The Amazing Race 15

Zaczęty przez Pudelek, Pt, 30 Mar 2009, 17:33:58

Thorvald

Przepraszam za PPP, ale tamten i tak jest strasznie długi i nie mogę go wyedytować :(

15x11

Takiego obrotu spraw to ja się nie spodziewałem :D Wiedziałem, że Big Easy nie jest zbyt inteligentny, ale żeby po pierwsze dać się wykiwać Danowi, a po drugie wziąć 4godzinną karę? Prędzej zdołałby ułożyć wszystkie możliwe kombinacje (nie mówiąc już o tych na F)... Poza tym, jak można się było nie domyślić  :roll:

A Dan pokazał po raz kolejny, jak to ze swoim bratem "uczciwie grają" - żal mi ich... Jeszcze to jak się cieszyli jak im Phil powiedział, że są drudzy - porażka totalna...

Zadania nie powaliły, ale to z wytrzymaniem w tej niskiej temp było super ;D

No to mam nadzieję, że M&Ch potwierdzą, że są najlepszą parą wyścigu... Albo że B&E odbiją się od dna...

Thorvald

15x12

No to cała 15 edycja już za mną ;P Cieszę się, że wygrali M&Ch, ale cieszę się przede wszystkim, że to nie bracia (znienawidziłem ich do reszty :P )... Może najbarwniejszą parą (M&Ch) nie byli, ale za to najsilniejszą i wygrali zasłużenie ;)

Ale przynajmniej ostatni odcinek taki max super ;D Podobało mi się to, że puszczali fragmenty piosenki Katy Perry oraz to, że było zadanie związane z Cirque du Soleil -> byłem na ich jednym pokazie, co prawda nie było to "Love", ale naprawdę świetne... Do dzisiaj miło wspominam ten wypad ;) I jeśli będę miał okazję z chęcią pójdę jeszcze raz ;)

To zadanie ze schodzeniem w dół -> Ericka na samej górze jako jedyna była zadowolona :P Cheyne do samego końca miał niewesołą minę, Sam trochę po rozpoczęciu też się zaczął cieszyć jak dziecko (jego tekst o Tomie Cruzie wolę pozostawić bez komentarza... Może jest tak samo walnięty jak ten pan? :P )...

Zadanie w cyrku -> hmmm, miałem wrażenie, że z tymi linami coś było nie tak... Jedne rozciągały się bardziej, inne mniej (i to nie kwestia siły jaką osoba naciągająca odciągnęła partnerkę(a) do tyłu), poza tym jak Meghan chwytała to coś, to miałem wrażenie, że na ekranie takie dziwne coś się pojawiło, co pomogło jej wykonać zadanie... Ale to może moje gorączkowe omamy :P

Zadanie w kasynie :P Wiedziałem, że S&D nie policzą dobrze za I razem :P Ale nie myślałem, że tyle czasu zajmie to Brianowi i Erice (i znowu miałem wrażenie, że na jednych stołach było czerwonych monet więcej, na innych zdecydowanie mniej -> w tym wypadku u S&D najwięcej, a u B&E najmniej :P )

No i finał :P Maria&Tiffany nie były zbyt zadowolone, że to M&Ch wygrały :P No ale przy całym szacunku do nich, gdyby wygrali S&D byłoby to niesprawiedliwe i podyktowane szczęściem... Akurat chyba M&T były jedyną parą, której S&D w dalszej części etapu nie wyrządzili krzywdy :P

Ale w końcowym odcinku podoba mi się jedno -> to, jak stają tak jakby do zdjęcia i wszyscy się cieszą (a w rzeczywistości pewnie myślą nieco inaczej ;] ) albo jak rozmawiają i się cieszą :lol:

No cóż, pozostaje mi się zabrać za 16 i mieć nadzieję, że w końcu wygra para, której będę kibicował od początku ;)

sloneczko107

całość za mną
i mogę powiedzieć że sezon jak dla mnie był świetny! wygrała para której kibicowałam, choć maria i tiffany mogły zajśc dalej i wygrać to ale cieszy mnie wygrana Megan i cheyna
jeszcze bardziej cieszyło mnie nie wejśie do finału murzynów, nie znosiłam ich!
powiem mi ktoś z którego sezonu jeste to zadanei z balami słomy?

Pudelek

Z trzeciego etapu szóstego sezonu.

sloneczko107

dzięki za odpowiedz, jak tylko znajdę ten sezon to go obejrzę

Pudelek

AXN po raz pierwszy emituje tę edycję w soboty i niedziele o 12.

miszehu

Witam,
Mam ogromną prośbę. Byłby ktoś w stanie od poniedziałku nagrywać TAR z lektorem na AXN? Nagrywam i wrzucam nieprzerwanie od końcówki 12ego sezonu, ale sfiksował mi tuner do laptopa i chwilowo nie mam jak nagrywać. W listopadzie kupię nagrywarkę i będę kontynuował wrzucanie, także potrzeba, aby ktoś nagrywał mniej więcej 15 i 16 sezon. Skończyłem na S14E12, czyli ostatnim odcinku 14 sezonu. Jeśli ktoś ma możliwość, to baardzo proszę o odpowiedź. Moim zamierzeniem było, żeby w necie można było znaleźć wszystkie sezony po polsku.

