[Niemcy] Big Brother 12

Zaczęty przez Toni, Pn, 27 Cze 2011, 16:39:28

Toni

Coprawda jeszcze trwa 11. edycja, ale pojawiają się już pojedyncze informacje ze strony RTLII o tym, że na początku przyszłego roku ma wystartować 12. edycja, być może będzie to trzecia roczna edycja w historii niemieckiego Big Brother'a. Będziemy się przyglądać jak zawsze przygotowaniom i tym co będą donosiły portale na ten temat. Ale to masakrycznie wygląda, 12. edycja. Szok. :) Nigdy bym nie pomyślał (oglądając piątą bądź szóstą edycję że dojdzie do dwunastej) ... a szósta miała być ostatnia. :)
Pozor! Velký bratr nikdy nespí!

illumanti

Ja chciałbym, żeby to nie była Secret, a Battle.

No ale kto wytrzyma rok w edycji The Battle.

Damian

A mi się wydaje że za wcześnie na ten temat. Teraz będzie kilkanaście stron domysłów, co może być. To jednak trochę za wcześnie.
illumanti - Prawie w każdej poprzedniej edycji były wszystkie elementy z The Battle. Było nawet gorzej, a wytrzymywali rok. Przykładowo BB5.

Toni

Illumanti edycja The secret to zapewne nie będzie, tak jak Damian pisze każda edycja od piątej można powiedzieć jest a'la mini the battle z tego względu, że w kazej edycji są mecze, w tej nawet mecze w drużynach. :) W piątej edycji mieli mnóstwo zadań: codzienne, tygodniowe dla team normal, każdy z uczestników miał jeszcze prywatnie challenge, tak więc można ją nazwać jako edycja The Battle. :)
A co do domysłów to każdy wyrazi jaką edycję chciałby zobaczyć, kolega skomentuje i tyle. Skoro już pojawiły się informacje na temat 12. edycji (na pół roku przed, jeśli miałaby wystartować w styczniu) to nie jest to nie wiadomo jak wcześnie). Temat 10. edycji założony był w sierpniu czyli pięć miesięcy przed startem.

Damian

Zakończyła się 11 edycja, teraz pozostaje czekać na potwierdzenie BB12. Macie jakieś pomysły jak mogłaby wyglądać nowa edycja?

Toni

Moje obie dwie koncepcje związane są z podziałem domu.
Pierwszy z nich to dom luksusowy / dom messy (identycznie jak przez pierwsze dwa tygodnie secret house w BB10).
Mieszkańcy nie mogliby móc gdzieś wynosić tych gratów itp. Musiałyby być w tej części domu cały czas.
O drugiej koncepcji pisałem przed startem 11. edycji - tak jak w tygodniu Heidi (edycja a'la "Die Alm").
Domek luksusowy oraz nie dom a zgromadzona w całości na zewnątrz wiejska część z prawdziwymi zwierzętami (krowa, kury, koza, owca itp). Jeszcze lepiej gdyby w całości była część wiejska (ewentualnie z niewielką jakąś tylko częścią w domu). Edycja najlepiej jak byłaby oczywiście w okresie wakacyjnym.
Czas trwania każdej z edycji to 150 dni (jak w przypadku BB7).
Mile widziane gdyby były zniesione mecze. Nie ważne czy nowe, czy jakieś powtarzane. Zdecydowanie dosyć już ich.
Są one od 4. edycji (2003r). Bardzo dużo ich było w edycjach 4-6. Koniec z nimi. Należałoby znaleźć coś na ich miejsce.

Damian

Ja myślę że mogliby spróbować z edycją z podziałem domu. Tylko tak jak wspominałeś nie edycję luksus i brud, a jeden dom luksusowy, a drugi wiejski, właśnie ze zwierzętami. Innych pomysłów nie mam. Oby tylko znowu nie zrobili edycji z sekretami.

Toni

Z sekretami raczej wątpię żeby pod rząd zrobili drugą edycję. Może w jakimś stopniu słabe wyniki 11. edycji
są powodem tego, że jednak więkoszości widzów szybko znudził się pomysł z sekretami.
Zarówno zobaczyłbym edycję lux/messy-bałagan, jak i lux/wieś bądź w całości wieś.

Damian

Dokładnie. To dobry moment na podział domu. W końcu od BB9 Reloaded jest jeden dom.

Toni

Czy ja wiem czy dobry, nie ma innego wyjścia bo w jednym domu co mogłoby być ciekawego? Poza w całości wiejską edycją to nic ciekawego póki co nie przychodzi mi do głowy stąd podział domu byłby lepszym złem.

Damian

Jak dla mnie to jest dobry moment na podział domu dlatego że po prostu widzowie trochę odpoczęli od podziałów domu. Może akurat wymyślą jakąś fajną koncepcję. Tylko niech już wywalą ten pokój meczy, nudne to strasznie.

Toni

Mi się wydaje, że ludzie niestety ogólnie są zmęczeni już programem i potrzebna byłaby conajmniej roczna przerwa. Start mógłby być nie wcześniej jak np w grudniu przyszłego roku a jeszcze lepiej jak wiosną bądź w styczniu 2013
aczkolwiek ja oczywiście chętnie zobaczyłbym BB12 za np cztery miesiące. :)
Kanał pay-Sky, który emitował BB live przez 24h podchodzi optymistycznie do 12. edycji, żebędzie napewno.

Toni

Steve & Timmy Reloaded. Tak pisze jeden z portali, gdyż mają zamiar wziąć udział w 12. edycji
(jeśli oczywiście będzie). Wątpię aby znowu mieli się pojawić ponieważ nie sądzę aby producenci ich wybrali.
Nie należeli do jakichś super ciekawych uczestników.
Nasunął mi się kolejny pomysł ale nie wiem czy miałby wzięcie wśród widzów i raczej mogłaby to być tylko edycja jeśli RTLII chciałby zakończyć emisję BB wówczas edycja a'la all-stars (ultimate) czyli wybrani z wszystkich poprzednich edycji.

Damian

Oby ich nie było! a edycja nie musi być koniecznie kończącą program. Mogliby zrobić BB12 jako edycję All Stars. Wybraliby wtedy wszystkich najbardziej kolorowych uczestników. To mogłoby być fajne!

Toni

Moim zdaniem taka edycja jest fajna na zakończenie programu bardziej. Póki są jeszcze pomysły na nowe edycje
to wolałbym z nowymi uczestnikami.