X Factor

Zaczęty przez Showmag, Pt, 24 Lis 2006, 12:11:28

lukasz000

W przytocznym fragmencie nic nie pisze o tym , że polsat kupił licencje na X factor , a jedynie to , że Polsat zastanawia się nad tym programem. A jak stacja zastanawia sie nad tym programem , to nie oznacza , że zaraz  kupił licencje , a takiej informacji , że zakupił prawa do danego programu nie ma.
Nawet Nina w wywiadach z tego co wiem , nie podawała tytułu tylko mówiła , że ma być  program podobny do Idola i być może będzie będzie to X-factor

podmark

Cytat: lukasz000W przytocznym fragmencie nic nie pisze o tym , że polsat kupił licencje na X factor , a jedynie to , że Polsat zastanawia się nad tym programem.
Tak, oczywiście... Czy wyobrażasz sobie, że ktoś z telewizji mówi, że wystartuje u nich program nie mając na ten program licencji ? W tym momencie inny nadawca mógłby swobodnie kupić format. Taka sytuacja jest niedopuszczalna w telewizji. Zapowiadając dany program, trzeba mieć do niego prawa.

CytatNawet Nina w wywiadach z tego co wiem , nie podawała tytułu tylko mówiła , że ma być program podobny do Idola i być może będzie będzie to X-factor
Być może to Ty nawet nie umiesz czytać. Nina Terentiew dla Gazety Prawnej (link podany we wcześniejszym moim poście): "Jedną z nowości, która pojawi się w jesiennej ramówce, jest program X Factor" - gdzie tu widzisz słowa "być może", "zastanawiamy się". Polsat planował X Factor na jesień i nawet w jednym wywiadzie latem, Nina powiedziała, że na razie Jak Oni Śpiewają wystarcza i X Factor pojawi się później.

Piotrek

Jestem bardzo ciekaw czy X Factor wystartuje w TV 4 - ma być program muzyczny, szukającego zespołu (X Factor przecież szuka także nie tylko wokalistów), Polsat (chyba?) kupił licencję więc może odsprzedał Czwórce. Kto wie. Niewiem dlaczego, ale chciałbym zobaczyć ten program [jak chyba każdy z nas (?)] na Czwórce bo i to by podwyższyło oglądalność  i  byłoby co oglądać jeszcze, po prostu. Zobaczymy, ja będę coś wiedział w tym tygodniu. Na pewno jeżeli będę wiedział powiem Wam wszystko.

Pozdrawiam. :)

podmark

Cytat: maniakTVPolsat (chyba?) kupił licencję więc może odsprzedał Czwórce.
Nie wiadomo, czy Polsat kupił licencję, czy jedynie opcję. Zresztą licencji, czy nawet opcji nie można ot tak odsprzedać - prawa do programu to nie rower... Wielkość, zasięg i udziały w rynku stacji telewizyjnej decydują o cenie praw do formatu na dany rynek.

Gdyby to miał być "X Factor" to nie szukaliby tylko zespołu. Byłaby mowa o castingach w różnych miastach, a tego nie ma - będzie to jakieś studyjne widowisko, ale pewnie bez etapu castingów regionalnych. To nie będzie polska wersja "The X Factor".

Showmag

Nie będzie "Fabryki Gwiazd 2". "The X Factor" w 2010 roku w Polsacie?
Pojawiły się wieści, że telewizja Polsat nie wyemituje drugiej edycji reality show "Fabryka Gwiazd". Stacja rozważa produkcję nowego widowiska typu talent-search show.

Więcej: https://showmag.info/2009/11/27/nie-bedzie-fabryki-gwiazd-2-the-x-factor-w-2010-roku-w-polsacie/

podmark

Chyba będzie trzeba przenieść wątek do innego działu  :gwizd:

CytatJak nieoficjalnie dowiedziała się Plejada, telewizja TVN rozpoczyna przygotowania do realizacji show X-FACTOR.

