zarobków wędrowałaby do TVN, ale czy nadal takie są zasady,
tego nie wiem).
Pozor! Velký bratr nikdy nespí!

podmark

Co za bzdury z tymi uczestnikami BB...
Przede wszystkim to oni mieli zakaz występów u konkurencji i to był jedyny problem, z jakim musieli się zmagać. A prowadzone przez nich programy to była tylko próba przełożenia sukcesu BB na inne programy. Żadnego mniejszego wynagrodzenia nie było.

Teraz już takich zapisów się nie umieszcza - a już na pewno nie w programach muzycznych, jakim był "X Factor", więc nawet jeśli Szpak ma niską gażę (ale akurat w 2000 zł to chyba nikt nie uwierzy) to nie dlatego, że ma jakiś układ finansowy z TVN, a dlatego, że jest gwiazdką bez stażu. A TVN nie czerpie korzyści z występów uczestników w programach konkurencji, bo taki pomysł już kiedyś był w "Mam Talent", ale przez to wiele osób nie chciało wziąć udziału w castingu.

Showmag

Toni, racz zauważyć, że od "BB" minelo 10 lat.

Kiedyś, owszem, uczestnicy musieli "dzielić się"swoimi źrodłami przychodu (lub raczej mieli zakaz działania na własną rękę, co wynikalo z "popularnosci", jaką zdobywalo się dzieki "BB"; np. https://showmag.info/2001/11/16/wojciech-glanc-ma-klopoty-przez-udzial-w-big-brotherze/ ), ale to jest zamierzchła przeszłość.

Toni

Wiem, że tak było dziesięć lat temu, nie napisałem że tak jest dotąd z innymi uczestnikami programów TVN. Pokusiłem się tylko sobie tak pomyśleć ze względu na niską kwotę za odcinek dla Michała Szpaka (zresztą niewiadomo czy jest to rzeczywiście 2 tysiące) i to wszystko.
Nie jest to chyba uczestnik który żadnych emocji nie będzie wywoływał u widzów czy jurorów.
Honorarium Szpaka jest niskie ze względu na to, że jest gwiazdką bez stażu, rozumiem że Pani Krupa Junior jest gwiazdką ze stażem i przez to ma 6 tysięcy. Staż odbyty w kilku odcinkach DDTVN?
Dariusz Kordek stażu ma sporo i 4 tysiące. Ale co no nie będzie wywoływał raczej jakichś specjalnych emocji
u widzów, będzie zbędny. Szpak wręcz odwrotnie. Producenci dobrze o tym wiedzą.
Co do uczestników BB sprzed dziesięciu lat to Ja z kolei nie wiem żeby mieli oni wówczas zakaz występów
u konkurencji.
To Ty bzdury wypisujesz że czegoś takiego nie było jak dzielenie się ze źródeł przychodu poza pracą w stacji.

Dziś w Dzień Dobry Wakacje m.in. goścmi byli Natasza Urbańska i Janusz Józefowicz.
Parę słów padło m.in. na temat tego jak doszło że znaleźli się w TzG.
https://dziendobrytvn.plejada.pl/24,50807,news,,1,,janusz_jozefowicz_i_natasza_urbanska_w_tzg,aktualnosci_detal.html#autoplay

Toni

"Najlepsze" gwiazdy przypadły najlepszym (najbardziej znanym) tancerzom. :)

Toni

Psioczyłem, że co Fraszyńska robi w jury "TzG". Zmieniam zdanie. :) Oglądałem relację z konferencji TVN dotyczącej jesiennej ramówki. Stwierdzam, że będzie z nią fajnie.

Toni

Fajne mini podsumowanie tego co się działo w poprzednich dwunastu edycjach Tańca z gwiazdami. :)
https://tvn.pl/news/5772/view

Toni

Jeśli chodzi o zbliżającą się edycję TzG zobaczyłbym tylko pierwszy odcinek z uwagi na ciekawość nowego jury
i prowadzącej, lecz biorąc pod uwagę uczestnictwo w programie Michała Szpaka obejrzę nie tylko pierwszy odcinek. :)

Damian

Tak przedstawia się nowe Jury już za stołem Jurorskim:

Dziwnie to wygląda. Jednak przyzwyczaiłem się przez dwanaście poprzednich edycji do starych jurorów...

Toni

Któż się nie przyzwyczaił do jury, które oglądało się przez sześć lat. Do nowego chyba nie zdążymy się przyzwyczaić gdyż dziesięciu edycji chyba już TzG nie będzie miał. :)
Zaakaceptowałem Jolantę Fraszyńską (mimo, że na początku nie byłem zadowolony że będzie w jury),
natomiast za Józefowiczem nie przepadam od zawsze lecz może także się przekonam. :)
Jestem ciekawy pierwszego odcinka.

Toni

W dzisiejszym odcinku "Dzień dobry TVN" standardowo już w dzień startu edycji TzG jednym z tematów był właśnie jego start.
W studio u Magdy i Andrzeja gościło siedem pań-gwiazd tej edycji.
https://dziendobry.tvn.pl/video/juz-rusza-xiii-edycja-tanca-z-gwiazdami,105,newest,12651.html
Były także dwa wejścia do studia TzG i rozmowy z mężczyznami.

Damian

Oglądam. Bardzo fajnie, chociaż Urbańska mi nie pasuje. Fraszyńska udaje Beatę Tyszkiewicz, brakuje mi jej w tym programie tak samo jak Zbigniewa Wodeckiego. Ogólnie mi się podoba. Bilguun, czy jakoś tak z Szymona całkiem nieźle tańczy, o co go nie podejrzewałem.  :devil:
EDIT: Wiedziałem że wyleci jako pierwszy Urbański. Kasia Skrzynecka pewnie się cieszy. :D

Toni

Sceptycznie podchodziłem do zmian ale bardzo mi się one podobają. Bardzo dobrze się stało. Według mnie Jolanta Fraszyńska jest sobą i w żaden sposób nie udaje Beaty Tyszkiewicz.
Pisałbyś tak o każdej osobie która byłaby na jej miejscu i nie była specjalistką jak Pavlović, Galiński czy teraz także Józefowicz.
Natalia Urbańska jak na pierwszy odcinek moim zdaniem spisała się także dobrze. Całościowo jest oke.
Bardzo fajne rozpoczęcie pierwszego odcinka. :) Potrzebne były te zmiany, potrzebne.

Damian

Lekka a nawet leciutka zmiana w pomieszczeniu gdzie przebywają uczestnicy. Na jednej płycie pojawił się adres strony Tańca z Gwiazdami. :D