Potrzeba nagrać:
Cały sezon 15 i ewentualnie 16, póki nie będę miał nagrywarki (emisja każdego odcinka od poniedziałku do piątku - godzina: 10:00, powtórki - godzina 15:00 tego samego dnia i godzina 6:00 dnia następnego)

Byłbym bardzo wdzięczny za pomoc. Wspólnie może udałoby się dopiąć celu. Godziny są rozpięte w ciągu dnia, także można wybrać kiedy nam odpowiada nagrywać. Można też chociażby ustawić nagrywanie automatyczne. Jeśli ktoś ma możliwość, to bardzo proszę o kontakt.

Pudelek

Meghan i Cheyne wzięli ślub 7 maja 2011. Wśród gości pojawili się: Sam i Dan, Maria i Tiffany oraz Brian i Ericka, którzy ogłosili, że się rozwodzą.
Lubiłem Briana i Erickę. (Byli jak Flo i Zach z trzeciej edycji). Facet miał cierpliwość do tej babki. Widać jednak, że cierpliwość ma pewne granice. :los:
Tak przy okazji tego niusa przypomniałem sobie podstawowe fakty dotyczące tej edycji i stwierdzam, że od czasu All Starsów to tylko jedna z trzech edycji, która mi się podobała. (poza tym dobrze jeszcze wspominam edycję dwunastą i szesnastą).

ciriefan

Bardzo udany sezon, uważam, że jeden z lepszych. Przede wszystkim ciekawe etapy i zadania, a także drużyny, którym można było kibicować i do których czuło się sympatię. Minusem natomiast była eliminacja na linii startu, najgłupszy twist w historii, a także to, że tak dużo było pomyłek i poddawania się w zadaniach.

Meghan i Cheyne - na początku ich nie lubiłem, z czasem trochę bardziej, ale jak tu można ich nie lubić, skoro to kolejna od kilku edycji para zwycięzców wyedytowana na nie kłócących się i super miłych, no ale skoro nie pokazali ich negatywnych cech, to uznajmy, że to fajni i dobrzy zwycięzcy 

Sam i Dan - na początku ich lubiłem, natomiast im bliżej końca tym coraz mniej, zwłaszcza tego jednego co się darł na drugiego nie lubiłem. Powinni być w All Stars zamiast gejów z poprzedniego sezonu 

Brian i Ericka - moja ulubiona para sezonu, fajna historia o miłości czarnej kobiety i białego faceta, czemu sprzeciwiała się ich rodzina, plus byli normalni, raz było u nich super słit, a raz się kłócili aż iskry leciały. Brian'a lubię za cierpliwość do Ericki, aczkolwiek jej krzyki i płacze miały swój urok. Nie zapomnę, jak się śmiali z tego, że ona ciągle skrzeczy "Brian" 

Fligt Time i Big Easy - na początku ich lubiłem, takie typowe no inteligenty, ale na swój sposób śmieszni i sympatyczni, natomiast no kurde jak można poddać się na tak prostym zadaniu i to tuż przed samym finałem? To było śmieszne, bo Sam czy tam Dan podał mu pierwszą literę, co chyba zmniejszyło liczbę kombinacji do 24. Wypisanie 24 kombinacji z wypełnianiem tych głupich ankiet nie zajęło by mu nawet godziny, a debil wziął 4 godziny kary. To pokazało, że jednak są żałośni i nie zasługują na sympatię  Nie wierzę, że wzięli do All Stars drużynę, która się poddała, jak było tyle lepszych, to już jest żałosne jeśli chodzi o produkcję. Kolejną beznadziejną parę wzięli.

Gary i Matt - co za beznadziejna para, nudni jak flaki z olejem, jedyne co pamiętam to różówe włosy

Maria i Tiffany - moja druga ulubiona para, były takie zadziorne i trochę bitches, niestety te fizyczne zadania je wykończyly niestety, takie typowe underdogi sezonu

Mika i Caanaan - scena na basenie i to jak ją o mało zepchnął mówi sama za siebie. Nie lubiłem ich. Kolejna para, która się poddała i nie wykonała zadania. Nie wiem po co biorą takich ludzi do programu i po co się w ogóle zgłaszają osoby, które nie są w stanie robić tego typu zadań, przecież chyba wiedzieli, że często są zadania na wysokości, skoro w każdej edycji jakieś jest.

Lance i Keri - najbardziej arogancka para sezonu, nie lubiłem ich, dobrze, że szybko odpadli

Zev i Justin - za bardzo ich nie pamiętam poza tym, że wygrali etap a mimo tego odpadli, bo zgubili paszporty. Nie wiem, co robią w All Stars, skoro nawet nie doszli do połowy sezonu... Nie wiem, kto odpowiada za te castingi, ale kolejna para, która nie powinna powrócić.

Marcy i Ron - kolejni z moich faworytów, odpadli przez głupi błąd, a zapowiadali się świetnie, bardzo sympatyczni

Garett i Jessica - kto?

Eric i Lisa - odpadli na lini startu, niesprawiedliwe strasznie i mam nadzieję, że ten twist już nigdy nie wróci.