Program, który w Wielkiej Brytanii od siedmiu sezonów gromadzi wielomilionową publiczność. Program, który wyłuskał wielkie śpiewające talenty. Program, który budzi ogromne emocje i zgarnia masę nagród. X-FACTOR wreszcie w Polsce!

X-Factor to muzyczne show, które szuka wokalnych talentów. Nagrodą jest kontrakt płytowy z wytwórnią Sony Music. Program powstał w 2004 roku w Wielkiej Brytanii. Biorą w nim udział piosenkarze pop, którzy są oceniani przez czteroosobowe jury. Dotychczas jego członkami byli m.in: Simon Cowell (założyciel i twórca formatu X-Factor), Cheryl Cole, Sharon Osbourne, Geri Halliwell czy Katy Perry. Zwycięzcy konkursy nagrywają swoje płyty i zyskują ogromną popularność. Ostatni wygrany to Joe McElderry. Jego debiutancki album ,,Wide Awake" został wprowadzony do sprzedaży we wrześniu 2010. Joe kończy pracę nad piosenką ,,There's a place for us" promującą najnowszą część filmu ,,Kroniki Narni". Z edycji na edycję rośnie oglądalność show – w 2009 roku osiągnęła poziom 13 milionów widzów oraz liczba zgłaszanych osób – 200 tysięcy!

X-FACTOR zadomowił się już w 16 krajach, m.in. w Australii, Kolumbii, Islandii, Hiszpanii czy Indiach, gdzie emitowane są już kolejne edycje. Wkrótce swoich śpiewających talentów szukać będą także Polacy. Rozpoczęły się poszukiwania członków jury i prowadzącego. Udział w programie będą mogli wziąć wokaliści – zarówno soliści jaki i duety czy grupy wokalne.
[plejada.pl]

"Nieoficjalne" informacje Plejady mnie rozwalają, ale skoro tak lubią pisać, to niech piszą. Polsatowi chyba się skończyła opcja wykupiona we Fremantle i firma produkująca "Mam Talent" podsunęła TVN-owi kolejny hit. Wiosna w TVN upłynie zatem pod znakiem tańca (YCD w środy, TzG w niedziele) oraz śpiewu (X Factor na pewno zajmie miejsce MT w sobotnie wieczory).
Jeszcze jak zatrudnią Zapendowską do jury, to Polsat już w ogóle jest położony na łopatki  :devil:

Phil

Jeżeli taką informację podaje serwis plejada.pl powiązany z TVN to raczej to pewna informacja. Mam nadzieję, że powstanie tego programu będzie równało się z tym, że w "Mam Talent" nie będziemy musieli oglądać wokalistów, którzy zajmują większość miejsca w finale tego show.

Meeg

Mam nadzieję, że okaże się to prawdą, bardzo chętnie zobaczyłabym X Factor w Polsce, tym bardziej, że wyprodukuje to TVN.

podmark

Cytat: Meeg w Śr, 24 Lis 2010, 09:09:15
(...)tym bardziej, że wyprodukuje to TVN.
Nie TVN, a Fremantle Media. Firma sama w sobie jest znakiem wysokiej jakości programów. "Idol" produkowany dla Polsatu również był zrobiony na dobrym poziomie :)

chatiflatt

Polsat od dawna leży i kwiczy:
Tylko Nas Dwoje - KLAPA
Stand Up. Zabij Mnie Śmiechem - KLAPA
Jedynie seriale im się udały i mają dobrą oglądalność. Młynarska jako "specjalista ds. nowych formatów" powinna oddać posadę.
"Może kiedy umierasz wszystko umiera, wszystko i wszyscy? Zostaje tylko pustka, próżnia, dziura, którą starają się wypełnić ci, którzy pozostali."
Barbara Weston

Damian

No , Polsat zwlekał , więc TVN wziął się za The X Factor. Może Polsat reaktywuje Idola.  :ubaw:

Showmag

Damian

Mam nadzieję że nie Wojewódzki , wystarczy że jest w Mam Talent.